Alien (1979)

3365 stemmen | gemiddelde 3,89

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Horror /
Sciencefiction117 minuten / 116 minuten (director's cut)
geregisseerd door
Ridley Scottmet
Tom Skerritt,
Sigourney Weaver en
John HurtDe bemanning van een intergalactisch vrachtschip ontdekt op een onbewoonde planeet een ruimteschip dat een noodsignaal uitzendt. Crewleden Kane, Lambert en Dallas gaan aan boord van het onbekende schip en Kane vindt in de catacomben een onbekend organisme dat zich meteen aan zijn gezicht vasthecht. Niet lang daarna baart hij een verschrikkelijk monster dat systematisch jacht maakt op de doodsbange crewleden.Deze film staat op nummer 109 in de top 250
» volledige top 250
[permalink] geplaatst op 14 april 2012, 12:32 uurpieterTk schreef:
Zojuist gekeken, op aanraden. Viel me niet tegen, maar had er toch wel meer van verwacht. Deed me soms denken aan 2001: A space odyssey. Desalniettemin een prima film.
2001: a space odyssey??? Eigenaardige link. Alien staat bij mij op nr 1 in de top 10 maar 2001 (bij mij 1.5*) is volgens mij iets totaal anders.
[permalink] geplaatst op 14 april 2012, 13:37 uurpieterTk schreef:
Deed me soms denken aan 2001: A space odyssey.
Heel goed opgemerkt. Het is vooral de visuele 'dark side' van 2001.
[permalink] geplaatst op 27 april 2012, 18:39 uurEen film die ik nooit helemaal afgekeken heb, hier en daar wat stukjes. Eerlijk gezegd ben ik niet zo fan van Sigourney Weaver. Dus vraag ik me af, of het wel waard is om dan een film van bijna 2 uur te kijken met haar in de hoofdrol.
Misschien moet ik maar eens de gok wagen, en Sigourney Weaver voor lief nemen.
[permalink] geplaatst op 27 april 2012, 19:07 uurAC1 schreef:
Dus Annelien vindt het 'campy'?
Misschien door de gedateerde effecten.
[permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 22:02 uurAnnelien1987 schreef:
Superfilm. De klassieker onder de science fiction.
Ik vond het niet griezelig maar eerder grappig, maar het heeft zijn charme.
Een aanrader voor de collectie.
Ja joh. Lachuh zeg deze film!!
Wat een belachelijke redenering dit. Wat is er dan zo grappig aan? Ik vind het eerder erg verontrustend en suspensevol.
[permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 9:00 uurGlacius schreef:
Misschien door de gedateerde effecten.
Ik was de laatste keer (toen ik de film op Blu-ray zag) eigenlijk heel hard onder de indruk van de effecten en de echte sets. Raar om een stijlvolle film als Alien nou net campy te noemen. Volgens mij had Annelien dat woord net geleerd en vond ze het leuk om het eens te gebruiken.
5,0
[permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 9:25 uurcongo schreef:Annelien1987 schreef:
Ja joh. Lachuh zeg deze film!!
Er wordt niet geredeneerd in de door jou aangehaalde quote. Er wordt geconstateerd dat Annelien het eerder grappig dan eng vond. Daar is geen denkwerk aan te pas gekomen.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 15:28 uurGeweldige klassieker, effecten zijn misschien wat gedateerd (niet eens zozeer de alien of de scenes in de ruimte maar wel bv Ian Holms laatste scene) maar film blijft ook na ruim 30 jaar staan als een huis.
4,5
[permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 16:24 uurJa, daar moesten in 1979 ook een oogje voor dichtknijpen maar goed, we wisten ook dat dit toen niet anders kon. De bereidwilligheid was toen misschien wat groter. Het is voor mij inderdaad redelijk moeilijk om in te schatten hoe een jonkie de dag vandaag er tegenaan kijkt.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 18:13 uurDan mag hij eens uitleggen wat er zo grappig aan was. Ik vind het namelijk eerder suspensevol en verontrustend.
5,0
[permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 23:05 uurIk zie ook niet echt de humor in deze film. Anno 2012 is dit nog steeds tophorror van de bovenste plank.