Destry Rides Again (1939)

47 stemmen | gemiddelde 3,57
Western / Komedie
94 minuten
geregisseerd door
George Marshallmet Marlene Dietrich, James Stewart en Mischa Auer
De activiteit van het stadje concentreert zich in de saloon. Na een poker spel, waarmee een hele lap grond verspeeld wordt, wordt de sheriff vermoord. De beroemde Destry wordt erbij gehaald om met tinnen ster maar zonder wapens de dader op te knopen. De salooneigenares Frenchy laat zelfs hem niet ongeroerd.
2,5
[permalink] geplaatst op 8 mei 2006, 18:20 uurEcht een matige film, terwijl Steward en Dietrich erg goed acteren in deze film. Het verhaal was wel redelijk maar het was allemaal zo slaapverwekkend. En humor zat er ook niet echt in.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 7 januari 2007, 13:40 uurNu te koop bij Play, samen met een Wilder film

FisherKing
[permalink] geplaatst op 16 januari 2007, 22:25 uurWat een heerlijke komedie/thriller.
James Stewart _0_ in misschien wel een van zijn beste rollen, overtuigend, uitermate cool en super. En dit geldt ook voor Marlene Dietrich. Wat een actrice.
Beetje slapstickactig maar enorm onderhoudend en met veel vaart.
Absolute aanrader 4.5*
Mooie score van Frederick Hollander en Frank Skinner. !
Dustyfan
[permalink] geplaatst op 16 januari 2007, 22:27 uurGeen humor? Ok, geen dijenkletser, maar wel juist heerlijke, af en toe gortdroge humor. Alleen al de zeer diverse cast van zeer uiteenlopende types en personages is al een lust om te zien.
Verder een slim verhaal met veel verrassingen. Hiermee vergeleken verbleekt het werk van Sergio Leone. 't Wordt tijd dat ik die eens ga afwaarderen.
3,5
[permalink] geplaatst op 31 mei 2007, 9:55 uurIk ben dol op James Stewart

Marlene Dietrich mag er ook best wezen, maar is in mijn ogen maar bijzaak. Het is Stewart die deze film draagt, Dietrich is maar bijfiguur. Het verhaal zelf is goed voer voor westernfans, en zelfs ik kon er ook van genieten (maar ik ben van elk genre wel een fanate). De liedjes in de film zijn goed gebracht. deze film is een aanrader.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 maart 2008, 0:04 uurGoede film Goed verhaal alleen afrekening kon toch spannender gemaakt worden
3,0
[permalink] geplaatst op 7 november 2008, 7:12 uurJames Stewart schittert in een film met een prima verhaallijn.
Helaas zijn de slapstickmomenten van een dusdanig niveau dat het flink storend is. Met name zijn sommige, lollig bedoelde, bijrollen erg slecht ingevuld.
4,0
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2009, 19:57 uurVerrassend sterk. Met name een erg sterk -en geestig- eerste uur en een goeie Stewart...