132.211 gebruikers | 83.369 films | 30.189 regisseurs | 3.421.948 berichten | 4.775.949 stemmen

Elementarteilchen (2006)

Drama
105 minuten

geregisseerd door Oskar Roehler
met Moritz Bleibtreu, Christian Ulmen en Martina Gedeck

Michael en Bruno zijn halfbroers en elkaars tegenpool. Terwijl hun moeder Jane een zorgeloos jetsetleven leidde, groeiden de jongens op bij hun respectievelijke grootmoeders. Michael, een introverte moleculair bioloog voelt zich meer aangetrokken tot genetisch onderzoek dan tot vrouwen. Bruno daarentegen is obsessief met seks bezig. Onverwachts ontmoeten beide broers de liefde van hun leven. Michael ziet een oude schoolvriendin terug en Bruno stuit in een esoterisch vakantiekamp op Christiane, die ontvankelijk blijkt voor zijn obsessie.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2009, 8:37 uur
Het enigste interessante in deze vreselijk saaie film vond ik de uitspraak van Einstein gelijk in het begin van de film.

"Mann muss die Welt nicht verstehen,
man muss sich in ihr nur zurechtfinden."

oftewel

"Je hoeft de wereld niet te begrijpen
je moet er je weg in vinden."

Hier ben ik het helemaal mee eens en omdat ik in deze film totaal niet mijn weg kon vinden heb ik hem daarom ook niet afgekeken.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2009, 20:18 uur
Roehler doet er goed aan niet al te trouw aan het boek te zijn in zijn verfilming, want dat was sowieso een schier onmogelijke opgave. Wel jammer is dat Roehler geen moment een verfrissende stijl aan de dag legt, zoals hij in zijn eerste twee films wel deed: Silvester Countdown (los en heftig) en Die Unberührbare (strak en innovatieve narratie). Het levert een ongelofelijke brave, en daarmee dodelijk saaie, film op. Bleibtreu is zoals gevreesd totaal ongeschikt voor zijn rol, maar Ulmen doet het heel behoorlijk.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Elementaire Deeltjes (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Elementaire Deeltjes (€ 9,50)
gratis verzending

Elementaire Deeltjes (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2010, 22:38 uur
Een geweldige film!!!!!!
Goede verhaallijn... Erg goed gespeeld... en vooral erg leerzaam:D:D:D:D:D:D

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 11:13 uur
Goede film, kan er niet meer en niet minder van maken: 3,5

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juli 2010, 22:24 uur
Goede film, de verrassing van de week.

Bij mij vallen dit soort midlifecrisis films meestal niet zo goed (About Schmidt, Sideways bv). Opvallend daarom dat deze dat wel deed. Misschien omdat hier de humor minder aanwezig is? Enkel keertje wel geglimlacht (vaak pijnlijke glimlachjes), maar film is een stuk serieuzer dan twee bovengenoemden. De muziek is uitstekend.

Jammer dat de film aan drama overkill doet, hierdoor werd het op een gegeven moment zelfs voorspelbaar wat de volgende handeling van één der personages zou zijn. Acteurs doen het verder prima. Wel een fijn filmpje.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2010, 3:35 uur
Ik had meer verwacht van deze film ,gezien ie te Duitsland behoorlijk bekend is.
Hij werd er quasi unaniem als zeer goed bevonden.
Het eerste uur kon mij echt niet boeien ,pas toen Christiane ( Martina Gedeck ) opduikt in de film ,wordt ie echt bezienswaardig.
Het einde ,had ik liever anders gezien :')
Nu ja ,"C'est la vie".
In ieder geval heb ik nog 'n paar dagen moeten denken aan het einde v.deze film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 10:54 uur
Mooie film, goed geacteerd en een goed verhaal over twee half broers en hun omgang met sex

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2011, 12:10 uur
Prachtige en originele film met een zeer sterk script.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2011, 23:41 uur
Redelijke film over twee halfbroers die nogal van elkaar verschillen. De ene sexueel gefrustreerd, en de andere a-sexueel. De personages zijn zeker goed uitgewerkt en de beelden uit hun jeugd helpen hier ook zeker bij. Maar ik kon me niet van de indruk ontdoen dat de regisseur teveel hooi op zijn vork heeft proberen te nemen met deze boekverfilming. Daarvoor wordt er gewoon teveel aangestipt, en zijn sommige scenes te kort. Wel een aantal mooie momenten en de acteurs leveren ook goed werk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2011, 23:10 uur
Leuke film, maar had niet dat gene in zich dat een flim laat blijven hangen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2011, 22:08 uur
Had mijn bedenkingen doorhet niet al te hoge gemiddelde van de film hier op MM. Maar de film is mij uitstekend bevallen. Begrijp ook niet dat hij zo laag staat genoteerd. Uiteindelijk gewoon een mooie en ontroerende film over twee verdwaalde zielen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2011, 6:31 uur
Mooie film, maar... Het boek was beter :)