134.870 gebruikers | 85.642 films | 31.031 regisseurs | 3.506.749 berichten | 4.927.677 stemmen

Westward the Women (1951)

Westward the Women (1951)
14 stemmen | gemiddelde 3,64
mijn stem:
Western / Drama
118 minuten

geregisseerd door William A. Wellman
met Robert Taylor, Denise Darcel en Hope Emerson

Het is 1851. Nu de blanke mannen het westen van de Verenigde Staten hebben veroverd op de indianen, ontbreekt het hen aan vrouwen. Vooral op de grote 'Roy Whitman Ranch' in Californië. Onder aanvoering van de ruige prairieman Buck Wyatt gaat een karavaan met 138 vrouwen van Chicago naar de Roy Whitman Ranch'. Ze gaan naar hun mannen, waarmee ze met de handschoen zijn getrouwd. Deze zware tocht over de Rocky Mountains en door de woestijn is niet zonder gevaren.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juni 2009, 23:54 uur
Bijzondere western, waarin vrouwen laten zien dat ze hun mannetje kunnen staan.
Soms rauw, soms ontroerend, maar steeds boeiend
Veel sterke rollen die je bij blijven.
Taylor is hier prima op zijn plaats, zoals in al zijn westerns.
Denise Darcel, de wulpse Française, die heel toepasselijk de naam Fifi draagt in de film, geeft hem goed tegenpartij.
Hope Emerson speelt eveneens sterk.

Een topper, en een buitenbeentje op western gebied.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2009, 9:25 uur
Brix schreef:
Bijzondere western, waarin vrouwen laten zien dat ze hun mannetje kunnen staan.
Soms rauw, soms ontroerend, maar steeds boeiend
Veel sterke rollen die je bij blijven.
Taylor is hier prima op zijn plaats, zoals in al zijn westerns.
Hope Emerson speelt eveneens sterk. Een topper, en een buitenbeentje op western gebied.
Volgens mij heb ik deze Western in mijn jeugd wel eens op de Duitse tv gezien.
Heb je de DVD?
Ingediende gedetailleerder plot en poster zijn inmiddels geaccepteerd zie ik.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2009, 9:32 uur
[/quote] Volgens mij heb ik deze Western in mijn jeugd wel eens op de Duitse tv gezien.
Heb je de DVD?
Ingediende gedetailleerder plot en poster zijn inmiddels geaccepteerd zie ik. [/quote]

Alleen op video helaas, maar ik ga (gauw)achter de dvd aan, want die mag niet ontbreken in mijn collectie.
Tot nog toe alleen een off. Franse release (met Engelse soundtrack) gezien, en privé dvd's (US)
Is wel te downloaden.

Mooie poster overigens.
Plot beschrijving is ook beter.
Thanks

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2009, 12:24 uur
Sedert aug. 2008 is er een R-2Fr DVD release, maar geen idee over Franstalige dub of subs.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2009, 12:27 uur
deze is regel matig te zien op tcm tv met nl ond

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2009, 17:05 uur
parkiet schreef:
deze is regel matig te zien op tcm tv met nl ond

Bedankt, inderdaad, en met zeer goede beeldkwaliteit.

In de USA circuleert er een dvd waarop de oorspronkelijke zwart-wit versie van de film staat, plus een ingekleurde versie.
Op die laatste zit ik niet echt te wachten eigenlijk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2009, 9:37 uur
Onlangs nog maar eens bekeken deze schitterende western.
Het viel mij nu voor 't eerst op dat het verhaal van Frank Capra is..

Toch aardig om te weten.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2010, 11:28 uur
Opnemen maar: zondagochtend 22 oktober a.s. vanaf 00.50 uur op de ARD!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2011, 13:43 uur
Ja deze wil ik ook nog wel eens zien,Even snuffelen op het net komt er zo aan.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2011, 17:41 uur
Even iets langer moeten zoeken maar was wel de moeite waard,2uurtjes even wanen in het wilde westen. heerlijke film waar je met plezier na kijkt,zelfs die kleine hond speelde vrolijjk mee . Lastige rol voor Robert tussen aldie dames maar het spat er van af.Goede film in zwart wit en door mijn slechte engels de subs waren ook nog te halen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2011, 10:58 uur
Daar ik deze mooi had ingepakt met een mooie cover, wou mijn echtgenote deze ook afkijken, en mijn dochter kwam ook nog langs,nou dat moet ik meer maals doen want het was muistil,en ook ik was weer helemaal in de ban van deze film,er is ook weinig sound in ,dan hoor je de karren kraken over de steppen,moet er een half punt bij doenen alles wat te vinden is van Robert Tayor eraf halen, hij heeft iets wat ik niet heb, haha.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2011, 11:00 uur
Oioioj ,deze kom ik nog een half punt aan het bij doen,de tent zit weer vol en vroegen de dvd weer inte leggen,ik zeg neem hem maar mee, plotseling worden allemaal geinterseert in oude westerns.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2011, 11:04 uur
madmax1 schreef:
Geheimtaal? :|

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2011, 23:11 uur
Meen je, ach na de laatste flop vanavond The law end jake wade ,en ondanks ik nog 9 oude western heb lopen is de intresse van de mee kijkers af gekoeld.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2011, 12:42 uur
Nadat mijn eigen gemaakte dvd ,met schitterende cover de ronde had gemaakt bij family en bekenden, is hij terug,even laaide de mening weer op over een spaghetti die hij op een blauwe maandag had gezien, iemand die een doodskist achter zich aansleept, ik wis al gelijk waar het over ging ,maar ik had geen zin in een descussie want dit gedrog is niet de moeiteom je op te winden, ik had ''m gelijk de mond gesnoerd dat dit is afgekeken van een amerikaanse film Paco villa,de meening werdt gelukkig bijgesteld op mijn dvd product West Ward Women,en schikte zich bij de andere clan, dit was een van de mooiste western die hij had gezien,nadat ik hem dit bericht heb laten lezen, kon ik niet achter blijven,en geef deze klasse film de volle 5.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2011, 13:00 uur
madmax1 schreef:
Meen je, ach na de laatste flop vanavond The law end jake wade

Zeker geen flop, The Law & Jake Wade, eerder een Western-pareltje; tip: maar snel herzien.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2011, 12:22 uur
Vandaag op TV te zien WDR > 13:35 uur

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2012, 11:49 uur
Warner komt -eindelijk- met een DVD release.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2012, 12:17 uur
Praise the Lord _O_