134.880 gebruikers | 85.657 films | 31.033 regisseurs | 3.506.993 berichten | 4.928.188 stemmen

The Shipping News (2001)

Shipping News, The (2001)
304 stemmen | gemiddelde 3,13
mijn stem:
Drama / Romantiek
111 minuten

geregisseerd door Lasse Hallström
met Kevin Spacey, Julianne Moore en Judi Dench

De zwoegende journalist Quoyle keert met zijn dochtertje terug naar het dorp van zijn familie, een klein vissersdorpje. De moeder van zijn dochtertje, Petal, heeft het kind proberen te verkopen aan een adoptiebureau. Ondanks dat Quoyle tot nu weinig succes in zijn leven heeft gehad, weet hij zijn column in het plaatselijke visserkrantje een publiek te vinden. De ervaringen in het dorpje veranderen zijn leven voorgoed. Dan ontmoet hij de weduwe Wavey...

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2007, 18:45 uur
Ik vind het ook een goede film, hij wordt een beetje onder gewaardeerd.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2007, 9:37 uur
Matige film die bij mij net geen voldoende scoort.Beeld en geluid was prima. Allen vond ik dat er totaal geen spanning in zat. Dus voor mij niet meer dan 2,5*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Shipping News (€ 6,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Shipping News (€ 7,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Shipping News (€ 7,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2007, 22:32 uur
Beetje weinig inhoud, wel mooi gefilm, goede cast, maar verhaal iets te dun

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juni 2007, 11:46 uur
Vond het helemaal niet zo slecht, beetje ondergewaardeerd. Het verhaal is inderdaad niet heel goed, maar het lijkt op weinig andere films die ik ken en zorgt ervoor dat het altijd minimaal vermakelijk blijft. Ik vond het nergens langdradig worden, de persoonlijke ontwikkeling van hoofdpersoon Quoyle wordt daardoor juist goed weergegeven. En daar bovenop ziet het er allemaal bijzonder mooi uit en spelen de hoofdpersonen stuk voor stuk sterke prestaties af, zoals het acteurs met een naam van deze grootte betaamt.

veron35
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2007, 20:07 uur
Klinkt als een typische Lasse Hallström film. Klein dorpje, goede acteurs en iemand die nieuw of sins lange tijd terug is in dat dorpje.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 april 2008, 22:54 uur
Wat een slappe hap. Wat maakt Spacey zijn rol oninteressant (omdat de pa van het personage hem een nietsnut vindt, is dat geen reden om 'm ook als een volstrekte nietsnut te spelen!). Jammer Hasse Langstrumpf, dat je van die nietszeggende sprookjes maakt tegenwoordig, dat je niet wat spannender durft te zijn, zoals Pippi. De enige die een beetje Pippi is en wat van haar filmdoektijd maakt, is de enige echte Cate. Cate, jij hebt het. Hoe krijg je het toch iedere keer voor elkaar...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2008, 9:08 uur
:D .

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juni 2008, 23:09 uur
Saai, langdradig en slappetje
Weinig romantiek gevonden wel eeen degelijk portie geweld in de plaats.
Ook maar een hele kleine rol van Kate Blanchet.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2008, 19:48 uur
een saaie mislukkeling interessant neerzetten: ik geef het je te doen. spacey is er redelijk in geslaagd, al zag je dat hij zich moest inhouden af en toe.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 oktober 2008, 17:48 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Cupido schreef:
Weer zo'n fraai, niets-aan-de-hand sfeertje in deze Hallström, maar hij heeft al stukken beter gedaan. Acteerwerk was bijzonder.

Een niets-aan-de-hand sfeertje? Er wordt nogal wat aangekaart in deze film! Incest, overspel, een gewelddadig en crimineel verleden van de voorouders van enkele hoofdrolspelers, als alleenstaande ouder een kind opvoeden, als weduwe weer aan de man komen(of niet?) om dan nog maar te zwijgen van allerhande dorpsperikelen... Niets aan de hand? Heb je een andere film gezien of zo?

Bijzonder mooie en diepgaande film dat erg veel onderwerpen behandelt maar gelukkig ook de nodige humor en relativering in zich heeft. Misschien ooit nog wel eens naar 5* toe, voor nu een dikke 4,5*.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2009, 11:34 uur
Geweldig boek maar een matige filmversie.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2010, 12:16 uur
Hallström weet van the Shipping News ook weer een sprookje te maken.

Het onderwerp van de film is behoorlijk zwaar en brengt ook best zware thema's aan het licht. Echter is de film ook in een lekker luchtig jasje gepakt(vooral het 1e uur), waardoor het nooit te zwaar op de maag ligt. Dit kan soms een probleem zijn, doordat je niet altijd het gevoel krijgt dat de personages er heel serieus mee omgaan.
Heel storend is deze factor niet, want de bekende cast die deze film siert doet gewoon hun ding en dat brengt stuk voor stuk overtuiging mee in elke rol.

Niet de beste Hallström die ik heb gezien, maar nog steeds beter dan de gemiddelde drama film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2011, 12:33 uur
Aardige film die op alle fronten een ruime voldoende scoort behalve op het belangrijkste, namelijk het verhaal.

Het bleef allemaal erg aan de oppervlakte en engageerde nergens echt. Zeker nadat ik zag dat de film gebaseerd is op een boek van Annie Proulx kon ik me niet aan de indruk onttrekken dat het boek waarschijnlijk veel meer te vertellen heeft dan de film weergeeft. Desondanks vond ik de film wel onderhoudend dankzij de mooie beelden en de sfeersetting, het zeer degelijke acteerwerk en de mooie muziek.

Maar zoals gezegd, heel jammer dat de film niet meer body en diepgang heeft, anders had de film een echte winnaar kunnen zijn. Alle ingredienten zijn namelijk aanwezig, sterrencast, gelauwerde regisseur, goede sourcematerial voor het script. Voelt uiteindelijk toch aan als een gemiste kans.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2011, 11:42 uur
Jammer Lasse, maar hier bleef ik, voor het eerst, een buitenstaander...
Gewoonlijk maakt U prachtige films, maar dit was echt helemaal niets!
Zelfs de top cast wist er geen raad mee...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2011, 13:38 uur
Aardige wegkijker. De omgeving en het sfeertje wordt mooi in beeld gebracht. Het bestaan in een afgelegen vissersdorp in ruig kliflandschap deed een beetje denken aan de film Local Hero (1983). Het verhaal blijft echter wel wat oppervlakkig.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2011, 2:19 uur
Prachtige film
Goed verhaal

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 september 2011, 22:18 uur
Prachtige film, maar ik heb de indruk dat er nog meer inzat. Geweldige geacteerd van Kevin Spacey.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 18:26 uur
Dit was nog een goeie film. Het eerste half uur begint erg veelbelovend met enkele leuke visuele vondsten, spijtig genoeg trekken ze dit niet de volledige film door. Vervolgens neemt men qua verhaal ook wat gas terug. Nu de film weet toch de volledige speelduur te boeien. Ook de cast wist me te verrassend, ze speelden allemaal overtuigend. De rol van Cate Blanchett is wel redelijk beperkt.
Het is geen zo'n grootse film, maar toch de moeite te waard om te bekijken.