132.169 gebruikers | 83.107 films | 30.180 regisseurs | 3.420.644 berichten | 4.773.668 stemmen

locatie: Films » Volver (2006) » Info

Drama / Komedie
121 minuten

geregisseerd door Pedro Almodóvar
met Penélope Cruz, Carmen Maura en Lola Dueñas

Als de partner van Raimunda op merkwaardige wijze overlijdt, neemt haar leven een drastische wending. Ze probeert dit geheim te houden voor haar omgeving, maar dat levert alleen maar verwarring en misverstanden op. Toch probeert Raimunda uit alle macht haar gewone leven vol te houden. Haar verleden laat haar echter niet met rust, bovendien gaat het gerucht de ronde dat haar overleden moeder aan verscheidene mensen verschenen is. Een verhaal van drie generaties vrouwen die de oostenwind, vuur, waanzin en zelfs de dood overleven dankzij hun goedheid, hun leugens en hun grenzeloze levendigheid.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2010, 22:46 uur
Een film die ik in eerste instantie alleen voor Penelope Cruz ging kijken, maar na de score hier toch enigzins wat verwachtingen schepte. Die verwachtingen zijn niet ingelost en Penelope is dan ook meteen het grootste pluspunt, niet alleen een wonderschone vrouw, maar ook een fenomenale actrice (en dat zingen ging haar ook niet al te slecht af :P).

Zo'n Drama/komedie mixje pakt niet altijd even fijn bij mij uit. Komedie die nergens echt grappig wordt en drama dat luchtig en oppervlakkig blijft levert voor mij geen al te prettig resultaat op. Ik zie liever een een stevige boventoon voeren en de ander een lichte ondertoon.

Muziek en aankleding florissant en vrolijk, alleen vaak ietsje te vrolijk voor me gevoel.

Beelden en camerawerk best oke.

Wat de film dan nog van een onvoldoende redt zijn Penelope (die de film zonder moeite draagt) en het script dat nog best goed in elkaar blijkt te zitten.

Deed het hem niet helemaal voor mij, misschien verandert dat ooit bij herziening (als die er komt). Tevens me eerste (niet geheel soepele) kennismaking met Pedro Almodóvar's afgeleverde filmwerk (en dat terwijl nog zoveel van z'n films op me lijstje staan :|)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2010, 17:20 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Zoals eerder opgemerkt laat vooral de prachtige Penelope Cruz de film opleven. Naast de spaanse schoonheid, vielen mij vooral het oog voor detail, interessante personages, mooie locaties, en zeer degelijke cynimatografie en acteerwerk op.

De personages worden helaas niet optimaal 'benut' door Almodóvar. De dood van een vader, aanranding van dochter maakt te weinig los bij de hoofdpersonages, en dat is jammer.
Ben deze film vooral gaan kijken omdat ik in een 'buitenlandse bui' was, toch doet deze film niet heel erg spaans aan (naast de mooie taal). De charme die je vaak in Spaanse en (vooral) franse films hebt miste ik een beetje.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Volver (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Volver (€ 12,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Volver (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2010, 17:19 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Erg leuke film, vol schitterende vondsten (het droppen van een lijk en alles daarrond vind ik altijd hi-la-risch in komedies). Prachtig gefilmd, goede balans tussen drama en (heerlijk droge) komedie en nog lichtjes verrassend op het einde ook. Penelope Cruz speelt echt schitterend (de rest van de cast ook, maar zij steekt er echt bovenuit) en de typisch Spaanse sfeer (kleurrijk, zwoel) werkt ook uitstekend. Afgezien van de soms nogal soap-achtige verwikkelingen ('hij is je vader niet' ...) een heerlijke film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2010, 22:06 uur
Ik had deze film enkele jaren geleden al eens gezien, maar toen ik hem nu weer ging zien kon ik me er weinig meer van herinneren als ik las waar de film over ging. En hoewel ik beelden in de film wel herkende wist ik niet hoe de film ging eindigen. En dat was mooi. Want het is een heel mooi en boeiend tot het einde opgebouwd verhaal. En bovendien heel erg goed geacteerd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2010, 23:42 uur
Prachtige film, schitterende kleuren en een bloedmooie Cruz.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2010, 1:00 uur
En zo is het maar net.

speranza
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juni 2010, 10:46 uur
Penélope Cruz is onweerstaanbaar in deze film. Ze is bloedmooi, elegant, trots, sensueel. Woorden schieten tekort.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2010, 21:14 uur
Blijft goed.. Cruz blijft wonderbaarlijk mooi, fel en gek.
Mooi gefilmd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2010, 17:48 uur
De eerste keer dat ik 'm zag moet ik wel heel moe of blind zijn geweest, om een prachtfilm als deze zulk onrecht aan te doen met de woorden 'wist me niet echt te pakken'. Er wordt juist zoveel emotie ingelegd, in een heel sterk verhaal waar familierelaties, Spaanse oude tantes, intense dramatische gebeurtenissen heel goed naar voren komen. Het harde werk in de stad wordt mooi afgewisseld met het bijgelovige dorp. Beiden worden ook zo sfeervol gefilmd (is het mogelijk om een film in Spanje op te nemen zonder sfeer?) en zoals altijd in Almodovar's films schitterend kleurgebruik. Penélope Cruz steelt de show. Naast een gewoon ontzettend mooie vrouw te zijn speelt ze de hardwerkende moeder met een ietwat opvliegerig karakter geweldig, en bij de mooiste scènes spat de emotie van het scherm. Eén van de hoogtepunten is dan ook waar zij het lied Volver zingt, ik wist niet dat ze zo mooi kon zingen, en dan met die blik erbij... Diep ontroerend. Ook de filmmuziek was erg mooi, die Alberto Iglesias moet ik in de gaten houden. Almodovar maakt van een sterk verhaal een kleurrijke prent, met veel ingetogen drama, maar ook met een gevoel voor humor.

