134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.903 berichten | 4.931.542 stemmen

Rudolph, the Red-Nosed Reindeer (1964)

Rudolph, the Red-Nosed Reindeer (1964)
15 stemmen | gemiddelde 2,53
mijn stem:
Animatie / Familie
47 minuten

geregisseerd door Kizo Nagashima en Larry Roemer
met de stemmen van Billie Mae Richards, Stan Francis en Paul Kligman

Donner, één van de rendieren van de Kerstman, werd de vader van Rudolph, die een lichtgevende rode neus had, hetgeen Donner schandalig vond. Eén van de elfen in Kerststad is ook een buitenbeentje, omdat hij geen speelgoedmaker wil zijn, maar tandarts. Samen gaan ze op zoek naar het geluk.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2005, 10:55 uur
Typisch Kerstanimatiefilmpje met een paar leuke elementen en natuurlijk een overdreven happy end. 2*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2005, 20:20 uur
Ik was er niet echt gecharmeerd van. 2*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Rudolph the Red Nosed Reindeer (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Rudolph the Red Nosed Reindeer (€ 5,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Rudolph the Red Nosed Reindeer (€ 5,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2010, 2:07 uur
Weird sixties stuff !

Het kon mij wel charmeren. Helemaal old-skool en één van de weinige sixties tekenfilms die nog elk jaar in de US rond de kerstperiode word uitgezonden. De mannetjes en figuurtjes waren best ok, al waren sommige ook wel wat vreemd (die piepschuimbol (sneeuwman) die dienst doet als verteller). De diertjes, waaronder Rudolph waren dan wel weer allemaal schattig en zien er nu heerlijk vintage uit.

Ook best wel een mooi verhaal met dat land van de misfit toys (hoe verzinnen ze het?). Ik ben blij dat ik deze kerstklassieker heb gezien.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2011, 23:03 uur
Aller-allerkleinsten.

Deze kerstfilm uit de oude doos is nog lang niet vergeten, zo blijkt wel uit de heruitgave op DVD, met o.a. een clip van Destiny's Child. Feit is desondanks dat het hier oubolligheid is wat de klok slaat, in dit verhaaltje omtrent de kerstmans beroemdste rendier. Alle goede songs ten spijt, is dit tegenwoordig eigenlijk alleen nog geschikt voor de aller-allerkleinsten.

Redelijk.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 2:07 uur
Misfits

Niks voor mij. Lelijk gemaakt, geen prettige stemmen en ontzettend saai. Verder straalde de animatiefilm geen warme uit. Geen leuke typetjes en een nare kerstman. Enig pluspuntje is de korte speelduur. En daarom dus 1*

Ik snap ook niet hoe IMDB aan zo'n hoog cijfer (8.0/10 7,940 votes) komt ? Waarschijnlijk jeugdsentimiteit voor veel stemmers.