134.873 gebruikers | 85.644 films | 31.031 regisseurs | 3.506.794 berichten | 4.927.876 stemmen

locatie: Films » Top Hat (1935) » Info

Muziek / Komedie
101 minuten

geregisseerd door Mark Sandrich
met Fred Astaire, Ginger Rogers en Edward Everett Horton

Broadwayster Jerry Travers werkt in Londen voor de producer Horace Hardwick. Op een late avond demonstreert Jerry zijn nieuwe danspasjes in Horace's hotel tot groot ongenoegen van de Dale Tremont die zo niet aan haar slaap toekomt. Als ze komt klagen over het geluidsoverlast is er meteen een aantrekkingskracht tussen Dale en Jerry. Het wordt echter ingewikkeld wanneer Dale Jerry aanziet voor Horace.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2005, 14:59 uur
Deze heb ik gezien voor Filmgeschiedenis. Een echt `feel-good` film met een tapdansende Fred Astaire en een fantastische Madge (Helen Broderick). Een van de eerste geluidsfilms, wèl zwart wit ;-).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2005, 20:08 uur
Geluid in films is er al sinds 1927, en bijna alle films van na die datum zijn geluidsfilms, dus dit is bepaald niet 'een van de eerste'. Daarnaast was het overigens al de vierde Astaire-Rogers musical.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Top Hat - Le Danseur Du Dessus (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2006, 17:24 uur
Inderdaad, in 1935 waren er wel al duizenden geluidsfilms gemaakt...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2006, 0:14 uur
heel erg leuke film die naast het eerder vermelde 'feel-good' gevoel ook boordenvol tapdansen & flauwe grappen zit. Het verhaal lijkt avankelijk erg clichématig en voorspelbaar, al is het einde werkelijk fenomenaal.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2006, 2:11 uur
Heelrijk escapisme is dit. Het leek aanvankelijk meer weg te hebben van een (clichematige) romantische komedie dan een musical, want de scenes waarin gedanst werd waren toch erg beperkt (had meer dans verwacht), maar Fred Astaire (en zijn humor) en het einde waren fenomenaal en zo ook de film. Heb er van genoten, ik wil dringend meer van Astaire zien!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2007, 16:21 uur
Ik ben dol op tapdansen, en bijgevolg ook op Gene Kelly en Fred Astaire. Het verschil tussen beide is simpel als je het weet: Kelly was een acteur die kon dansen, terwijl Astaire een danser was die kon acteren. TOP HAT is, samen met THE BAND WAGON, het hoogtepunt van Astaire. Hij danst, zingt en acteert op zijn beste. Deze film smeekt om een 3, maar uit sentiment geef ik het 3.5 sterren.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juni 2007, 23:59 uur
Heerlijke film. Fred & Ginger zijn onovertroffen, de ontzettend foute art deco sets zijn prachtig, de liedjes van Irving Berlin catchy, en het dansen...tsja het dansen....wat waren ze toch goed, die twee. Heaven, I'm in heaven.....4*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2007, 11:21 uur
All is fair in love and war, and this... is revolution! :)

Wat een prachtige kop heeft die Fred Astaire toch. Hij is werkelijk geknipt voor deze rol en samen met Ginger Rogers vormt hij een gouden duo, misschien zelfs wel het beste danspaar ever. Ook veel leuke woordgrapjes en oneliners trouwens.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2009, 22:37 uur
Fred Astaire en Ginger Rogers zijn natuurlijk gewoon verschrikkelijk goed, waarbij vooral Astaire eigenlijk helemaal niks verkeerd doet. Wat een fantastisch soepele danser was dat toch. Zijn beruchte zucht naar perfectie betaalt zich ook in deze film volledig uit.

Prachtige sets ook, vol met schitterend Art Deco design 'Hollywood Style', dus net een beetje over de top.

Mooie bijrollen van ondermeer Helen Broderick, en Edward Everett Horton als Horace. Ik heb deze Horton nu al in een paar films voorbij zie komen, erg leuk steeds.

Toch is het niet allemaal feest, en dat ligt vooral aan het bijna irritant kluchtige verhaal. Ik heb het niet zo met de voor dat genre zo typische persoonsverwisselingen en 'wie zit achter welke deur'. Het duurde ook allemaal net even te lang om te blijven boeien.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juni 2011, 23:49 uur
Geinige musical met dit keer geen mierzoete musicalnummertjes, maar gewoon lekkere deuntjes, waar Fred Astaire al dan niet zijn tapdans-kunsten op loslaat, of anders wel met Ginger Rogers dansend tekeer gaat. Het begin verloopt wat stroef, maar na een tijdje is er nog een aardig kluchtje te vinden in deze film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2011, 18:30 uur
Klassieke muzikale film uit die tijd (nog in wit-zwart), met de nodige misverstanden en romances in het plot en natuurlijk de zang- en dansnummers, waarvoor het uiteindelijk te doen is en waarbij het knappe "Cheek to Cheek" wel het hoogtepunt is.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juni 2011, 22:24 uur
Leuke film. Misschien net al te voorspelbaar en vederlicht om voor mij briljant te worden, maar er kan gewoon niet ontkend worden dat Top Hat barst van de energie en boven alles van het plezier dat de acteurs beleven in de komedie en vooral in het dansen. Het kluchterige plot mag dan verre van uniek en nogal vergezocht zijn, door de komische timing van de bijrollen blijft het prima behapbaar. En de dansscènes zijn ook allemaal origineel en tevens goed in het verhaal verwerkt. Dit is de eerste film waarin Fred Astaire en Ginger Rogers samen optreden die ik zie en waar het duo haar faam aan te danken heeft is niet moeilijk te zien.

Erg fijn vermaak dit. Ik weet niet of dit echt een film is waar ik nog vaak aan terug zal denken, maar ik wil beslist meer zien van Astaire en Rogers. Voor echte dansliefhebbers is dit waarschijnlijk de hemel.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2011, 23:26 uur
Ik ben een liefhebber van Fred Astaire. Maar weinig mensen die niet alleen dergelijk talent hadden, maar ook zoveel passie er in konden leggen. Wel zie ik hem liever in latere films (zoals Band Wagon) waar je het verschil met deze Top Hat wel kunt merken.

De muziek hier is vrij druk, wat wel typisch is voor die tijd. En de liedjes zijn niet altijd even sterk. Maar er hangt wel een vrolijk sfeertje en Fred Astaire en Ginger Rogers is toch één van de betere filmparen. Eén van de mooiste momenten is het dansen op zand om Ginger Rogers in slaap te wiegen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 12:08 uur
Niet mijn meug. Ten eerste had ik teveel moeite met het stupide verhaaltje (dat hele misverstand kon natuurlijk op 1-2-3 opgelost worden) en sloeg de film er niet in om deze "non-suspension of disbelief" op te heffen. Tapdansjes, belegen grappen en niet bepaald fantastische acteerprestaties zijn de voornaamste ingrediënten in deze muzikale klucht. Een kleine 2,5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2011, 17:28 uur
Deze film is vind ik een bijna gelijke film aan Shall we Dance ook van deze regisseur.
Hij gebruikt 3 dezelfde acteurs wel leuk trouwens.
Alle 3 zijn erg goed en grappig.

3,5 ster