132.177 gebruikers | 83.233 films | 30.183 regisseurs | 3.420.864 berichten | 4.774.017 stemmen

locatie: Films » The Visitor (2007) » Info

Drama
104 minuten

geregisseerd door Thomas McCarthy
met Richard Jenkins, Haaz Sleiman en Danai Gurira

Walter Vale, een eenzame weduwnaar en economie professor reist naar New York voor een conferentie. Als hij in zijn appartement aankomt treft hij twee illegale immigranten aan. Hij krijgt weer kleur in zijn leven als hij vriendschap met hen sluit. Het noodlot slaat echter toe en een van hen wordt opgepakt.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2011, 23:33 uur
Meer bij toeval dan gepland gezien vanavond op Canvas, maar heel blij dat ik deze prachtige hartverwarmende en op momenten ontroerende film niet gemist heb.
Aangenaam ingetogen.
Erg Fijn acteerwerk van (vooral) Richard Jenkins en Hiam Abbass.

Wat een prachtige actrice is Abbass ook.
Ik wist dat ik haar van een andere film kende, en ben er nu achter...Satin Rouge (2002)
Daarin maakte ze ook al zo'n indruk op mij.
Hopelijk krijg ik de gelegenheid om haar nog vaker aan het werk te zien.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 oktober 2011, 4:38 uur
Saaie bedoening. Het thema ligt me niet en de muziek – ik ben een Singer Songwriter, Jazz en Blues freak – raak me niet. Dat wil daarom niet zeggen dat deze prent niet goed genoeg zou zijn om er aandacht aan te geven. Het is een kwestie van smaak en mijn smaak is het niet en haakte dan ook vrij snel – 45 minuten – af.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Visitor (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Visitor (€ 7,99)
gratis verzending

Visitor (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 oktober 2011, 8:55 uur
Als je de resterende minuten ook nog had bekeken was je misschien op een hogere score uitgekomen ;)
(Het is hier overigens ook niet de bedoeling om een waardering in sterren te geven aan films die je niet helemaal gezien hebt)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 oktober 2011, 12:05 uur
Flauwe geromantiseerde schets over het huidige immigratiebeleid in The States.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 oktober 2011, 14:51 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Leuk verhaaltje dat goed te volgen blijft. Walter wordt super goed gespeeld. Maar het einde was mij toch wat te abrupt en teleurstellend. Hoe gaat het verder met ze? Wat is er van ze gekomen? Ik zat ook maar te wachten tot Walter is een goeie pakkerd kreeg van Tarek z'n moeder, maar dit bleef uit :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 oktober 2011, 16:25 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Voor wat die laatste opmerking (in spoilers) betreft lijkt het mij niet zo vreemd gezien de cultuur waar de vrouw in is opgegroeid. Het tonen van affectie in het openbaar, kan je daar al in de gevangenis doen belanden.
Dat ze niet zo te koop loopt met haar gevoelens, die er duidelijk na een tijdje wel zijn, vind ik toch wel realistisch.
Ook al leeft ze al een hele tijd in de USA.
Dat ze op de avond voor haar afscheid toch bij Walter in bed stapt is toch wel opzienbarend, ook al weten we als kijker niet wat er daar verder gebeurde (wil ik zelfs niet weten, het is goed zo)

Een ander einde zou de boodschap van de film (die er m.i. wel is) toch wel afzwakken of teniet doen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 oktober 2011, 18:03 uur
Ik sluit me aan bij de enthousiastelingen over dit drama. Heerlijke sfeer en goed geacteerd. Vooral het moment dat de saaie professor met zijn hoofd gaat meebewegen op het ritme van de drum vond ik geweldig. Niet helemaal volmaakt, het eind had beter gekund, dus 4 dikke sterren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2011, 16:48 uur
SnakeDoc schreef:

Dit vond ik ook een beetje de kracht van deze film, niks overdreven, niet te dramatisch, maar gewoon een goed verhaal.

Op zich wel eens wat anders, aangezien de meeste films toch een dikke drama saus eroverheen krijgen vond ik het bij deze film juist net goed.

Mooie film!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2011, 22:51 uur
Vluchtelingendrama in Amerika. Op zich geen bijzonder verhaal, maar hij is wel mooi en overtuigend geacteerd. En dat is de kracht van deze film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2011, 20:52 uur
'k wist niet echt wat te verwachten bij deze film, maar hij kon me wel boeien. De cast wist me wel te overtuigen en speelden heel naturel. Ook het verhaal kwam realistisch over.
'k vond het een goeie film die de moeite was om te bekijken.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2011, 12:29 uur
Prachtige film over alweer een niet zo'n mooi onderwerp dat te maken heeft met het beleid in Amerika dat zich niet van zijn mooie kant toont.
Deze film toont alweer een van de minder mooie kanten van het beleid van de vorige president in de States en ben eigenlijk wel eens benieuwd of de huidige president daar al iets aan heeft veranderd.
Gelukkig dat er filmen zijn die dit misdadige optreden aanklagen en dat vooral ook dat misdadig sujet niet meer aan de macht is.