134.876 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.882 berichten | 4.928.130 stemmen

locatie: Films » The Hot Spot (1990) » Info

Drama / Romantiek
130 minuten

geregisseerd door Dennis Hopper
met Don Johnson, Virginia Madsen en Jennifer Connelly

Harry Madox is een levensgenieter, die tweedehands auto's verkoopt in Texas. Vanaf het eerste moment dat hij de jonge en knappe Gloria Harper ziet, valt hij als een blok voor haar. Ondertussen doet Dolly, de vrouw van de baas, verwoede pogingen om met Harry in contact te komen. Al gauw heeft ze hem in haar netten verstrikt en ontstaat er een gepassioneerde verhouding tussen de twee. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en langzaam komen Gloria en Harry toch dichter bij elkaar.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2008, 20:25 uur
Is alweer een geruime tijd geleden dat ik deze film zag maar weet nog dat ik hem erg goed vond. Leuke eigentijdse film-noir met en erg broeierig sfeertje, mooie en bijpassende locaties en sterke rollen van de cast. een klein minpuntje is dat het jier en daar af en toe een beetje langdradig is maar dat mag de pret niet drukken verder.
Al met al een prima en toch redelijk onderschat filmpje van Hopper.

3,5 sterren

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 oktober 2008, 21:36 uur
De DVD is nu € 4,49 inkl. bij Play: R-2NL!

Nog een aardige review: Link.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

exclusief € 1,19 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2008, 14:08 uur
lebowski schreef:
Zware tegenvaller, deze film (los van Jennifer Connelly), maar die auto waar Johnson de hele film in rijdt maakt veel goed. Iemand enig idee wat voor bak dat is?
Ja, de Silver Hawk van Studebaker uit '57.
(ff gooogelen met 'Studebaker 1957' voor mooie pics.)

Prachtige muziek van John Lee Hooker. 8)
Prima, broeierige neo-Noir en inderdaad de BODY HEAT van de jaren 90. IMDB *8/10.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2008, 3:01 uur
Mooie broeierige film met een prima spelende Don Johnson.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2009, 13:35 uur
Connolly is fenomenaal in deze film, helaas is als je hem de 2e keer ziet het spannende er vanaf, maar de sfeer is nog steeds geweldig.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2009, 14:36 uur
Een top film, helemaal mijn ding. Er zijn er maar weinig zoals deze

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2009, 12:16 uur
Geweldige film,broeierige/lome sfeer,mooie dames, Connelly vooral!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2009, 23:16 uur
In 1 woord: TOP!
De broeierige scenes gespeeld door twee fenomenale acteurs (Don Johnson en Jennifer Connelly) Ik heb de film in de jaren 90 gezien en vond 'm toen al helemaal top. Nu onlangs op DVD gezien en vond het weer helemaal geweldig.

Mr_White
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 september 2009, 23:44 uur
Zware tegenvaller. De broeiende sfeer is nog wel goed te hebben maar Don Johnson is geen sterke acteur. Virginia Madsen en Jennifer Connelly doen het beter maar dat is niet genoeg om de film interessant te houden. Verder vond ik het einde zwaar tegenvallen en uiterst onbevredigend (niet alleen door wat er gebeurt maar ook hoe het gebeurt).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2010, 0:56 uur
De sfeer maakt deze film tot wat ie is. Don Johnson verbaast in de positieve zin en de aantrekkingskracht tussen zijn personage en dit van Virginia Madsen droop van het scherm. Geweldige soundtrack ook met o.a. Miles Davis en John Lee Hooker.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2010, 17:42 uur
In de jaren ' 90 zijn er wel veel neo-noirs gemaakt... Romeo is Bleeding, China Moon, U Turn... Leuk genre eigenlijk.
Deze is niet geweldig, maar wel een uiterst vermakelijk. Leuk, broeierig sfeertje, goede acteerprestaties en muziek, maar de hoofdattractie van de film is ongetwijfeld Jennifer Connelly. Toffe actrice en een ontzettend sexy dame _O_!!

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2010, 4:41 uur
Tweede keer dat ik m hem bekeek, na jaren. De film zit eigenlijk meer vol van missers, dan dat het raak is. Muziek is overdreven, ik word er echt doodmoe van, de sfeer is niet goed, de broeierigheid is heel slecht. Het ligt er allemaal zo duimendik boven op, dit is een film Noir. Geen enkel gevoel voor nuance. Het verhaal is zo ontzettend ongeloofwaardig, het is bijna een comedy. Maar daar mist die de humor weer voor. De film is onderhoudend, maar ik zou m heel snel vergeten.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2011, 10:13 uur
voor mij een typische jaren 90 film.
Ze hebben zich aan alle regels gehouden, daardoor een ruime voldoende,
maar daarom had het ook niks extra's. 2.5

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2011, 7:44 uur
Fraaie opnamen van fraaie vrouwen, maar verder heeft het niet veel om het lijf. Het verhaal rammelt aan alle kanten en vooral het einde is erg gekunsteld.
Don Johnson moet het vooral hebben van zijn sexy uitstraling, want goed acteren is er niet bij.
De nog zeer jonge Jennifer Connelly is eigenlijk het enige hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk.
Film zou niet misstaan in de recente serie "Wild Things"-films.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2012, 20:02 uur
Goeie film waarin een vreemdeling in een stadje arriveert en een baantje als tweedehands autoverkoper aanneemt. De film heeft alle ingrediënten voor een film-noir, met klassieke personages en een klassieke opbouw. Sexy, zwoel en sfeervol in beeld gebracht. Wel wat aan de lange kant.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 15:29 uur
Een goed verhaal, ik had nog wel een tijdje langer kunnen kijken dan 130 minuten :)

Het personage van Don Johnson zorgt zoals in The long hot summer weer voor opschudding in een slapend dorpje in het zuiden van de States. Brand en een bankoverval, chantage, moord en mooie vrouwen komen vervolgens aan bod. De overval vond ik echt de perfecte overval, heel goed bedacht van Madox.

De Texaanse omgeving en uitstraling van Johnson zorgt voor een rustige, lome sfeer doorheen de film terwijl er toch veel te beleven valt en het boeiend blijft, mooi gedaan.

Prachtige soundtrack ook met lekkere blues en rock nummers.

Zeker aan te raden dit licht erotisch, misdaad drama.

4,5 sterren

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 16:17 uur
Verhaal is inderdaad best goed en verveelt eigenlijk nergens, sterker nog hij wist eigenlijk te boeien van de eerste tot de laatste minuut. Verder is de sfeer in deze film gewoon heerlijk en spelen Don Johnson, Virginia Madsen en Jennifer Connelly uitstekend. De twee dames zagen er ook nog eens heerlijk uit. Visueel mag de film er natuurlijk ook wezen. De film staat betiteld als een Drama / Romantiek maar Misdaad / Drama zou misschien beter passen.