Long Quan (1979)

geregisseerd door
Wei Lomet
Jackie Chan,
Nora Miao en
James TienDe jonge Kung Fu vechter Tang How-Yuen (Jackie Chan) is op het spoor van de moordenaar van zijn meester. Hij reist samen met de vrouw en dochter van de vermoorde meester, maar als ze de man vinden, blijkt dat hij veel spijt heeft van zijn daden en de weduwe vergeeft hem. Echter, de slechte warlord Wei komt te weten van de ongelooflijke martial arts technieken van Tang en probeert hem te overtuigen hem te volgen. Het wordt bijna onmogelijk om te weigeren als de weduwe ziek wordt en alleen de Wei familie weet hoe haar te genezen.
2,5
[permalink] geplaatst op 1 juli 2005, 12:24 uureen oude film van Jackie Chan, geen bijzonder verhaal, de gevechten zijn wel aardig maar niet echt spetterend, al met al 2.5*
3,5
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2005, 8:19 uurIk vond deze film nog bijzonder uit de hoek komen
3,5
[permalink] geplaatst op 12 april 2006, 22:42 uurEen toch vrij serieus bedoelde film, met een aardig traditioneel clan-wraak-verhaal. Humor heb ik niet kunnen bespeuren, wat ook weleens goed is om te zien als Chan erin speelt. Springt uit boven vele andere van zijn films uit die periode, waarin in het nadeelis dat diens karakters vaak te sullig zijn en eerst een gehele training moet ondergaan (vaak de films met minder tempo). Yan Yee Kwan begint zo'n beetje mijn favoriete 'slechterik' van Hong Kong te worden. Meende ook hier weer bestaande score van Goldsmith terug te horen. 3.5 sterren
4,0
[permalink] geplaatst op 7 april 2007, 15:24 uurscoort te laag deze film
de gevechten zijn heel natuurlijk gefilmt.
verhaal ging.
het vechten was ook super.
[permalink] geplaatst op 7 september 2009, 10:46 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWei Lo, vooral bekend van zijn films met Bruce Lee, levert met Dragon Fist in feite een niemendalletje af, maar door de onderhoudende gevechten steekt de film toch boven de middelmaat uit. Divers, goed gechoreografeerd, goed verspreid over de film en met een fijne lengte.
Grootste minpunt is de veramerikaniseerde muziek dat bij tijd en wijlen heel erg opdringerig aanwezig is. De dubbing is trouwens wel weer goed. Verder de standaard dingen als een dun verhaal met natuurlijk de welbekende twist, overdreven acteerprestaties en simpele doch effectieve decors.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2009, 16:32 uurEen serieuze Chan film. Dramatische gebeurtenissen worden afgewisseld met geweldige gevechten. 4,0.
2,5
[permalink] geplaatst op 24 mei 2010, 10:39 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenStuk beter als Eagle Shadow Fist, vooral omdat Jackie Chan hier ook echt veel in beeld is.
Het verhaal is opnieuw niet veel bijzonders al moet ik zeggen dat het wisselen van Clan's op het einde wel leuk bedacht is. Het verhaal was in ieder geval al wel wat voller als in ESF.
Het acteerwerk is uiteraard ook erg matig maar ik let er niet meer op. Zoals bij alle Chan films zijn de gevechten het hoogtepunt. Echter zijn het er hier zoveel dat ik er niet altijd mijn aandacht bij hield. Vooral dat gevecht met Chan tegen die kerel met die stokjes duurde me echt te lang.
Het beste stuk was wel toen Chan helemaal gek werd nadat zijn
meesteres dood ging.