132.196 gebruikers | 82.896 films | 30.189 regisseurs | 3.421.434 berichten | 4.774.925 stemmen

locatie: Films » Te Wu Mi Cheng (2001) » Info

Actie / Komedie
108 minuten

geregisseerd door Teddy Chan
met Jackie Chan, Eric Tsang en Min-jeong Kim

Op een doodgewone dag ziet verkoper Buck (Jackie Chan) twee mannen een juwelier beroven. Hij grijpt op spectaculaire wijze in en zijn heldendaad trekt de aandacht van een privé-detective. Deze overtuigt hem ervan dat Buck de verloren zoon is van een Koreaanse zakenman. Eenmaal in Korea ontdekt Buck dat allebei zijn ouders spionnen waren. Dat is precies het leven dat hij voor zichzelf ziet weggelegd. Al snel bevindt Buck zich in een geheimzinnig internationaal kat en muisspel. Hij reist af naar Turkije waar hij een levensgevaarlijk virus moet opsporen voor het in verkeerde handen valt.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2006, 9:02 uur
Deze film gaat wel. aardige stunts, alleen de stemmen zijn nagesynchroniseerd en dat vind ik zeer storend

film_kaza
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2006, 11:04 uur
pas halverwege de film had ik door dat ik hem al gezien had. leuk genoeg om 2 keer te zien en weer de jackie chan stunts zijn leuk om te zien.

3,5

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2006, 22:06 uur
Helaas de minste film van hem,
Maar het blijft altijd leuk om Chan te zien

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 september 2006, 9:20 uur
Toch ene van de beste Chan films
3,0

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2007, 15:10 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik vond dit niet echt een goede Jackie Chan. Beetje een middelmatige film. Ik weet niet echt de reden maar deze trok me niet echt helemaal. Jackie Chan kon er wel weer iets leuks van maken en haalde weer leuke stunts uit en liep met zijn blote reet door de soeks. De actiescenes waren ook best wel redelijk maar voor de rest wist deze film me niet echt te bekoren. Ik zie Chan nog liever in Who Am I of Rumble in the Bronx.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2007, 11:56 uur
Oh ja, wat was Vivian Hsu een lekker ding zeg! :)P

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2007, 22:08 uur
Buiten een bijzonder amusante achtervolging viel er weinig te genieten. Voor de tweede keer in 1 week tijd een fikse tegenvaller met Chan (eergisteren keek ik The Medallion), terwijl ik hem vroeger erg goed kon pruimen... jammer.

1,5*.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juni 2007, 16:30 uur
Tenenkrommend het acteerniveau in de meeste films van chan, wellicht ook veroorzaakt door de taalproblemen. Helaas is het bij chan zo dat als je er 1 hebt gezien je ze allemaal hebt gezien. Alleen de props veranderen. ALhoewel natuurlijk sommige stunts subliem zijn. Het paniekerige gedoe van chan is niet altijd te pruimen..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2008, 17:12 uur
Leuke actie/komedie met wederom een best leuke Chan in de hoofdrol. De films van hem zijn meestal geen uitblinkers maar wel bijna altijd vermakelijk. Deze was ook goed te pruimen alhoewel hij zeker leukere heeft gemaakt.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2008, 18:51 uur
Is dit toevallig de film waarin Jackie Chan tegen mensen vecht met een ladder?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2008, 18:54 uur
Nee dat is volgens mij Police Story 4: First Strike.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2008, 22:39 uur
FillumGek schreef:
Nee dat is volgens mij Police Story 4: First Strike.

Oke, thanks ;)

film_kaza
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2008, 19:12 uur
Lang geleden dat ik deze voor het laatst zag. Was toen die tijd nog onder de 12 een verslaafd aan Jackie Cahan. (Gaf alle films met hem een 5*). Nu is Jackie gewoon vermaak. Een grootst actieman met vaak vele prachtige vechtscenes maar de films blijvenniet meer dan vermaak.
Wat ik me hiervan herinner waren wat leuke actiesscenes en een zeer ingewikkeld verhaal. Juist de ingewikkeldheid ervan trok me aan. Kan me herinneren dat ik het juist heel mooi vond kwa verhaal (als aan het einde alles duidelijk werd). Maar als ik al die reacties lees ben ik toch reuze benieuwd hoe het ookalweer in elkaar zat.
Dus..... herkijk deze nog wel maar voorlopig een 3,5*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2008, 18:55 uur
Mwah, voor een Chan film wel wat je kunt verwachten: Veel komische martial arts gevechten waar hij zich altijd wel uit red, een goed einde en middelmatig acteerwerk. De film kon mij niet echt boeien, en daardoor was het moeilijk om goed op te letten, maar goed was de film zeker niet.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juni 2008, 0:00 uur
Laatst heb ik Who am I gekeken en daar vond ik al niet veel aan maar dit is nog iets erger. Verhaallijn is flinter dun en het enige wat je 80 minuten voorgeschoteld krijgt is actie. Alleen maar achtervolgingen en kogels die om je heen vliegen en dat is het. Daarnaast is de film ook nog nagesynchroniseerd wat ronduit vervelend is. In de film zaten trouwens wel een paar leuke scenes maar die waren op 1 hand te tellen. Beeldkwaliteit van de dvd was wel goed en mooi geschoten en het geluid is zelfs uitstekend te noemen. Kogels vlogen om je oren en er zaten een paar leuke effecten bij. Maar toch kom ik niet hoger dan 2*.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2008, 22:34 uur
deze Jackie Chan film had ik nog niet gezien. ik vind hem heel goed. toffe stunts. leuk verhaal. en ook weer grappige zoals altijd.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2008, 15:47 uur
niet een van ze beste, maar op sommige momenten wel vermakelijk. * 2,5

