The Bad and the Beautiful (1952)

73 stemmen | gemiddelde 3,35
Drama /
Romantiek118 minuten
geregisseerd door
Vincente Minnellimet
Kirk Douglas,
Lana Turner en
Walter PidgeonHij is waarschijnlijk de minst populaire producent in de filmindustrie, maar hij is bereid nu een film te maken als hij de regisseur, schrijver en actrice van zijn keuze kan contracteren. De drie van zijn keuze zijn bekenden van hem, maar ze hebben ieder voor zich voorgenomen nooit meer met hem te werken. Terwijl de producent gebeld wordt in Parijs, zullen ze zich moeten beraden over de vraag of ze met deze combinatie toch een film willen maken. Ze denken terug aan de tijd dat ze de producent voor het eerst ontmoetten.
2,5
[permalink] geplaatst op 29 juni 2002, 1:29 uurLeuke aan deze film is de manier hoe het verhaal verteld wordt. Namelijk Actrice Lana Turner, scenarist Dick Powell en regisseur Barry Sullivan halen herinneringen op in vorm van flashbacks aan harde producent Kirk Douglas.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 juli 2002, 10:43 uuren dan toch maar 2.5 sterren geven? vond de manier van vertellen en natuurlijk kirk douglas erg goed. toch wel 3 sterren
2,5
[permalink] geplaatst op 1 juli 2002, 22:56 uurHet is pure drama en daar hou ik niet zo van.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 februari 2003, 23:22 uurEen schitterende film.
Steengoede vertolkingen en een boeiend verhaal.
Kirk Douglas rules !
**** 4 op 5 ****
4,5
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2003, 12:20 uurDrie verhalen, die van elkaar verschillen, wat de film zo interessant maakt. Goed acteerwerk over het algemeen.
[permalink] geplaatst op 2 juni 2004, 12:45 uurHet heeft wel iets weg van
Two Weeks in Another Town, ook een film van Minnelli. Dit alles wel zonder de goede verhaalstructuur van The Bad. 3.5 sterren
[permalink] geplaatst op 1 december 2005, 23:44 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWeet iemand of het personage van Kirk Douglas op Hollywoodproducer Val Lewton is gebaseerd? de scene met die nepkatten deed me er aan denken
3,0
[permalink] geplaatst op 2 december 2005, 0:03 uurDat wordt in veel recensies zo opgemerkt (en dan voornamelijk wegens Cat People, ja).
4,0
[permalink] geplaatst op 30 juni 2006, 1:04 uurWeet iemand of het personage van Kirk Douglas op Hollywoodproducer Val Lewton is gebaseerd?
David O. Selznick, die associatie hoorde ik het vaakst.
The Bad and the Beautiful is trouwens een geweldige film. Een kritische kijk op Hollywood gemixed met film noir elementen.
3,5
[permalink] geplaatst op 14 oktober 2006, 23:42 uurGeweldige film, daarnaast excellente performance van Kirk Douglas, Lana Turner en Gloria Grahame!
Terecht een Oscar voor Gloria Grahame.
Score 4*(IMDB 8*)
Prima DVD (R-1) trouwens, met vele interessante extra's, w.o. de Lana Turner Story.
2,5
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2008, 15:22 uurValt eigenlijk wel tegen. Een beetje kunstmatig. Dacht het ooit vroeger gezien te hebben en het toen te hebben goed gevonden. Nu niet meer...Time marches on...
3,5
[permalink] geplaatst op 16 januari 2009, 23:06 uurFilms die gaan over het maken van films zijn meestal niet mijn ding. Dat deze film hierop een uitzondering vormt, komt in de eerste plaats door de geweldige cast. Vooral Kirk Douglas en Lana Turner speelden de sterren van de hemel. De waanzinnige autorit van Lana Turner nadat zij door Kirk Douglas de deur was gewezen zal mij altijd bijblijven. De mooie zwart-wit fotografie en de score zorgden voor extra sfeer in deze film over Hollywood.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 september 2009, 1:48 uurDe film doet me sterk denken aan "Citizen Kane (1941)". Dit komt doordat het leven van een filmtycoon (Kirk Douglas) geschetst wordt via de ervaringen van drie mensen bij wie de tycoon een belangrijke rol in het leven gespeeld heeft. Dezelfde vertelwijze dus als in de film van Welles over een krantenmagnaat. Het aardige van de film van Minnelli (1952) is dat het een kijkje geeft achter de schermen van het leven in Hollywood in de jaren vijftig.
Sterke rol van Kirk Douglas. Lana Turner, in de rol van een steractrice in opkomst, viel enigszins tegen. Ze blijft steken in statisch mooi zijn. In twee scènes wordt ze van het doek gespeeld door een levendige Elaine Stewart in een bijrolletje. Wat een heerlijke visuele impact heeft deze actrice, vreemd dat ze nooit echt doorgebroken is.
[permalink] geplaatst op 25 april 2010, 19:13 uurWeet iemand of hier ooit nog eens een NL release van verschijnt?
[permalink] geplaatst op 15 januari 2011, 16:59 uurEen beetje vergeten klassieker, maar wel een erg goede. Een vlot vertelde, nauwelijks verouderde film met levendige personages en uitstekend acteerwerk. Het eerste verhaaltje , waarin we zien we hoe een jonge producer van B-films naar oscarwinnaars opklimt door sluwheid, lef en talent, is het leukste.
Qua opbouw en visuele stijl doet het inderdaad fel aan Citizen Kane denken, maar dat doet niets af aan de kwaliteit van deze film.
4,0
[permalink] geplaatst op 25 januari 2011, 19:35 uurPrachtige Hollywoodklassieker waarin een kijkje wordt gegeven in de keuken van Hollywood zelf destijds. Een goed gekozen opbouw met drie lange flashback-scenes zorgen ervoor dat de film onderhoudend blijft. Verder ziet het er allemaal goed uit en ook het camerawerk is bijzonder mooi. Kirk Douglas is erg sterk als de Hollywood-producent.