134.884 gebruikers | 85.680 films | 31.041 regisseurs | 3.507.200 berichten | 4.928.494 stemmen

locatie: Films » The Heiress (1949) » Info

Drama / Romantiek
115 minuten

geregisseerd door William Wyler
met Olivia de Havilland, Montgomery Clift en Ralph Richardson

Ze is van goede huize en heeft nog geen vrijer. Dan komt een uiterst charmante man die haar het hof maakt. Haar vader denkt dat hij alleen fortuin zoekt bij zijn dochter en hij kan weleens gelijk hebben, maar misschien ook wel niet, en dan zou hij zijn dochter erg ongelukkig maken.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2002, 16:07 uur
Leuke film (wel wat dramatisch) als je het niet erg vindt om naar oude films te kijken.
Vooral vader (Richardson) is goed. De moeite waard

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2005, 20:51 uur
Sterk klassiek melodrama wat geheel gedragen wordt door het fantastische acteerwerk van Olivia de Havilland. Ze zet op overtuigende wijze de verlegen, onschuldige rijkeluis dochter neer waar niemand in geïnteresseerd is behalve Montgomery Clift. De dramatische ontwikkelingen weten de aandacht te grijpen en laten tot de uitstekende climax de kijker in het ongewis over de intenties van de personages. ****

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2008, 4:44 uur
Oscar voor De Havilland

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2010, 18:49 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een eigenlijk zeer simpel en voorspelbaar verhaaltje (met een onvoorspelbaar einde) wat toch van begin tot einde weet te boeien.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2011, 8:03 uur
Maakte de eerste keer een geweldige indruk op me. Nu is dat iets verminderd maar het blijft een heel goede film. Vooral de eerste helft is bijna voorbeeldig gebracht.

De filmposter dekt de lading niet.