134.883 gebruikers | 85.677 films | 31.041 regisseurs | 3.507.086 berichten | 4.928.328 stemmen

locatie: Films » Ji Dong Ji Xia (1989) » Info

Fantasy / Avontuur
114 minuten

geregisseerd door Clarence Fok Yiu-leung
met Biao Yuen, Maggie Cheung en Wah Yuen

De film opent met een verraad tijdens de Ming Dynastie, waardoor de keizerlijke wacht Ah Ching tegenover de afvallige zwaardvechter Fung San komt te staan. Om redenen die te ingewikkeld zijn om uit te leggen bevriezen ze in elkaars armen in een gletsjer. De hedendaagse wetenschappers die hen daar aantreffen beschouwen hen als bewijs dat homoseksualiteit in het oude China al bestond. Maar wanneer de twee uiteindelijk in Hongkong ontdooid en gereanimeerd worden, blijken ze geen grote minnaars.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2009, 0:57 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Weinig stemmen en geen enkel bericht of mening?

Ik vond dit best een amusant filmpje. Yuen Biao/Ah Ching leek me eerst een hork à la Chuck Norris of Steven Seagal, maar blijkt later toch wèl sympathiek. Ah Ching die moet assimileren in de hedendaagse tijd is best koddig.

De gevechten en stunts zijn prima in orde. Gaaf zijn de autosurfstunt en de onwaarschijnlijke sprongen van Yuen Wah, maar ook Yuen Biao laat pracht staaltjes lenigheid zien!

Best acteerwerk komt van Maggie Cheung die een heel apart typetje neerzet. Af een toe bijna een soort komisch Chinese Ma Flodder!

In het begin wel enorm veel overacting van de acteurs die later beter lijken te worden. De film is zeker chronologisch geschoten?

Voor de fans van dit genre zeker het bekijken waard!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2009, 0:05 uur
Lichte tegenvaller qua verhaal en qua actie/martial arts scènes.

Verhaal heeft een leuk uitgangspunt, maar is in andere films al veel beter gedaan. Daar wordt dus te weinig mee gedaan. Toch blijft het over de hele speelduur vermakelijk. Mede te danken aan de humor die op veel momenten aanwezig is. De weinige actie die aanwezig is ziet er best goed uit. Geen hoog niveau en ook dat hebben we in menig film al beter gezien.

Een aantal stunts is toch wel adembenemend zoals de auto stunt. Bij vlagen ook te dramatisch en is er ook sprake van overacting. Toch wel een kwaal bij vele Hong-Kong films. Het slotgevecht trekt het niveau dan nog een klein beetje omhoog, maar het blijft allemaal wat steken op de middelmaat. Acteerwerk lijkt inderdaad net als Baggerman aangeeft beter te worden naarmate de film vordert.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2009, 22:06 uur
Dit vind ik dus echt 10X niks!!!

De film begint een beetje zoals de 'A Chinese Ghost Story' films, maar al snel slaat het verhaal om en komen we in de moderne tijd. Enige hoop op een degelijke film ging toen ook meteen uit het raam. Wat volgt is een uiterst saai geheel, met erg knullige gevechten. De enige die nog een beetje het aanzien waard was was de laatste en zelfs die is zwaar ondermaats. De editor vond het kennelijk ook allemaal wat beschamend, sommige shots worden rustig drie keer herhaald. :|

Verder is dit een mengelmoes van flauwe scenes, een erg vervelende bad-guy en pure saaiheid. Zo moet Martial-Arts dus niet!