134.880 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.946 berichten | 4.928.129 stemmen

locatie: Films » Ai Nu (1972) » Info

Actie / Drama
86 minuten

geregisseerd door Yuen Chor
met Lily Ho en Betty Ting Pei

Ainu, de dochter van een arme leraar, wordt ontvoerd door Lady Chun, een hoerenmadam, die erg van haar gecharmeerd is vanwege haar uiterlijk en temperament. Ainu wordt door Lady Chun gedwongen te werken in diens bordeel. Ze verzet zich hier hevig tegen, en doet samen met een knecht een poging te ontsnappen. Dit mislukt echter, en de knecht laat het leven. Ainu wil wraak nemen en realiseert zich dat ze dit het best kan doen door liefde als wapen te gebruiken.

gebruiker
bericht

quote
4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2006, 1:59 uur
Erg goede film, nog steeds shockerend en vol bloederige actie :) 4.5 *

quote
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2011, 17:13 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik vond de film een beetje aan de saaie kant, eerlijk gezegd. De gevechten waren een tikkeltje ondermaats uitgevoerd in vergelijking met andere kungfufilms uit de Shawstal en de film ging me sowieso iets te traag vooruit. Op zich ziet het er wel mooi uit en zie je zelfs enkele hints naar een film als House of the Flying Daggers (of zelfs Kill Bill). Qua onderwerp is de film behoorlijk controversieel (wat zien beide hoofdrolspeelsters er trouwens prachtig uit, vooral de eigenares van het bordeel) en het is vooral de lesbische ondertoon die de film apart en interessant maakt. Het eindgevecht tussen beide dames is ook de moeite en bevat enkele mooie verrassingen, zoals bv. de afgehakte armen en de vergiftigde kus.
Een mooie 3*, verder komt het niet.