134.883 gebruikers | 85.680 films | 31.041 regisseurs | 3.507.167 berichten | 4.928.454 stemmen

locatie: Films » Devil's Doorway (1950) » Info

Western
84 minuten

geregisseerd door Anthony Mann
met Robert Taylor, Louis Calhern en Paula Raymond

De indiaan Lance Poole keert, nadat hij in de Amerikaanse Burgeroorlog gevochten heeft, met veel onderscheidingen terug naar de ranch van zijn vader in Wyoming. Hij wordt door de blanke bevolking daar hartelijk welkom geheten. Maar met de toestroom van nieuwe kolonisten ontstaan er echter al gauw spanningen.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2010, 15:49 uur
Bij Warner Archive verkrijgbaar op DVD-R.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2011, 13:20 uur
Afwijkende western , denkelijk de voorlooper van Hombre,helder zwart/ wit kleinbeeld
R.Taylor als Shoshoshe indiaan , mooie rol maar soms niet niet al te over tuigend,
Probleem verhaal over de indianen, in een beetje depri verhaal maar heel goed uit gewerkt,
Die dame in de film speelt een goede rol , als advokate , de rest van de cast ook .
Moet dit aan rekenen als eenzeer goede film, waar ik vanmorgen met echtgenote, met volle aandacht heb zitten kijken, achter af had ik deze voor vele jaren terug gezien. en naar gisteren een opruim beurt nog zelf in bezit, voor de western fan , moet je hebben.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2011, 18:32 uur
Matige film, wat ik vooral belachelijk vond was dat Robert Tayler een Indiaan speelde, totaal ongeloofwaardig en erg storend.