D-Tox (2002)

geregisseerd door
Jim Gillespiemet
Sylvester Stallone,
Charles S. Dutton en
Polly WalkerFBI-agent Jake Malloy is een voorbeeld voor zijn collega's. Sinds enige tijd is hij een seriemoordenaar op het spoor die het gemunt heeft op politieagenten. In de laatste zes maanden zijn al negen van Jake's collega's op gruwelijke wijze vermoord. Op een dag belt de psychopaat Jake op en vertelt hem hoe hij zijn verloofde heeft vermoord. Malloy wordt depressief en raakt aan de drank, totdat hij na een zelfmoordpoging wordt opgenomen in een ontwenningskliniek speciaal ingericht voor politiemannen.
[permalink] geplaatst op 11 februari 2011, 12:32 uurjipt schreef:
Suffe film, gebeurt weinig. Had geen band met de personages en vond het allemaal maar een slechte The Thing rip off. Was verder ook niet heel spannend.
Veel te haastig filmpje, onvoldoende
Helemaal mee eens, precies zoals ik ook de film zou willen omschrijven. Stallone doet het nog niet eens slecht maar met zo'n matig script kun je gewoon te weinig.
2,5
[permalink] geplaatst op 11 februari 2011, 12:37 uurPete_033 schreef:Volgens IMDB is deze film al gefilmd in 1999 en heeft tot 2002 op de plank gelegen
Dat zou heel goed kunnen, ik vond Stallone er namelijk best goed uitzien in deze film. In Get Carter (uit 2000) bijvoorbeeld zag je al duidelijk dat hij aan zijn gezicht had laten sleutelen met botox, hier was dat nog niet het geval of in ieder geval niet echt te zien.
2,5
[permalink] geplaatst op 25 juni 2011, 23:34 uurEen voor mij totaal onbekende film met Sylvester Stallone in de hoofdrol, maar ik vond hem nog niet zo slecht als sommigen zeggen.
Akkoord dat het geen topfilm is, maar heb al slechter gezien in dit genre.
En Polly Walker, die voor mij nog steeds de rol van haar leven speelt in de serie 'Rome', is ook hier alweer leuk om zien.
0,5
[permalink] geplaatst op 15 juli 2011, 19:55 uurongelooflijk dat een film zo vlug passe kan zijn.
Maar ja er zijn er ondertussen zo al een massa gemaakt op het zelfde stramien
4,0
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 17:07 uurJullie mogen vinden wat je wil, maar dit vond ik echt een goeie thriller met een lekker beklemmend sfeertje en een prima verhaal.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 oktober 2011, 22:35 uurHelemaal geen topper, maar ook niet slecht! Lijkt me als tv film wel ok, wel is dit niet het soort film waarvoor je naar de cinema gaat. Stallone doet het heel goed, maar het script kon wel wat beter... De sfeer was ok. 3 sterren...
3,0
[permalink] geplaatst op 30 december 2011, 22:58 uurPrima thriller! Spannende film met een goede rol van Stallone. De film verliest een beetje zijn vaart nadat Malloy in de kliniek komt maar daarna ook weer uitstekend terug met voldoende spanning. 3*
2,0
[permalink] geplaatst op 14 februari 2012, 11:20 uurZwakke thriller die hier en daar inderdaad wat weg heeft van The Thing, maar dat niveau wordt echter nergens gehaald.
De setting is in ieder geval mooi te noemen. In een afgelegen complex, liggend in de sneeuw en ogend als een soort van bunker, ligt dar in ieder geval een goede basis voor een film. Helaas komt dat niet helemaal uit de verf. De personages zijn allemaal vrij vlak en blijven dat ook, waardoor ze nooit echt gaan boeien. Sylvester Stallone doet zijn best speelt op momenten best redelijk, maar weet mij niet echt als personage te overtuigen.
De film heeft een paar aardige momenten, maar komt qua spanning nooit echt goed los. Vooral in het middengedeelte zakt de film op een gegeven moment behoorlijk in. Er had in die fase bijvoorbeeld wat meer met het wantrouwen jegens elkaar gedaan kunnen worden, waardoor je automatisch ook wat meer spanning creëert, maar dat gebeurt helaas niet. Uiteindelijk komt de film op het einde nog wel een beetje los, maar ook niet in die mate dat je echt op het puntje van je stoel zit.
De film is behoorlijk vlak, qua personages nogal stereotiep en niet spannend genoeg om echt te boeien en dat ondanks de erg mooie locatie en het onaangename kille sfeertje. Er had veel meer uitgehaald kunnen worden.