134.873 gebruikers | 85.644 films | 31.031 regisseurs | 3.506.791 berichten | 4.927.852 stemmen

locatie: Films » S.O.B. (1981) » Info

Komedie
122 minuten

geregisseerd door Blake Edwards
met Julie Andrews, William Holden en Larry Hagman

Felix Farmer is een Hollywoodregisseur die na het floppen van zijn ambitieuze familiefilm een zenuwinzinking krijgt. Als hij weer een beetje hersteld is, krijgt Farmer echter een lumineus idee. Hij wil de rechten van de film van de studio afkopen, en is van plan om de film opnieuw te monteren en er erotische scènes in te stoppen. Op die manier hoopt hij er alsnog een beetje geld uit te slaan. Er is echter een probleem: zijn hoofdrolspeelster wil geen naaktscènes doen.

gebruiker
bericht

quote
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 oktober 2009, 10:56 uur
Schandalig laag gemiddelde hier. S.O.B. (Standard Operational Bullshit) is Edwards' cynische, autobiografische aanklacht tegen het materialisme en de oppervlakkigheid die Hollywood hebben gemaakt tot een ordinaire geldmachine. De film bevat veel zwarte humor maar ook veel tragiek die onder de lichte toon van de film verborgen gaat. Uitblinker is wat mij betreft Robert Preston die als aimabele, zelfverklaarde kwakzalver al een voorproefje geeft op zijn geweldige rol in Victor/Victoria een jaar later (ook een samenwerking met het echtpaar Blake Edwards en Julie Andrews).

quote
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2012, 18:47 uur