Deze Western is alleen al het kijken waard vanwege de bloedmooie Jeanne Crain. Tussen haar vele zwangerschappen door kon MGM haar toch nog contracteren voor deze Western.
De streng-katholieke Jeanne zal zich in deze film erg thuisgevoelt hebben, aangezien de kerk en al de daarbij behorende uitingen behoorlijk centraal staan.
Jeanne's acting performance, als die van de andere (bijrol) acteurs, is weer prima.
Al zagen we hem eerst uit de verte en op de rug, maar aan de manier waarom hij zijn hoed draagt, is hij al meteen te herkennen: Norah Beery Jr.. Dit keer aan de verkeerde kant van de wet, meestal heeft hij een
feel-good bijrol.
Voor Glenn Ford, die toch meestal macho rollen heeft, moet het moeilijk zijn geweest ditmaal lange tijd een zenuwachtige twijfelaar te spelen.
Mbt plot: ik heb veel moeite met de overdaad aan religieuze uitingen en met die langdradige solo danspartij in de deel vrij aan het begin van de film. Had geen enkele toegevoegde waarde.
Vooral KRO, NRCV en EO leden zullen echter van deze Western smullen.
Afloop verhaal is mooi gevonden.
Heb deze Western echter vooral kunnen uitzitten vanwege 1 van mijn fav actrices:
Jeanne Crain.
Score: IMDb *4/10.