Italiensk for Begyndere (2000)

Alternatieve titel: Italian for Beginners

Italiensk for Begyndere (2000)
143 stemmen | gemiddelde 3,18
mijn stem:
Denemarken / Zweden
Komedie / Romantiek
112 minuten

geregisseerd door Lone Scherfig
met Anders W. Berthelsen, Anette Støvelbæk en Ann Eleonora Jørgensen

Enkele eenzame zielen levend in een provinciaal dorpje in Denemarken gebruiken een beginners cursus Italiaans als basis voor het ontmoeten van de liefde van hun leven.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2002, 2:06 uur
Niks mis mee, maar ook weinig explosiefs en dat is bij Dogmefilms wel 's anders. Rustig kabbelen de verhalen van diverse alleenstaanden voort en door elkaar, om via grappige omweggetjes tot een voorspelbare feelgood-conclusie te komen. Niks mis mee, maar memorabel is anders.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 oktober 2002, 16:03 uur
Lijkt me wel aardig, toch..

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2002, 21:23 uur
4 funerals and no wedding. Toch een aardige film. Wel een dogme film maar met geen rare camerasprongen. Vermakelijk maar idd geen hoogvlieger.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 december 2002, 20:15 uur
ik had me het iets luchtiger voorgesteld, maar ik vond het toch zeer de moeite waard.
een beetje vreemd, maar wel lekker.
3,5 sterren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2003, 9:34 uur
Leuke film. Als je geen bezwaar hebt tegen (goede) feelgood film. Bovendien steekt de film goed in elkaar. Het is geen wereldschokkende film als Festen of Idioterne maar desondanks het bekijken meer dan waard.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2003, 22:43 uur
Aan de meeste Dogme films die ik gezien heb zat toch wel een scherp randje. Aan deze niet echt. Wel een sympathiek filmpje, maar ook niet meer dan dat. De film houdt een beetje abrupt op; ik verwachte nog wat meer verwikkelingen, bijvoorbeeld tussen de dominee en het onhandige meisje, maar dat bleef uit. De vrouwen in deze film zijn daarentegen wel mooi, op een heel natuurlijke manier. Op zich al reden genoeg om de film een keer te kijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2003, 0:41 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Qua gevoel was dit een soort van omgekeerde Elsker Dig for Evigt: een film die me zowel meesleepte als irriteerde. Waar bij Elsker Dig for Evigt de film fenomenaal startte, maar de irritatie (helaas) naar mate de film vorderde toenam, nam deze irritatie bij Italiensk for Begyndere juist af na een wringende, niet terzake komende, heen en weer pingpongende eerste drie kwartier. Eenmaal in het verhaal gerold viel er zeer veel te genieten, hoewel ik het af en toe echt te naïef vond (zoals het huwelijksaanzoek van Jørgen). Niettemin blijf je absoluut met een goed gevoel achter, als de film eenmaal is afgelopen. 3,5*

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2003, 1:03 uur
Perfect verwoordt Yak !

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2003, 11:59 uur
Ik denk dat ik deze moet gaan zien, denkend aan een italiaanse beginners cursus die ik van de zomer ga maken.

sydney
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2003, 22:00 uur
Idd zeker geen hoogvlieger dit. Ook een beetje kopieergedrag uit "Festen". Wel leuk om gezien te hebben. 3*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juni 2004, 12:39 uur
Ontzettend sympathieke film. Echt een voorspelbare feelgood movie, maar wel erg mooi uitgevoerd. Prima geacteerd en enkele van die vrouwen waren idd erg mooi op hun eigen manier. Ik heb vaak moeten lachen om de onhandigheid van de personages en om de 'loze' dialogen. 4*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2004, 7:59 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een aangename feel-good movie.
Helemaal ideaal als een zware doge-film hebt gezien en je zie het niet meer zitten
:-)
3 en halve ster.
Een ding begreep ik niet zo waarom die dominee z'n Italaiaanse auto verkoopt

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2004, 13:10 uur
Het irritante eerste half uur zorgt er voor dat de verder zeer leuke film geen hoge waardering van me krijgt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 november 2004, 12:08 uur
Ik hou hier wel van. Mensen die wat proberen te maken van het leven. lekker sympathiek, gezellig. 4

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2005, 10:48 uur
Leuke Deense romantische komedie volgens de regels van Dogma 95. Geweldige film, geweldig geacteerd. Naturelle mensen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 april 2005, 17:18 uur
Echt een hele mooie film :) . De personages waren even wennen, maar ze ontpopten zich tot hele menselijke, warme personages. Heel erg goed gedaan. 4 sterren.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juli 2005, 0:25 uur
Erg leuke en warme romantische komedie, waarbij de Dogme-stijl van filmen duidelijk iets toevoegt.

Een Dogme-feelgood movie, if you will :)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juli 2005, 11:16 uur
Die Dogme-stijl vind ik gewoon een chique woord voor "maak je film zo goedkoop mogelijk en zorg dat het publiek dat kan zien". De beweeglijke camera vind ik wel nog goed en het komt in zekere zin wel natuurlijker over. Voor de rest idd een leuke feelgood-film.

3***

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juli 2005, 11:42 uur
Ik heb het nu wel gehad met die onrustige Dogme-films. Wel aardig maar niet super.

neo
(moderator)
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2006, 12:52 uur
Vond dit niet zoveel eigenlijk. Vond het vooral in het begin wel wat hebben, maar verloor mijn interresse naar verloop van tijd. Wel een hele fijne cast met de fantastische Ann Eleonora Jørgensen, die ook al zo goed was in onder andere Forbrydelser. Al kan ik niet ontkennen dat enige aantrekkingskracht voor deze mooi Deense ook meespeelt. Naast Connie Nielsen de leukste Deense actrice die ik ken. 2.5 sterren

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2006, 12:56 uur
Heel anders dan de andere dogme's. Het wilde, losse camerageslinger en de ruwe montage was eigenlijk totaal afwezig. Gewoon een mooi "alto"-feelgood.

Gingen wel ineens onrealistisch veel mensen tegelijk dood, terwijl dat toch niet hetgeen was wat de karakters oorspronkelijk bij elkaar bracht. Of was dat om de eenzaamheid van de karakters nog te vergroten?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juni 2008, 8:29 uur
Heel aangename film, warm verhaal, heel goeie acteurs, ik verliefd op de drie vrouwen, m'n vriendin verliefd op de drie mannen (en toch geen ruzie gemaakt...!)
:-)
Wel (verdacht) grote gelijkenissen met het boek 'De Avondschool' ('Evening Class') van Maeve Binchy. Uitstekend boek trouwens...

niet ingelogd

106.753 gebruikers | 63.880 films | 23.735 regisseurs | 2.461.892 berichten | 3.456.790 stemmen