134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.654 berichten | 4.929.170 stemmen

locatie: Films » Real Genius (1985) » Info

Komedie
108 minuten

geregisseerd door Martha Coolidge
met Val Kilmer, Gabriel Jarret en Michelle Meyrink

Als een aantal warrige maar geniale studenten de koppen bij elkaar steken kan er natuurlijk van alles gebeuren. Chris, Mitch en Lazlo zijn bezig met een speciaal labproject maar als Chris ontdekt dat het hier eigenlijk om een geheim militair project gaat, en dat zij een zeer gevaarlijk lasersysteem aan het ontwikkelen zijn, wordt er en waanzinnig plan gesmeed.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2006, 21:48 uur
Leuke actiekomedie met piepjonge Val Kilmer.
Redelijke effects.
Maar de film kan niet verbloemen dat het echt om een B filmpje gaat.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2006, 17:38 uur
Een van de betere jaren '80 komedies met een even goede als grappige Val Kilmer. Sommige scenes komen enigzins wat tenenkrommend over tegenwoordig, maar dat lijkt bij meerdere jaren '80 komedies zo te zijn (bijv. "Cocktail"). Geen film om heel serieus te nemen, maar dat lijkt me logisch. Gewoon een leuke zondagmiddagfilm. 3.5/5

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2011, 17:12 uur
Leuke jaren '80 comedie over een school voor slimmerikken. Ondanks dit gegeven weet de film zich niet echt te onderscheiden van de gebruikelijke high-school-comedies. Desondanks zeker wel leuk om te kijken, alleen is het einde wel een beetje aan de lange kant.

Voor de oplettende kijker: Dean Devlin heeft nog een behoorlijke rol als één van de studenten, en zou later bekend worden als producent van films als Independance Day en Godzilla.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 19:55 uur
Leuke jaren 80 film,vooral einde vd film met het liedje van Tears for fears is mooi ook