134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.485 berichten | 4.928.841 stemmen

The Year without a Santa Claus (1974)

Year without a Santa Claus, The (1974)
8 stemmen | gemiddelde 2,43
mijn stem:
Animatie / Familie
51 minuten

geregisseerd door Jules Bass en Arthur Rankin Jr.
met de stemmen van Shirley Booth, Mickey Rooney en Dick Shawn

Mevrouw Claus vertelt over de keer dat de kerstman het niet meer zag zitten, en met kerst een vakantie nam. De elven Jingle Bells and Jangle Bells besloten toen om de kerstman te laten zien dat kerstmis voor iedereen veel betekende.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2006, 19:03 uur
Er was gisteren een remake van op TV, dit keer live-action en met John Goodman... verschrikkelijk! Het is ook vandaag op DVD uitgebracht.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2011, 23:01 uur
Pop-motion.

Dat Mickey Rooney eigenlijk niet kan zingen valt niet te verbloemen, zelfs niet door Gene Autry die de fantastische muziek schreef. Maar wat naast de vocalen over de liedjes nog meer tegenvalt, is dat een decennium na Rudolph the Red-Nosed Reindeer de 'pop-motion' techniek amper is verbeterd. Wat overblijft is een gedateerd kinderfilmpje.

Redelijk.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 2:39 uur
Dit is mijn laatste kerstfilm van 2011/2012.

Beter dan Rudolp, the Red-Nosed Reind... die ik gisteren heb gezien, maar nog steeds een beetje aan de saaie kant. Heeft hier en daar leuke momenten, bijvoorbeeld als ze in de stad zijn, maar voor de rest doet de film niks met mij.