The Stone Killer (1973)

geregisseerd door
Michael Winnermet
Charles Bronson,
Martin Balsam en
Jack ColvinLou Torrey is een harde politieman, die van New York naar L.A. is verwezen omdat hij te hardhandig met verdachten is omgegaan. In L.A. krijgt hij te maken met mafia-figuur Vescari, die Vietnam-veteranen heeft ingehuurd om klusjes op te knappen, dat wil zeggen: tegenstanders uitschakelen.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 februari 2006, 16:33 uurBronson opnieuw op dreef.
Het is alsof je kijkt naar weer een Death Wish episode.
Het draait allemaal weer om wraak, harde actie en vooral veel geweld.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 maart 2008, 12:13 uurWeet iemand waar ik deze film op DVD kan bemachtigen? Bol.com heeft hem niet.
[permalink] geplaatst op 23 april 2009, 16:21 uurKomt uit in Scandinavië.
[permalink] geplaatst op 23 april 2009, 19:24 uurWaku schreef:
Bronson opnieuw op dreef.
Het is alsof je kijkt naar weer een Death Wish episode.
Het draait allemaal weer om wraak, harde actie en vooral veel geweld.
Dit kan je niet vergelijken met de Death Wish serie, want in deze film heerst er een andere sfeer. Nu is Bronson agent en dit doet hij voortreffelijk. Dit is een topper! Goed verhaal, goede cast, lekker jaren '70 sfeertje. Doet me denken aan The French Connection.
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2009, 11:54 uurBronson klassieker is nu eindelijk in nederland uit op DVD.Keiharde actie van de maker met wie hij ook de Death Wish films maakte.
Kwalitatief goede DVD.helaas zonder extra's maar daar is de prijs ook naar.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 november 2009, 20:39 uurHoeveel sterren geef je dan voor deze film?
3,5
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2010, 16:32 uurBronson steekt hier ver boven het materiaal uit. De wat tamme, houterige regie haalt het niet bij die andere Michael Winner / Charles Bronson films als The Mechanic en Death Wish...
4,0
[permalink] geplaatst op 10 februari 2011, 11:41 uurIk heb deze film pas gevonden en ik vind dat bronson hier meer de kant op gaat van dirty harry.
Hij is goed en was voor mij nog onbekende film die ik nog niet had.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 maart 2011, 16:31 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAls Bronson liefhebber vond ik deze film toch wel tegenvallen.
In de hele film weet Bronson mij niet te overtuigen van zijn rol als politieagent. Het lijkt bijna of hij totaal geen zin heeft in deze rol. Misschien komt dat omdat hij, voor mij doen, aardag wat tekst had. De achtervolging van de trombone speler was goed en daar bleef het ook bij.
Zoals Louie het zegt neigt deze film meer naar een soort Dirty Harry. Clint Eastwood heeft veel meer uitstraling voor een dergelijke rol dan Bronson.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 maart 2011, 22:13 uurBronson is ook op zijn best in 'zwijgende' rollen. (Once upon a time in the west, Hard times, The mechanic, Death wish...). Hij 'spreekt' met zijn ogen.