134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.583 berichten | 4.929.020 stemmen

locatie: Films » Contes Immoraux (1974) » Info

Drama / Erotiek
103 minuten

geregisseerd door Walerian Borowczyk
met Lise Danvers, Fabrice Luchini en Charlotte Alexandra

Vier erotische verhalen van in diverse historische era's. De eerste, 'The Tide', is geplaatst in de huidige tijd, en betreft een student en zijn jonge nicht die op het strand door het tij vastzitten. 'Therese Philosophe' speelt in de negentiende eeuw, en betreft een meisje dat in haar slaapkamer wordt opgesloten, waar zij het erotische potentieel van de voorwerpen overweegt. 'Erzsebet Bathory' is een portret van een zestiende-eeuwse gravin die naar verluidt in het bloed van maagden baadde, en 'Lucrezia Borgia' is een vijftiende-eeuwse orgie met haar broer en haar vader.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 april 2006, 13:58 uur
Met deze film verwierf Borowczyk definitief het predikaat van erotische cineast. De film heeft veel te lijden gehad onder de censuur, wat niet geheel vreemd is wanneer je deze film ziet. Veelal christelijke taferelen worden vergezeld met pornografische beelden. Hoewel de seksuele handelingen niet expliciet in beeld komen, maakt de suggestie een hoop goed. De film bevat 4 verhalen, waarvan het 1e ronduit de minste is. Daarna gaat de kwaliteit van de film flink omhoog, en worden dmv mooie muziek en kleurrijke beelden een hier en daar wat vervreemdende sfeer gecreëerd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2008, 19:27 uur
Ik heb deze film in de jaren zeventig gezien. Wat mij het meest bijbleef was het derde verhaal, dat van de Hongaarse Elizabeth Bathory, bijgenaamd de bloedgravin. Zij baadde in het bloed van meisjes, die zij gevangen had laten nemen, dit om de eeuwige jeugd te verkrijgen. Dit verhaal is waar gebeurd. Elizabeth Bathhory staat bekend als de grootste seriemoordenaar in de Hongaarse geschiedenis. Zij leefde van 1560 tot 1614.

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Elisabeth_B%C3%A1thory

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2009, 19:54 uur
Na het zien van La Bete bleef de box van de Borowczyk twee jaar verbannen tot een uithoek van de kamer, maar tijdens een grondige schoonmaak kwam 'ie plotseling weer in aanraking met het daglicht. Eens temeer werd het grote nadeel van schoonmaken duidelijk; je komt dingen tegen die je allang weg had moeten doen.

Contes Immoraux is in mijn ogen een excuus op 16-jarige meisjes (ik neem aan dat ze tijdens de opnames toch echt minimaal 18 moeten zijn geweest) naakt voor de camera te laten verschijnen. Het is noch erotisch noch kan ik een verhaallijn ontwaren in deze perverse herspinsels van deze Poolse purist. Ik weet dan ook wel zeker dat de laatste flim uit de box (Goto I'll dÁmour) de dvd-speler niet gaat halen..

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2010, 10:14 uur
Deze film weer eens herzien en itt user 'berghti' heb ik mij kostelijk geamuseerd met de "perverse herspinsels" van deze controversiële Poolse regisseur.
In het kort over de vier filmpjes;
#1 "La Marée"
Dit filmpje waarin de getijden het rithme van het liefdesspel aangeven vond ik best wel erotisch en zeker niet slecht maar paste toch niet helemaal in dit vierluik.
# 2 "Therčse Philosophe"
Vond ik de minste van de vier. Bovendien erg matig geacteerd.
# 4 "Erzsébet Báthory"
Het meest perverse filmpje van het vierluik maar wel op feiten gebaseerd. Deze Hongaarse vampiergravin heeft echt bestaan. Als we de wiki mogen geloven hebben zo'n 300 tot 650 boerenmeisjes hetzelfde lot als dat van de meisjes in deze film moeten ondergaan. In visueel opzicht vond ik dit best wel een mooi filmpje. Dat er haast niet in werd gesproken kwam de sfeer alleen maar ten goede.
# 5 "Lucrezia Borgia"
Zonder meer de beste van het vierluik. Hoewel aan de decadentie aan het pauselijk hof van Adrianus VI niet getwijfeld hoeft te worden -Savonarola hield hier zijn donderpreken tegen - zijn er geen harde bewijzen voor de incestueuze handelingen van Lucrezia Borgia. Voor mij mag dit de pret echter niet drukken. Ik heb naar dit filmpje met plezier zitten kijken en de sountrack vond ik ontzettend goed.