Dead Men Don't Wear Plaid (1982)

80 stemmen | gemiddelde 3,20

Film noir /
Komedie89 minuten
geregisseerd door
Carl Reinermet
Steve Martin,
Rachel Ward en
Carl ReinerHet is rustig in zijn detectivebureau als de dochter van een wetenschapper met kaasmaken als hobby hem komt vragen de ware toedracht van haar vaders dood te onderzoeken. Zijn vader zei altijd 'Dead men don't wear plaid', hij heeft nooit geweten wat zijn vader daarmee bedoelde.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 juli 2002, 3:35 uurSteve Martin acteert met tegenspelers uit beroemde film-noirs, uit de jaren veertig. Dat is knap en verrassend [je ziet ineens Veronica Lake meespelen en dat soort dames] maar de grap blijft niet zolang leuk en het verhaaltje is natuurlijk dun. Als je veel ouwe films kent, heb je een leuke tijd.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 juli 2002, 18:49 uurVerschrikkelijk goed gedaan, de oude scenes zijn naadloos in het verhaal ingepast.
4,5
[permalink] geplaatst op 28 september 2002, 23:07 uurLeuke eerbetoon aan de klassieke film-noirs. Goed gespeeld door Martin.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2006, 12:51 uurGeweldige film door Carl Reiner.
Ook een knappe film, alles is goed afgesteld op de oude films maakt de film ook leuk en grappig door de dialogen, zoals met het ''oude brood'' en '''Kalkoen'' slaat nergens op maar is heel leuk gedaan. Steve Martin is heel leuk in zijn rol.
De film is heerlijk overdreven op een film-noir manier ik vond het een hele goeie film die zeker de moeite waard is als je van Noir en komedie houd!
4 **** sterren
2,0
[permalink] geplaatst op 11 april 2007, 18:17 uurVond het fantastisch in het begin, die sfeer, alles. Helaas was het teveel een truukje. Componist Miklós Rózsa ging in 1981 met pensioen, en dit was zijn laatste film. Ironisch genoeg zijn veel van archiefbeelden uit films waar hij oorspronkelijk ook de score voor deed. Zo waande hij zich weer helemaal in de goeie oude tijd, en kon een laatste grote ode brengen aan de film-noir. Als je de muziek kent van de verscheidene films is dit een waar spektakel, echt heel goed gedaan van Rózsa. Bij de aantiteling wordt hij ook ook correct in de tijdsgeest genoemd als 'musical director'. 2 sterren voor de film.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 juni 2008, 11:56 uurZoals gezegd is Dead Men Don't Wear Plaid heel erg leuk qua sfeer. Helaas is het verhaal zo flinterdun en voel je gewoon dat er nodeloos scenes tussen zijn 'geplakt'. Hierdoor rakt langzaam maaer zeker het magische effect van de film weg. De enorm flauwe komedie momenten verstoren dit ook helaas. Had wat mij betreft totaal niet gehoeven.
[permalink] geplaatst op 20 juni 2008, 18:22 uurEen leuk experiment maar als geheel toch minder geslaagd. Martin valt voor de verandering eens mee, maar ik had het meer gewaardeerd als de soms erg platte humor weggelaten was.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2008, 19:37 uurLeuke komedie die absoluut voer is voor de oudere cinefielen onder ons. Niet altijd even geslaagd maar vaak zeer vermakelijk. Goed.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 mei 2009, 14:46 uurDe eerste helft is redelijk (2.5) maar de tweede helft is beter (3.0).