3,5*-4,0*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2010, 19:51 uur
AddictedToMovies schreef:
3,5*-4,0*

Oei, wat ben ik er ingestonken zeg, het was gewoon een playback. :T

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2010, 23:21 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Beter dan Mala Educación, maar dat is niet echt een prestatie.

Begin is slecht, weinig boeiend geneuzel en allerlei kleine dingetjes die mij op de zenuwen werkten (plakkerige gezoen). Pas wanneer Raimunda en Paula thuiskomen komt de film een beetje los. Toch maakt Almodóvar weer allerlei slechte keuzes, zoals de muziek, cliché deurbel en cliché telefoon wanneer Paco dood is. In de toon die de rest van de film zet totaal misplaatst.

Verder erg veel last gehad van Agustina. Complete miscast. Elke scène waarin zij zat minstens een keer op de klok gekeken. Ook Lola Dueñas kon me niet zo overtuigen. Enkel Cruz levert een prima acteerprestatie af, behalve dan tijdens dat lied. Heeft ze net wat te grote lippen voor..

Als drama niet geslaagd, als komedie evenmin. Dat het drama erg voorspelbaar is, is op zich geen ramp, maar het mist ook de nodige impact. De humor is mak en weinig scherp. Een film die te lijden heeft onder zijn regisseur. 2*

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2011, 12:56 uur
Kijken of opnemen mensen of gewoon de dvd in huis halen (:

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2011, 1:30 uur
Vooral naar aanleiding van alle goede commentaren hier en een bepaalde reputatie, vanavond gekeken. En toegegeven Cruz is een prachtige vrouw die geweldig kan acteren. Hoewel er met de overige vertolkingen ook niets mis was en de film er verder wel mooi uitzag, werd ik toch niet echt gegrepen door het verhaal of de film als geheel. Voor mij ontbrak er duidelijk iets. Toch net niet dramatisch genoeg ( gebracht ) of komisch. Hij kon in ieder geval de verwachtingen duidelijk niet waarmaken.

Vooral voor Penélope Cruz 3 sterren

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2011, 22:39 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De laatste keer dat ik een Almodovar zag is bijna zes jaar geleden. Ik had het gevoel dat ik het wel een beetje met 'm gehad had. En op basis van Volver lijkt dat te kloppen. Amusante film, goedgemaakt en een schattig einde waarin de film vooral een ode aan de familie blijkt te zijn. Maar de humor was niet scherp en het drama nogal vergezocht en de felle Technicolor-achtige kleurtjes en kitschneigingen van Almodovar ken ik nou wel geloof ik.

Ik zou eigenlijk eens een eerder bekeken Amodovar moeten herzien om te kijken wat ik er nu van vind, maar ik geloof niet dat ik daar meteen zoveel zin in heb.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2011, 22:43 uur
Luchtige film over drie generaties vrouwen en een lang bewaard familiegeheim. Soms licht absurd, soms licht dramatisch. De film kent ook een aantal mooie momenten zoals de scene waarin Penelope Cruz gaat zingen. En Pedro Almodovar laat zijn muze hier opnieuw stralen.
Na herzien toch net geen 4.0 waard.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juni 2011, 20:43 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een boeiende film die tijdens de gehele speelduur de aandacht vasthoudt tot en met de uiteindelijke ontknoping van het verhaal. Het plot is goed, maar het beste aan deze film vind ik toch wel het acteerwerk en het in beeld brengen van een gedeelte van het Spaanse leven door de mooie beelden, kleuren en muziek. Ook met de humor zit het wel goed, de eerste scènes met de ‘verschenen’ moeder zijn hilarisch.

Wat betreft het acteerwerk vond ik Penélope Cruz duidelijk het beste. Toevallig heb ik haar laatst nog gezien in Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, en ik blijf vinden dat ze in Spaanstalige films veel beter uit de verf komt. Ook Carmen Maura, Lola Dueñas, Blanca Portillo en niet te vergeten de nog vrij jonge Yohana Cobo acteren prima.

Mijn type film is het niet echt, daarom geef ik geen heel hoog cijfer. Ik begrijp de hoge waardering van anderen voor deze film echter goed.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2011, 0:53 uur
Aparte film, leuk maar niet heel erg sterk. Ik had er iets meer van verwacht. Maar desondanks is het wel een leuke film om eens te zien. Het verhaal is best aardig en er zitten redelijk wat geestige stukjes in. Goede woordspeling ook in dit geval. En er zitten ook de nodige aangrijpende stukken in. Zoals gewoonlijk speelt Cruz een fantastische rol dus daar kan weinig mis mee gaan. De sfeer is ook goed geschetst en het is ook mooi gedaan met alle kleuren. Maar ik begrijp dat dat één van Almodvars kenmerken is.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 17:50 uur
Wat een prachtige film met als bonus een prachtige Cruz. Mooie beelden, prima spel en t verhaal is ook nog prima te doen.