House of Frankenstein (1944)

25 stemmen | gemiddelde 2,60

Horror71 minuten
geregisseerd door
Erle C. Kentonmet
Boris Karloff,
Lon Chaney Jr. en
John CarradineDe geschifte Dr. Niemann ontsnapt uit het gekkenhuis en probeert samen met zijn assistent Graaf Dracula, de Wolf Man en het monster van Frankenstein tot leven te wekken, zodat de monsters wraak kunnen nemen op zijn vijanden.
dinky
[permalink] geplaatst op 16 september 2004, 13:50 uurlijkt me een toffe film, en ik ga hem zeker is kijken

2,0
[permalink] geplaatst op 7 januari 2005, 17:12 uurEen niemandsdalletje dat stond op de dvd 'Frankenstein', onderdeel van de Monster Movie Legacy Collection. Leuk om eens één keer te zien.
dinky
[permalink] geplaatst op 9 maart 2005, 12:56 uurdeze ga ik proberen te downloaden
2,0
[permalink] geplaatst op 9 februari 2006, 12:54 uurWeer een minder vervolg. We krijgen ze allemaal, Dracula, Frankenstein, Wolf Man, maar dit is geen goede film. Carradine is minder als Dracula en Frankenstein heeft hier een bijrol. Teleurstellend. Wel grappig om Karloff in een normale rol te zien buiten het monster van Frankenstein. Leuk tussendoortje, meer niet.
2,5
[permalink] geplaatst op 13 mei 2006, 18:21 uurIk vond deze weer een klein tikkie beter dan de vorige in de serie: Frankenstein Meets the Wolf Man, maar waar ik de Dracula serie in zijn geheel behoorlijk goed te pruimen vond is de Frankenstein serie (op het origineel, Bride en in mindere mate ook Son na) toch wat meer teleurstellend. 2,5* voor deze film.
veron35
[permalink] geplaatst op 7 januari 2008, 10:26 uurDracula is er maar ingepropt omdat ze hem erin wilde hebben. Was niet nodig geweest voor de film. Einde was ook slecht, maar wel weer een lekkere sfeer. En waarom heeft Karloff niet gewoon het monster gespeelt.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2011, 9:20 uurHeerlijke film. Prachtige sfeer door mooie vormgeving en inventief gebruik van effecten. Het verhaal stelt niet veel voor, en ook deze film is plotseling afgelopen, maar er zit een prima vaart in en er gebeurt een hoop. Erg leuk om een keer gezien te hebben.