132.196 gebruikers | 82.902 films | 30.189 regisseurs | 3.421.442 berichten | 4.774.936 stemmen

The Ultimate Gift (2006)

Ultimate Gift, The (2006)
408 stemmen | gemiddelde 3,63
mijn stem:
Drama
114 minuten

geregisseerd door Michael O. Sajbel
met Drew Fuller, Bill Cobbs en Abigail Breslin

Jason Stevens is een verwaande jongeman die nooit ergens voor heeft moeten werken. Na de dood van zijn grootvader, waar hij een slechte band mee had, verwacht hij dan ook niets te erven. Dan hoort hij dat zijn grootvader hem een aantal "geschenken" nalaat, maar die geschenken bestaan zoals Jason denkt niet uit geld of goederen. Langzaam leert hij het geschenk van ware rijkdom, vriendschap, familie, arbeid, liefde, dankbaarheid en nog veel meer.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2010, 17:23 uur
Reuze sterk begin en een goed verhaal, maar gaat snel bergafwaarts. Ik denk dat het boek veel mooier zal zijn.

Gerben de G.
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 oktober 2010, 22:35 uur
Begint leuk, maar zakt bij het tweede uur wat in. Aantal clichés, voorspelbaar en soms wat onrealistisch. Echte amerikaanse feel-good-movie, die nog erg slecht, nog erg goed is.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Ultimate Gift (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Ultimate Gift (€ 7,99)
gratis verzending

Ultimate Gift (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2010, 22:46 uur
Het verhaal is echt geweldig en het had een echt zeldzame topper kunnen wezen als de cast beter was geweest en er een betere regisseur was gebruikt. De emotie bij de spelers was niet echt genoeg en de relatie tussen man en vrouw ging onnatuurlijk snel. Na drie woorden deden ze alsof ze elkaar al jaren kenden en dat kwam niet goed over.

Je merkt aan veel details dat het het allemaal net niet is en dat is jammer. Toch beroerde de film me wel en had ik af en toe een brok in mijn keel maar dit had veel mooier kunnen zijn.
Jammer toch een beetje een gemiste kans met zo'n mooi verhaal.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2011, 19:27 uur
zeker de moeite waard

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 maart 2011, 23:40 uur
Is toch een tranentrekker. Hier en daar konden bepaalde scenes beter uitgewerkt worden maar best een aanrader

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2011, 23:55 uur
Ik vond het een mooie ontroerende film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 16:21 uur
Inspirerend gemaakt, maar clichématig drama met de nodige smart en droevenis (met, denk ik, een paar montageproblemen). De film moet ons doen geloven dat rijkdom en geluk niet altijd hand in hand gaan, echter de (moraliserende en verlichte) boodschap luidt: doe goede werken en je krijgt ze tienvoudig terug. (De EO moet hier blij en dankbaar voor zijn). De amusante en soms tedere verstandhouding tussen Drew Fuller en Abigail Breslin vormen het hoogtepunt in dit verhaal.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 1:28 uur
Gristelijke normen en waarden worden weer eens door de strot geramd in deze overdreven Amerikaanse tranentrekker. Beetje Nick Cassavetes stijl, oftewel met de botte bijl geforceerd emoties lostrekken bij de kijker. Gelukkig hebben we al zeker 5 jaar niks van deze belabberde regisseur gehoord, kon ik maar hetzelfde zeggen van Nick...