Better Than Chocolate (1999)

Better Than Chocolate (1999)
71 stemmen | gemiddelde 3,26
mijn stem:
Canada
Romantiek / Komedie
95 minuten

geregisseerd door Anne Wheeler
met Karyn Dwyer, Christina Cox en Wendy Crewson

Deze film vertelt het verhaal van Maggie en haar nieuwe liefde Kim. Maggie is gezakt voor High-school en werkt voor de gespannen Frances die eigenaar is van een homo boekwinkel. Maggie en Kim worden op slag verliefd op elkaar. Net op het moment dat de liefde gaat bloeien komen de broer en moeder van Maggie op bezoek. Zij weten niets van haar sexualiteit en de werkzaamheden in de boekwinkel. Zal Maggie ervoor durven uitkomen...?

gebruiker
bericht

sydney
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juli 2002, 0:55 uur
Ik heb hem vanavond gezien. Vond hem een beetje tegenvallen. Zaten wel leuke en goed bedachte situaties in. 3.0*

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2002, 14:08 uur
leuke onderhoudende film;
Twee stemmen :3 en 5 in: dus 4.0

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 november 2002, 2:26 uur
hele mooie zachtaardige feelgoedmovie

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2003, 4:43 uur
"Romantiek/Komedie" zegt de beschrijving. Hmm.. ik vond het niet romantisch, ik vond het niet grappig... Tja, het is een drama. Maar het is ook geen drama. Want er is geen conflict.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2003, 20:18 uur
De nadruk lag iets te veel op lesbische sex waardoor ik soms het idee kreeg dat Anne Wheeler de film op een verkeerde manier aan de man probeerde te brengen. Zonder de naar mijns inziens overbodige sexscenes was het ook een leuke film geweest. Toch een 3 1/2 omdat ie gewoon super makkelijk wegkeek en ik er een goed gevoel aan overhield. Die scene met de moeder en de dildo was overigens wel geniaal :D

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juni 2004, 14:15 uur
Wat een mooie poster. veel interessanter van kleurgebruik dan de dvdcover...

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2004, 14:06 uur
Van deze film ben ik blijven dromen.... De meeste films van een tijdje terug durf ik niet te waarderen hier op moviemeter, omdat ik me de films gewoon niet zo goed meer weet te herinneren. En ik dacht toen ik vroeger films zag nog niet in sterren.

Maar deze film is mij zo bijgebleven, dat ik hem wel vier sterren durf te geven! Kan zijn dat dat aangepast wordt, in negatieve of in positieve zin, als ik hem weer eens zie.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2005, 2:11 uur
Ik vind heel veel dingen leuk aan deze film, maar een paar factoren blijven me storen: waarom is een transsexueel bijna altijd iemand die in een rugby team niet zou misstaan, maar zich ondertussen gigantisch overdreven vrouwelijk gedraagt (dat afschuwelijk falset stemmetje bijv.)? En je maakt mij niet wijs dat ze echt die sleutel van de book store open en bloot naast de voordeur hebben hangen...

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2006, 10:12 uur
Ik heb deze film herzien en vind hem nu vooral erg schattig. De vier sterren laat ik staan.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2006, 19:39 uur
ja een echte aanrader!

overigens heb ik hem thuis dus liggen dus intresse meld je

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2007, 19:16 uur
Aparte leuke film. Ik had de film anders verwacht dus ik dacht niet dat Maggie en Kim zo rap samen zouden komen. Maar dat levert wel veel leuke momenten op en Karyn Dwyer en Christina Cox waren goed. Sommige personages waren soms wel wat irritant en weer zo overdreven, maar over het algemeen is dit gewoon een vermakelijke feel good movie,
die dus zeker een voldoende waard is.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2007, 9:40 uur
blijft een leuke film, ook al heb ik hem al meerdere keren gezien. leuk om met een aantal meiden te bekijken. de rol van de moeder blijft hilarisch.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juni 2007, 20:22 uur
enorm leuke film, vooral die moeder is erg grappig

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2007, 17:17 uur
leuke film.

hij was inderdaad anders dan verwacht. maar eigenlijk alleen maar in positieve zin.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2007, 22:17 uur
lottetje schreef:
leuke film.

christina cox is echt geweldig. de kracht tussen Karyn en christina is ook heel erg mooi. en Judy is ook leuk.
Hij was inderdaad anders dan verwacht. maar eigenlijk alleen maar in positieve zin.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2007, 11:53 uur
Beetje veel van niets, beetje grappig, beetje romantisch (maar je weet niet waarom ze elkaar leuk vinden, dus echt meeleven doe je niet), beetje drama en veel lesbisch....

2 voor de moeite

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2008, 11:51 uur
Ik ken de film met een mooiere voorkant maar dat doet de pret niet drukken het is een leuke film 3

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2008, 22:26 uur
Er wordt in deze film erg amateuristsch en slecht geacteerd door vrijwel de gehele cast. Ik ergerde mij hier aan.

Het ging allemaal veel te gamakkelijk en de karakters werden absoluut niet overtuigend neergezet.
Veel te kinderachtig en te hoog soap gehalte.

Jammer, want had er meer van verwacht!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 september 2008, 18:48 uur
als vrouwen liefhebber heb ik eigelijk alleen genoten van de sex scenes...verder vind ik het slecht geacteerd en een mattig verhaal.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 augustus 2009, 12:13 uur
Slecht geacteerd en slechte verhaallijn, sexscenes zijn natuurlijk altijd leuk om te zien maar om daar nou zo'n slechte film voor te gaan kijken .. 1*

niet ingelogd

109.069 gebruikers | 64.647 films | 23.982 regisseurs | 2.516.187 berichten | 3.549.575 stemmen