Love Object (2003)

geregisseerd door
Robert Parigimet
Desmond Harrington,
Melissa Sagemiller en
Rip TornKenneth is onzeker en alleen. Hij laat zich op internet verleiden tot de aanschaf van een verbluffend 'echte' sekspop genaamd Nikki. Al snel zijn Kenneth en Nikki onafscheidelijk en verandert het timide mannetje langzaamaan in een zelfverzekerde romanticus. Nikki maakt meer en meer deel uit van Kenneth's leven en hij begint zorgwekkende gevoelens voor haar te ontwikkelen. Zijn nieuwe persoonlijkheid gaat niet onopgemerkt voorbij aan de mooie, verlegen Lisa. Er bloeit iets moois op tussen de twee maar er knaagt iets aan Kenneths geweten. Nikki neemt meer en meer bezit van zijn gedachten en haar jaloerse aard drijft hem tot waanzin. Kenneth zal een keuze moeten maken tussen kunstofdame Nikki en Lisa van vlees en bloed. Maar tot welke prijs en met welke gevolgen..?
[permalink] geplaatst op 15 april 2004, 16:25 uurVind weinig horror in de omschrijving... lijkt me best ziek ventje majah. Kan maar zo een pop "a la chucky" zijn. Word je toch wel weer nieuwschierig van... misschien toch eens kijken.
...
NAAAAH!!!
3,5
[permalink] geplaatst op 19 april 2004, 9:48 uurRedelijk bizarre film die mij meer dan eens aan May deed denken. Het twisted verhaaltje weet goed de aandacht vast te houden en heeft een aangename plotwending op het einde. Jammer van de scenes die daarna nog kwamen, die waren nogal overbodig in mijn ogen. ***½
saske
[permalink] geplaatst op 18 juli 2004, 16:51 uurHeeft precies veel weg van May.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 november 2004, 18:16 uurNaar mijn mening staat deze film mijlenver van may af. Buiten het feit dat er in beide films veel met poppen van doen is zijn de films toch zeer verschillend. Er zijn zeker overeenkomsten maar de stijl van beelden en de uitwerking is totaal anders. De opbouw in deze film is veel zorgvuldiger en ingetogener. Ik vind het knap dat deze film ondanks het vergezochte uitgangspunt een hoog realiteitsgehalte weet te behouden. De hoofdrolspeler doet het ook fantastisch en veel is aan hem te danken. De onknoping valt zeker niet tegen en de gehele film kijkt lekker weg.3,5 ster
3,5
[permalink] geplaatst op 26 februari 2006, 16:46 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDoor een bizarre speling van het lot zag ik deze de dag na May. Sociaal onaanvaardbaar gedrag en een ziekelijke affectie ten opzichte van poppen stonden dus centraal afgelopen weekend. Hoe romantisch...
Hierboven worden de 2 met elkaar vergeleken, en dat is thematisch gezien volkomen terecht. In beide films zijn de hoofdpersonages op zoek naar de ideale partner. Beter, trachten ze de ideale partner te creëren.
Qua opbouw en sfeerschepping zijn het daarentegen 2 totaal verschillende werkjes. Love Object komt kil en strak naar voren, toont absoluut geen empathie met z’n hoofdpersonage en brengt alles erg afstandelijk en ietwat paranoia in beeld. May doet vrij dromerig en sprookjesachtig aan en geeft een aardig beeld van het introverte wereldje waar ze zich in bevindt. Terwijl meevoelen bij Love Object wordt uitgesloten, bereikt May het tegenovergestelde effect.
De muziekkeuze voor Love Object is wat povertjes en braaf. Jammer, want dat had de boel nu net dàt beetje extra mee kunnen geven. De sound van May is (doorgaans) dan weer perfect passend en lijkt wel voor de film geschreven. Met als hoogtepunt het alternatieve psycho-gepingel met dat onaards klinkende stemmetje er door.
Het acteerwerk in Love Object is aardig. De reden tot kijken was eigenlijk om Kier (One Point O) nog eens aan het werk te zien. Een teleurstellend klein maar vermakelijk rolletje was niet waar ik op gehoopt had.
Hou je van films waarin het hoofdpersonage flink van het pad raakt en poppen tot meer in staat zijn dan je in eerste instantie denkt, kijk dan deze even.
Love Object 3,5*
May 3,5*
2,5
[permalink] geplaatst op 21 maart 2006, 15:06 uurvind hem meer thriller dan horror, mischien mochten ze meer horror in beeld gebracht hebben.
Dan was het mischien 3.5 * in plaats van 2.5*
4,0
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2008, 11:00 uurik vond dit een bijzonder geslaagde film.
Geen standaard filmpje, en vooral een verassend einde!
Stem --> 4.0
3,0
[permalink] geplaatst op 8 september 2010, 19:36 uurOoit eens gezien, echte waanzin deze film. En zeker niet voor kinderen.