Elementarteilchen (2006)

geregisseerd door
Oskar Roehlermet
Moritz Bleibtreu,
Christian Ulmen en
Martina GedeckMichael en Bruno zijn halfbroers en elkaars tegenpool. Terwijl hun moeder Jane een zorgeloos jetsetleven leidde, groeiden de jongens op bij hun respectievelijke grootmoeders. Michael, een introverte moleculair bioloog voelt zich meer aangetrokken tot genetisch onderzoek dan tot vrouwen. Bruno daarentegen is obsessief met seks bezig. Onverwachts ontmoeten beide broers de liefde van hun leven. Michael ziet een oude schoolvriendin terug en Bruno stuit in een esoterisch vakantiekamp op Christiane, die ontvankelijk blijkt voor zijn obsessie.
[permalink] geplaatst op 16 februari 2009, 8:37 uurHet enigste interessante in deze vreselijk saaie film vond ik de uitspraak van Einstein gelijk in het begin van de film.
"Mann muss die Welt nicht verstehen,
man muss sich in ihr nur zurechtfinden."
oftewel
"Je hoeft de wereld niet te begrijpen
je moet er je weg in vinden."
Hier ben ik het helemaal mee eens en omdat ik in deze film totaal niet mijn weg kon vinden heb ik hem daarom ook niet afgekeken.
2,0
[permalink] geplaatst op 21 maart 2009, 20:18 uurRoehler doet er goed aan niet al te trouw aan het boek te zijn in zijn verfilming, want dat was sowieso een schier onmogelijke opgave. Wel jammer is dat Roehler geen moment een verfrissende stijl aan de dag legt, zoals hij in zijn eerste twee films wel deed: Silvester Countdown (los en heftig) en Die Unberührbare (strak en innovatieve narratie). Het levert een ongelofelijke brave, en daarmee dodelijk saaie, film op. Bleibtreu is zoals gevreesd totaal ongeschikt voor zijn rol, maar Ulmen doet het heel behoorlijk.
5,0
[permalink] geplaatst op 14 januari 2010, 22:38 uurEen geweldige film!!!!!!
Goede verhaallijn... Erg goed gespeeld... en vooral erg leerzaam:D:D:D:D:D:D
3,5
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 11:13 uurGoede film, kan er niet meer en niet minder van maken: 3,5
3,5
[permalink] geplaatst op 9 juli 2010, 22:24 uurGoede film, de verrassing van de week.
Bij mij vallen dit soort midlifecrisis films meestal niet zo goed (About Schmidt, Sideways bv). Opvallend daarom dat deze dat wel deed. Misschien omdat hier de humor minder aanwezig is? Enkel keertje wel geglimlacht (vaak pijnlijke glimlachjes), maar film is een stuk serieuzer dan twee bovengenoemden. De muziek is uitstekend.
Jammer dat de film aan drama overkill doet, hierdoor werd het op een gegeven moment zelfs voorspelbaar wat de volgende handeling van één der personages zou zijn. Acteurs doen het verder prima. Wel een fijn filmpje.
3,0
[permalink] geplaatst op 12 december 2010, 3:35 uurIk had meer verwacht van deze film ,gezien ie te Duitsland behoorlijk bekend is.
Hij werd er quasi unaniem als zeer goed bevonden.
Het eerste uur kon mij echt niet boeien ,pas toen Christiane ( Martina Gedeck ) opduikt in de film ,wordt ie echt bezienswaardig.
Het einde ,had ik liever anders gezien

Nu ja ,"C'est la vie".
In ieder geval heb ik nog 'n paar dagen moeten denken aan het einde v.deze film.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 december 2010, 10:54 uurMooie film, goed geacteerd en een goed verhaal over twee half broers en hun omgang met sex
4,5
[permalink] geplaatst op 8 mei 2011, 12:10 uurPrachtige en originele film met een zeer sterk script.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 mei 2011, 23:41 uurRedelijke film over twee halfbroers die nogal van elkaar verschillen. De ene sexueel gefrustreerd, en de andere a-sexueel. De personages zijn zeker goed uitgewerkt en de beelden uit hun jeugd helpen hier ook zeker bij. Maar ik kon me niet van de indruk ontdoen dat de regisseur teveel hooi op zijn vork heeft proberen te nemen met deze boekverfilming. Daarvoor wordt er gewoon teveel aangestipt, en zijn sommige scenes te kort. Wel een aantal mooie momenten en de acteurs leveren ook goed werk.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 mei 2011, 23:10 uurLeuke film, maar had niet dat gene in zich dat een flim laat blijven hangen.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 juni 2011, 22:08 uurHad mijn bedenkingen doorhet niet al te hoge gemiddelde van de film hier op MM. Maar de film is mij uitstekend bevallen. Begrijp ook niet dat hij zo laag staat genoteerd. Uiteindelijk gewoon een mooie en ontroerende film over twee verdwaalde zielen.