134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.510 berichten | 4.928.901 stemmen

Son of Frankenstein (1939)

Son of Frankenstein (1939)
33 stemmen | gemiddelde 3,21
mijn stem:
12 jaar geweld angstVerenigde Staten
Sciencefiction / Horror
99 minuten

geregisseerd door Rowland V. Lee
met Basil Rathbone, Boris Karloff en Bela Lugosi

Hij erft het kasteel Frankenstein maar door zijn vaders werk is hij niet erg welkom. Bij het nalatenschap is ook het verzoek zijn vaders werk te hervatten, waar eerder gefaald werd. In de tombe van het kasteel heeft Ygor het monster zorgvuldig bewaard.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2005, 14:36 uur
Nog maar eens een film (de derde denk ik) over het Frankenstein monster, de laatste met Boris Karloff als het monster. Deze film is van een veel lager niveau dan zijn twee voorgangers. Leuk om eens gezien te hebben, maar daar blijft het bij. 2.5/5

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2005, 0:04 uur
Leuk vervolg. Lekker sfeertje en kijkt goed weg. Karloff weer als vanouds en een interessante rol van Lugosi. 3,5*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 september 2006, 21:04 uur
serieus de beste film uit de frankenstein reeks! leuker om naar te kijken dan de aller eerste frankenstein

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2006, 22:11 uur
Onderhoudende film, beter dan de voorganger Bride Of Frankenstein, en leuk om Lugosi en Karloff in 1 film te zien. Opvallend zijn de decors in het kasteel overigens, experimenteel grotesk.
Interessant: http://www.donniedunagan.com/dd_bio.htm
... het zoontje van de heer en mevrouw Frankenstein in deze film leeft nog, en blijkt ook de stem van Bambi te zijn!

veron35
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2007, 17:02 uur
Deze is veel minder dan zijn voorgangers. Die waren echt geweldig en kregen 5*. Deze is wel goed voor 3,5*.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2010, 23:00 uur
In dit derde deel gaat de zoon van dokter Frankenstein (Basil Rathbone) in zijn kasteel wonen. Dit tot afschuw van de dorpelingen die jaren geleden werden geteisterd door het monster. Igor (Bela Lugosi) blijkt nog te leven en wil het monster (Boris Karloff) weer tot leven wekken voor zijn eigen snode doeleinden.
Son of Frankenstein heeft een veel langere speellengte van zijn voorgangers, namelijk zo'n 100 minuten. Ik heb me zeker niet verveeld. Het is natuurlijk fantastisch om de grote horroriconen Lugosi en Karloff in één film te kunnen zien. De sets zien er wederom fantastisch uit en de climax van de film is werkelijk prachtig! Als je Frankenstein en de Bride kon waarderen, moet je zeker zijn Son gaan zien!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2010, 23:09 uur
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan! De zoon (Basil Rathbone) van de beruchte dokter Frankenstein komt te wonen in diens kasteel en zet de experimenten met het beruchte monster (Karloff) voort. Een ander horror-icoon, Bela Lugosi, komt als overbehaarde assistent Ygor ook nog in het stuk voor. Kortom met de grote namen zit het wel goed in deze sequel.

Het plot zelf is erg eenvoudig, nooit verrassend en eigenlijk best saai te noemen. Maar met de aankleding kan Son of Frankenstein zich gelukkig meten met zijn twee voorgangers. Dit deel bevat eveneens klassieke donkere horror-decors met schaduwen die lukraak alle kanten beslaan. Uiteraard geen topper zoals Bride of the Frankenstein, maar alleraardigst is het zeker :Y.