Peaceful Warrior (2006)

geregisseerd door
Victor Salvamet
Scott Mechlowicz,
Nick Nolte en
Amy SmartGebaseerd op het boek "Way of the Peaceful Warrior". Een studentengymnast ontdekt een nieuw perspectief op het leven met behulp van een oudere Zen-geïnspireerde mentor.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 juni 2011, 10:43 uurWat sentimenteel, vermoeiend, schaamteloos, quasi filosofisch, traag en schoolmeesterachtig, maar ook weer inspirerend en oprecht drama. De turnscènes zijn fascinerend mooi opgenomen en de concurrentie die er natuurlijk in (top)sport bestaat lijkt me goed weergegeven. Dus wat een dubbel gevoel over deze film. Ik herinner me trouwens het verhaal van een Nederlandse veelbelovende turnster waarmee het minder goed is afgelopen: geheel verlamd en uiteindelijk gestorven.
2,0
[permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 9:32 uurNick Nolte is best OK als een soort fictief personage dat geldt als innerlijke kracht, geweten, ziel...van een topsporter en die heel wat wijsheden verkondigt.
"De reis is het belangrijkste, de bestemming heeft geen tel". Aan een iemand die aan competitie doet moet ge dat niet wijsmaken.
"Going for gold" dat is het wat telt, niet !?
Weinig indrukmakende film met een voorspelbaar verloop.
5,0
[permalink] geplaatst op 27 februari 2012, 22:05 uurEen film die het boek de verdiende eer geeft. Ik kan er veel woorden aan vuil maken, maar je moet het gewoon zien om het te kunnen ervaren. Een sensatie, een aanrader!
Socrates: Where are you?
Dan Millman: Here.
Socrates: What time is it?
Dan Millman: Now.
Socrates: What are you?
Dan Millman: This moment.
Mijn eerst 5* van dit jaar, en normaal gesproken geef ik die niet zo gauw!
neysen1985
4,0
[permalink] geplaatst op 5 april 2012, 16:23 uurIk had de film al een weekje op mijn harde schijf staan omdat dit gemaakt is door victor salva die de jeepers creepers films heeft gemaakt, maar ik wist niet zekers of dit mijn ding was.
Ben toch erg aangenaam verrast.
Dit is een prima film.
Dacht namelijk dat dit weer een saaie en droge film was, maar nu ik hem gezien vind ik dat niet.
Een beetje a one of its kind die er iets unieks van maakt.
opnieuw een geweldig werkje van victor salva.