Sl8n8 (2006)

Frank van Geloven en
Edwin Vissermet
Kurt Rogiers,
Carolina Dijkhuizen en
Victoria KoblenkoKristel Lodema (Victoria Koblenko) gaat met vier vrienden naar een oude Belgische steenkolenmijn om het manuscript op te halen van Martin, haar zojuist overleden vader. Martin deed als criminoloog onderzoek naar de seriemoordenaar Andries Martiens, die een eeuw geleden als 'vuurman' in de mijn overleed. Vuurmannen waren ter dood veroordeelden die in de mijn hun laatste kans kregen. Na een rondleiding in de mijnschachten met een klein groepje 'toeristen', een therapeut (Kürt Rogiers) en zijn patiënten, komt de groep vast te zitten in het mijnlabyrint. Uit verveling en onder invloed van XTC oppert een aantal van Kristel's vrienden het idee om een séance te houden met het Ouija bord van Kristel's vader. Wat als een grap begint mondt uit in een nachtmerrie...
3,0
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 13:07 uurVoor een Nederlandse horrorfilm, zeer sterk.
movie-edje
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 16:08 uurDeze Nederlandse productie heeft mij wel goed geraakt.
De sfeer en de spanning was soms wel nagel-bijtend.
Na een teleurstellende ( Dood Eind ) was deze wel wat beter te pruimen!
4,0
[permalink] geplaatst op 7 december 2011, 10:47 uurIk had niet veel van deze film verwacht, maar het viel me reuze mee!
De setting is goed, het acteerwerk redelijk en ook de sfeer wordt goed weergegeven.
1 van de betere Nederlandse films
neysen1985
5,0
[permalink] geplaatst op 24 december 2011, 21:26 uurSl8n8 is samen met doodeind, naar mijn persoonlijke mening, de beste nederhorror ooit gemaakt of in ieder geval van wat ik heb gezien.
Victoria Koblenko speelt natuurlijk zoals weer gewoonlijk, maar die vrouw heeft in dit genre toch echt wel haar naam gemaakt heb ik het idee.
en dan die andere vrienden waren natuurlijk echt geniaal gespeeld.
Er is een lekker sfeertje en een duistere setting als de film eenmaal op gang kommt.
En dan zijn er natuurlijk ook wel een paar lekker brute momenten die geweldig in beeld worden gebracht.
De film is wel echt nederlandse sfeer maar daar houdt ik juist, zo af en toe, wel van.
Af en toe moest ik toch wel even in mijn nagels bijten.
Maar, vind ik zelf, is slachtnacht samen met doodeind de nummer 1 in de nederlandse horror industrie. Zoals ik al zei naar mijn persoonlijke mening dan!
3,5
[permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 0:47 uurVoor een nederlandse horror film is het toch best wel goed

zat zeker wel spanning in en ook aardig wat gore.
zeker een betere nederlandse films.
0,5
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 0:23 uurWat heeft deze 'film' een belachelijk hoge waardering.
Dit is voor mij de slechtste film ooit, onvoorstelbaar slecht.
Alle cliché verschijnselen die in een slechte horrorfilm voorkomen (bijv. een raam die opengaat of een telefoon die afgaat en natuurlijk: niemand aan de lijn etc. etc.) kom in deze blamage voor.
Een halve ster voor de borsten van Koblenko.
Dus voor mensen die van slechte debiele films houden: kijken!
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 1:05 uurrichardd. schreef:
Wat heeft deze 'film' een belachelijk hoge waardering.
Dit is voor mij de slechtste film ooit, onvoorstelbaar slecht.
Een halve ster voor de borsten van Koblenko.
Dus voor mensen die van slechte debiele films houden: kijken!
OKe oke , het was geen onwijs goeie film maar voor een nederlandse film is die toch best goed hoor.
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 3:16 uurBest goed? pffffff
Ieder heeft z'n mening over een film maar je kunt toch wel stellen dat deze film ronduit slecht is.
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 14:42 uurrichardd. schreef:
Best goed? pffffff
Nee hoor.
voor een nederlandse horror film echt niet.
maarja wat je al zei: ieder zijn eigen mening.
0,5
[permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 1:30 uurJaaa ieder z'n mening inderdaad!
Kun je ook wel zien aan het gemiddelde ster waardering; 2.77.
Als de mensen met enig 'film verstand' hadden gestemd..
nou ja.. halve ster?
Zo worden er ook cd's verkocht van Monique Smit die totaal niet kan zingen..
maarja.. ieder z'n mening hé!!