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2008, 15:11 uur
Ik ben niet echt fan van dit soort films. Maar ik moet zeggen dat Jackie Chan wel altijd toffe actie met wat humor brengt. De actiescènes zijn soms te gek voor woorden en ik heb veel bewondering voor de ideeën van bepaalde gevechten. Het verhaal zelf stelt niet veel voor en spannend wordt het wel nooit. Niet echt mijn ding, maar ik geef toch een 6/10.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2009, 0:37 uur
Als Jackie Chan fan kan ik zijn films en humor wel verdragen. Deze film is zo'n middelmatig geval. Gewoon een breinloos filmpje met hier en daar een leuk moment. Niks speciaals.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2009, 19:12 uur
Typische Jackie Chan-film, met leuke actie en stunts, terwijl het verhaal er niet al te veel om doet.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2010, 18:34 uur
Aardig leuke actiekomedie. Jackie Chan vind ik altijd wel leuk om te zien, en hij zat hier goed in zijn rol. Het verhaal is niet zo speciaal, maar de actie-scenes waren wel sterk. Humor was ook wel redelijk. Prima vermaak!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2010, 17:03 uur
Fijne film van Chan.

De gevecht scene's van Chan blijven in bijna elke film van hem heerlijk. Ook geinig om Eric Tsang weer te zien. 3,5.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2010, 0:30 uur
o wat slecht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2010, 23:29 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Zeer goeie film! Nooit geweten dat deze film zo vermakelijk was.
Eerst wist ik niet dat die inspecteur ofzo Eric Tsang was..
Had ik pas op het einde in de gaten :p
Actiescenes waren best wel goed, humor was een beetje mid-mid.
Beste gevechtsscene was in Turkije met de parasollen naar beneden en naakt rondlopen :p.
Een goeie voor de Jackie Chan Fan!

3,5

ps. en trouwens film duurt geen 108 minuten maar 80 minuten!

neo
(moderator)
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2010, 10:47 uur
Dat is een ingekorte versie.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2010, 23:56 uur
ohw.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 september 2010, 19:13 uur
mer1973 schreef:
o wat slecht

Kan je ook aangeven waarom :N

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 september 2010, 11:23 uur
Aardige actie met Jackie Chan met een paar leuke scenes.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 september 2010, 20:17 uur
Deze gisteren bekeken.

Aardige Chanspektakel film en voor zijn doen wat seriezer dan normaal.
Behoorlijk veel actie en stunts en er word wat beter geacteerd dan in de meesten van zijn andere films.
Wat een beetje bevreemdend werkt is dat hij in deze film gewoon Jackie Chan heet en dus eigelijk zichzelf, of een verlengde hier van, speelt.
Leukste scene is die waarin Chan bloot door de straten rent en vecht.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 september 2010, 20:23 uur
Aardige J chan film met mooie actie scenes en stunts.
Er was toch wel een ding wat best ongeloofwaardig was, die tankwagen normaal zou die nooit zo lang kunnen door rijden.
Rest qua acteren was het goed te doen.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2010, 21:26 uur
Echte geen beste film dit. Acteerwerk is niet best en zou niet weten wat er te lachen valt. Heel even dan halverwege. Dun verhaal als aanleiding voor allerlei stunts. Kon me niet erg boeien en de laatste duurt veel te lang. Ben geen liefhebber van dit soort maar Rumble in the Bronx was dan toch wel wat beter. 1.0

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2011, 12:34 uur
Al diverse scenes van gezien, bleek halverwege. Stuk met de taxi's en naakt door de straten, daar begon een belletje te rinkelen. Maar dat maakt niet uit, bleef een genot om naar te kijken. Ondanks de belabberde stukken tussen de actie door, die beneden niveau lagen van andere Chan films.

Hier staat 'Komedie' aangegeven, maar ik had toch sterk de indruk dat het zichzelf erg serieus nam, nog wel met de typische Chan momentjes natuurlijk. De actie maakte echter veel goed. Genoeg om je niet lang te vervelen, en ook zeker genoeg om op een mooi cijfer nog uit te komen.