Nick of Time (1995)

geregisseerd door
John Badhammet
Johnny Depp,
Christopher Walken en
Charles S. DuttonGene Watson komt met z'n dochtertje aan in Los Angeles na de begrafenis van z'n ex-vrouw te hebben bijgewoond. Zijn dochtertje wordt gekidnapt, en de kidnappers eisen dat Gene, in ruil voor het leven van z'n dochtertje, iemand vermoordt. Het wordt een race tegen de klok.
[permalink] geplaatst op 12 januari 2009, 16:15 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAardige thriller met een leuk concept dat niet super wordt uitgewerkt. Het verhaal is namelijk erg voorspelbaar en daarom moet de film qua spanning wat inboeten.
Het acteerwerk was dan wel weer meer dan aardig. Vooral Christopher Walken speelt een rol waar hij helemaal thuis in is, dit zorgt voor een aantal grappige momenten bijvoorbeeld het verhaal over die half Ierse half Italiaanse vriend van hem die hij moest vermoorden en een paar grappige on-liners zoals:
Gene Watson: You're out of your mind.
Mr. Smith: What's your point?
Leuke thriller met een leuk concept die nergens speciaal wordt.
3ster.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 februari 2009, 14:32 uurHet is zeker een spannende film met een paar goede acteurs zoals Christopher Walken en uiteraard Johnny Depp.
Is op veel moment wel voorspelbaar maar eigenlijk boeide me dat weinig, het is een goede film die je wel blijft kijken.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 februari 2009, 10:40 uurEen enorm simpel verhaaltje wat een beetje leunt op dommigheden. Je hebt vaak van die momenten dat de hoofdpersoon (Depp) de meest voor de hand liggende oplossing juist niet kiest. Dat begint al bij het begin, waarin hij zich heel gedwee in het nauw laat drijven. Hij vraagt Walken bijv. niet naar identificatie. Een normaal mens (en ZEKER in de USA) zou toch zeker slimmer handelen.
Maar ja, dan heb je na vijf minuten al aftiteling, dat is ook zoiets. Dus zet ik me daar maar overheen.
Los daarvan is het een onderhoudende film waarbij opvalt dat de film met enorm weinig middelen is gemaakt; je vraagt je af waarom we zo'n simpele, pretentieloze maar onderhoudende film niet in Nederland kunnen maken.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 februari 2009, 16:40 uurBest wel een leuke thriller. Het is zeker niet Johnny Depp's beste film maar hij deed het nog vrij goed in deze film. Verhaal is best aardig en er valt goed naar te kijken.
boomboompow
[permalink] geplaatst op 27 januari 2010, 17:23 uuraardige film, maar geen johnny depp niveau
2,0
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2010, 13:18 uur'Nick of Standard'.
Regisseur Badham bereikt weinig met het aardige plotgegeven. Ook Depp zelf is weinig overtuigend en lijkt op de automatische piloot te acteren. Dankzij een redelijke Walken en Dutton komen er wat vermakelijke characters voorbij, maar het houdt nergens over. Wat rest is een voorspelbare en onspannende standaard-thriller die geen enkel cliché schuwt en vol zit met hiaten en andere onlogica.
Doorsnee.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 januari 2011, 18:13 uurIk vond hem hier en daar voorspelbaar,maar heb er toch erg van genoten
3,0
[permalink] geplaatst op 27 maart 2011, 21:52 uurCaptain Pervert schrijft: Simpel, pretentieloos maar onderhoudend. Tja, daar heb ik niets meer aan toe te voegen.
2,5
[permalink] geplaatst op 10 mei 2011, 18:52 uurDeze film bracht niet wat ik er van verwachtte. Het verhaal en de cast leken me wel in orde te zijn, maar jammer genoeg kwam het er niet echt uit. Het verhaal werd niet echt geweldig uitgewerkt en er zaten toch een paar dingen in die me net iets te vergezocht leken. Ook van de acteerprestaties werd ik niet meteen wild. Van Johny Depp kan ik niet echt iets negatief zeggen, maar ook hij zat toch niet helemaal goed in zijn rol vond ik. Christopher Walken en Roma Maffia (de twee kidnappers met de grootste rollen) vond ik daarentegen echt niet goed acteren. Ze kwamen beiden niet echt overtuigend over, wat bij mij toch wat irritatie opwekte.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 8:02 uurAardige thriller die toch wel de nodige spanning bezit. Johnny Depp is best goed en Christopher Walken is itstekend in zijn rol van schurk. Heb me echt niet verveeeld
[permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 20:30 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenTegenvallende film. Spanningsloos, tikkie oppervlakkig ook. Later veel beter gedaan in bv phonebooth. en erg jammerlijk dat de simpele accountant ineens wel weet hoe hij 5 man bodyguards neer kan schieten..
2,5
[permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 14:13 uurHapklare Thriller, met een goed concept. Dat toch voor de nodige spanning zorgt. De uitwerking laat wel eens te wensen over, maar de aanwezigheid van Depp en Walken maakt het een en ander goed. 2,5 Ster.
2,0
[permalink] geplaatst op 11 april 2012, 23:24 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenZozo, de dames hebben weer negentig minuten lang kunnen soppen. En dan heeft Johnny Depp ook nog eens een kindje bij zich. Een prima acteur verder, evenals Christopher Walken, maar verder was het toch een bedroevend slecht filmpje. Het hele idee van een vreemdeling onder druk zetten om iemand te vermoorden was een lachertje, maar dat gold ook voor praktisch ieder moment dat Walken klaar stond met zijn corrigerende vingertje. Het beste vond ik nog die schoenenpoetser. Het enige wat er nog een beetje normaal/realistisch uit zag. Nick Of Time was verder vooral niet spannend en extreem bloedeloos. Maar behalve dat geloofde ik het allemaal niet. Afrader.
3,0
[permalink] geplaatst op 12 april 2012, 22:40 uurAardige film waarin een man een opdracht moet voltooien als zijn dochtertje wordt gegijzeld. De film is in real-time, en het verhaal leent zich hier uitstekend voor. Vooral hierdoor is de film redelijk spannend en onderhoudend, ook al wordt er tegen het einde wel wat gesmokkeld. Helaas zijn de plot-ontwikkelingen nogal ongeloofwaardig.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 april 2012, 11:32 uurAardige film. Redelijk spannend. Goed verhaal. Redelijk geacteerd. Kortom vermakelijk om een keer te kijken
2,5
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 15:45 uurIk had meer van deze film verwacht. Het begin beviel me heel goed, maar dan kakt de film in en wordt hij erg voorspelbaar. Jammer, zeker als je twee acteurs hebt waar je nogal wat mee kunt doen (Johnny Depp en Christopher Walken).