134.876 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.877 berichten | 4.928.117 stemmen

locatie: Films » River's Edge (1986) » Info

Drama
99 minuten

geregisseerd door Tim Hunter
met Crispin Glover, Keanu Reeves en Dennis Hopper

Een zestienjarige jongen wurgt zijn veertienjarig vriendinnetje en gaat zijn daad doodleuk meedelen aan zijn vrienden. Geconfronteerd met deze verschrikkelijke gebeurtenis moet ieder van hen voor zichzelf een moeilijke morele beslissing nemen: hem aangeven of niet? Ondertussen duikt de moordenaar onder bij een drugsverslaafde kluizenaar die zelf op de vlucht is voor de politie.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juli 2003, 0:18 uur
Lekker eigenwijze film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juli 2003, 17:23 uur
Een schrijnend verhaal over een groep ontspoorde jongeren dat gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal. River's Edge schetst op een zeer overtuigende manier een verontrustend beeld van een stuk jongerencultuur...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2004, 16:07 uur
Wie niet compleet geschift is, is minstens lichtjes gestoord in deze film over een groep tieners die elk waardebesef hebben verloren.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2006, 17:23 uur
Perfecte beschrijving Badalamenti. De personages in River's Edge lijken te leven in een andere wereld, met een geheel eigen realiteit. Goede vertolkingen van Keanu Reeves en vooral Dennis Hopper.

The only reason you stay here is so you can fuck my mother and eat her food. MOTHERFUCKER. FOOD EATER.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2007, 23:35 uur
Pfff wat een belachelijk hoge score voor deze film zeg. Echt een wanproduct deluxe. Zeer slecht acteerwerk van vooral Glover die echt een rol neerzet die ze in de eerste de beste nederlandse soap nog niet zouden accepteren. Daarnaast nog nooit zoveel vreselijk irritante en niets zeggende personages gezien. Setting en camerawerk zijn erg onaantrekkelijk. Een hele hele lange zit deze film.
De sociale issue die zogenaamd in beeld wordt gebracht is slecht en inspiratieloos uitgewerkt en de 'apathie' van de jeugd is eerder op toepassing van de filmmaker zelf.
o.5 ster

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2008, 6:46 uur
Hele aparte film, in ieder geval compleet anders dan ik me hem had voorgesteld.
De film barst van de bizarre personages (zoals iemand hier ergens boven al zei) is de- een nog gestoorder dan de andere, neem alleen al de rollen van Glover en Hopper. Daarnaast kent de film kent een vreemd sfeertje en bevat hij naast de serieuze inslag ook een vleugje (misplaatste) humor dat het allemaal een beetje vreemd maakt- allemaal en het geheel een bittere nasmaak gaf, het werkte in ieder geval niet altijd- even positief. Verder gewoon prima vermaak, en een aardig portret van de vervreemde jeugd uit die tijd maar meer dan dat helaas ook niet.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2009, 19:17 uur
Leuke sfeervolle film, met toch wel goed acteerwerk.Hopper speelt zijn rol weer erg goed, en ook Glover doet het leuk.Zo'n rol was ik echter niet van hem gewend.Reeves doet het ook aardig, maar lijkt een beetje te zijn blijven steken in zijn rol van Ted 'Theodore' Logan.
Film kent ook best leuke humor, die je in een film als deze misschien niet echt verwacht tegen te komen.Het geheel blijft wel tot het eind toe entertainen, maar wordt helaas nergens echt hoogstaand.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juni 2009, 1:44 uur
Grappig om af en toe weer een oldie te zien waarin Keneau Reeves dan opeens opduikt.. redelijke film over wat outcasts en een of ander bizar moordverhaaltje. Maar het verveelt op een gegeven moment toch wel wat en het bevat amper een statement of iets.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2010, 10:31 uur
De subplot met Dennis Hopper vind ik echt fascinerend.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2011, 20:00 uur
Goeie film waarin een meisje uit een vriendengroep wordt vermoord. De film concentreert zich vooral op de reactie of beter non-reactie van de vriendengroep op de moord. De vervreemding van de tieners van hun ouders en de maatschappij wordt geloofwaardig weergegeven en zorgt soms voor een grimmige sfeer. Het acteerwerk is zeer wisselend.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 3:34 uur
Totaal niet overtuigend, eerder misplaatst. Vreselijke film, ik dacht bij momenten dat ik naar een klucht aan het kijken was.