134.880 gebruikers | 85.674 films | 31.041 regisseurs | 3.507.056 berichten | 4.928.283 stemmen

locatie: Films » Long Xiao Ye (1982) » Info

Long Xiao Ye (1982)

Alternatieve titel: Dragon Lord

Long Xiao Ye (1982)
32 stemmen | gemiddelde 3,26
mijn stem:
Hongkong
Actie
86 minuten / 92 minuten (Nederlandse dvd)

geregisseerd door Jackie Chan
met Jackie Chan, Wai-Man Chan en Hong-Yip Cheng

Dragon is de zoon van een rijke zakenman en is gespecialiseerd in de Oosterse vechtkunst. Als een aantal criminelen jacht maakt op geheime stukken van de overheid, komt Dragon in actie om ze tegen te houden.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2006, 18:04 uur
goe coole film
a la jackie chan, let vooral op de voetbalscene echt waanzinig gewoon.
het einggevecht zoals vanouds te max, nu duren de eindgevechten niet zo lang meer spijtig

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juli 2008, 20:01 uur
Jackie Chan in z'n vroegere periode, nog voor Police Story. Hier merk je al een groot deel humor en de perfect uitgebalanceerde gevechten. Het zal echter nog duren tot Police Story enkele jaren later voor hij tot de top geraakt. Maar deze Dragon Lord gaat in elk geval al op de weg naar boven en is zeker de moeite om te bekijken. Niet z'n beste, maar zeker beter dan de Amerikaanse blockbusters (Rush Hour, Tuxedo, ...) die hij later maakte.

Leuk zijn idd de voetbalscene die zeer prachtig om zien is en een authentieke Chinese sfeer uitstraalt.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Dragon Lord (€ 9,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Dragon Lord (€ 9,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Dragon Lord (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2009, 12:28 uur
Dit is voor mij de favoriete klasieke chineese kung-fu film van JC.

Waarom?
Omdat deze film erg modern is erg grappig en goed uitgewerkt.

Prachtig zijn de "rugby" en "voetbal" scanes. Daar is zoveel zorg aan besteed! En ook zo grappig en echte kunst.

Wat mij betrefd een van de beste. die lange gevechten vervelen soms. Maar zn voetbalscane vergt nog veel meer kunst dan een gevechtscane daarom is deze film zo geliefd bij mij!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2009, 10:54 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik heb de versie van Hong Kong Legends gekocht en gisteren bekeken.
Natuurlijk was het weer een Chinees gedubde versie, wat dus al wel wat afdoet aan de kwaliteit van de film. Waarom doen ze dat toch altijd?

Maar goed, ik heb geprobeerd me er zo weinig mogelijk aan te ergeren.

De film begint al meteen schitterend met die rugby-achtige scène. Net zoals de meesten die deze film hebben gezien, vond ik deze scène samen met de voetbalscène de beste. Wat Jackie toch allemaal kan! 'k Heb echt respect voor hem.

Ook de vechscènes waren geweldig. Vooral dat lange gevecht in de schuur was schitterend. Hierbij was vooral het moment waarop Jackie Chan die monnik (ofzo) op alle mogelijke manieren naar beneden probeert te trekken, echt hilarisch

Wat ik dan iets minder vond, waren de momenten waar het op acteren aankwam. Jackie viel best mee, maar zijn vriend was echt verschrikkelijk.
Ook zijn stem was best irritant, maar dat kan natuurlijk aan het feit dat het gedubd is, gelegen hebben.

Maar in het algemeen kan ik wel zeggen dat het een geslaagde film was. Dit grotendeels door de schitterende gevechten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2009, 10:57 uur
Heeft iemand een originele versie? Of was het standaard in die tijd in China om films te dubben?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2009, 13:35 uur
Kan twee oorzaken hebben:

* post-dubbing (dus alles werd na de opnames ingesproken)
* Mandarijnse dub, terwijl de voertaal in HK eigenlijk Cantonees is. Vaak om de film voor een groter publiek beschikbaar te stellen.

Komt dus vaak voor.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2009, 21:12 uur
Het is Cantonees gesproken, dus het zal waarschijnlijk post-dubbing zijn.
Ik zie wel niet in wat het voordeel daarvan is. Het is toch gewoon veel meer werk?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juli 2009, 20:43 uur
Een goede film zoals Chan ze tegenwoordig niet meer maakt. Vooral het eind gevecht vond ik zalig!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2009, 14:08 uur
Wat me opvalt is dat Jackie vaak Dragon in al zijn films heet ;p

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2010, 15:32 uur
Geinig filmpje op zich. Sowieso hou ik wel van die Chan Martial arts films.

Beeldkwaliteit was niet heel goed. De kleuren vond ik nogal flets en de kleine beschadigingen waren ook wel een beetje te zien. Gelukkig vielen de hoofden niet uit het actieve beeld. Maar voor de rest helemaal niet zo slecht. Ik heb erger gezien en ik ga de film daar ook niet echt op afkraken.

De film had soms wat redelijk gave scene's waaronder het begin. Chan laat qua vechten ook weer zien wat hij in zijn mars heeft, en dat is sowieso wel weer genietbaar. Krijgt van mij een 3,5.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2010, 17:58 uur
Ik ben toch wel blij dat onze dvd-uitgave 6 minuten langer is dan normaal.. :')