132.170 gebruikers | 83.139 films | 30.180 regisseurs | 3.420.703 berichten | 4.773.772 stemmen

Smokey and the Bandit (1977)

Smokey and the Bandit (1977)
298 stemmen | gemiddelde 2,85
mijn stem:
Actie / Komedie
96 minuten

geregisseerd door Hal Needham
met Burt Reynolds, Sally Field en Jackie Gleason

Bandit en Cledus zijn twee vrachtwagenchauffeurs die accepteren om een weddenschap aan te gaan met Big en Little Enos, om een vrachtwagen vol met bier op te pikken uit Texas en terug te keren binnen een bepaalde tijd. De lading op halen is nog het simpele werk, maar dan pikt Bandit Carrie op, waardoor hij sheriff Buford T. Justice achter zich aan krijgt.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2010, 17:33 uur
mikey schreef:
Wat ik nooit helemaal goed begrepen heb, is waarom die truckers 80000 dollar kregen omdat ze een truck vol bier van A naar B vervoerden? hadden ze daar geen supermarkt?
Vraag ik me ook af. Kregen die twee opdrachtgevers iets van de truckchauffeurs als het mislukte of zo?

Verder is dit gewoon een leuke film met goede dialogen, acteurs en actiescènes, die heel vaak is nagedaan. Niets memorabels, maar goed vermaak.

pgm
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 10:48 uur
Heeft mij geweldig geamuseerd, toffe road movie vind ik het.
Prachtige momenten op het witte doek, ha die seventies :D

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2010, 19:15 uur
Ikzelf schreef:
Niets memorabels, maar goed vermaak.
Ik zat verkeerd; hij is wel degelijk memorabel. Ik herinner me hem nog precies, zelfs de theme song!!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2010, 13:17 uur
Deze film was vroeger verplichte kost bij ons thuis :),samen met klasiekers als convoy en cannonball run.
Genieten voor het hele gezin, en ik kan deze films ook keer op keer zien.
NIKs mis mee

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2011, 10:55 uur
Prima vermaak, vroeger ooit eens gezien in de bioscoop, leuke klassieker.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juni 2011, 11:07 uur
Heerlijke jaren 70 actie / komedie met voortreffelijk goed gekozen muziek ertussen.
Goed geacteerd en fijne komisch tintje.

3,5 ster