134.873 gebruikers | 85.644 films | 31.031 regisseurs | 3.506.786 berichten | 4.927.817 stemmen

locatie: Films » Bad Influence (1990) » Info

Thriller
99 minuten

geregisseerd door Curtis Hanson
met Rob Lowe, James Spader en Rosalyn Landor

Michael, een sukkelige yuppie, staat op het punt tot moes geslagen te worden door een jaloers vriendje in een bar. Dan komt er een knappe mysterieuze vreemdeling tussenbeide en verdwijnt weer. Later tijdens het joggen komt Michael deze man weer tegen en de man stelt zichzelf voor als Alex. De twee kunnen het goed met elkaar vinden, en langzaam maar zeker dringt Alex dieper in het leven van Michael door. Als Michael merkt dat Alex een zieke geest heeft, is het al te laat.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2001, 21:18 uur
Toen Rob Lowe nog geen persona non grata was.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2002, 23:35 uur
Hij was in die tijd al wel een persona non grata; Eind jaren tachtig begon dat gedoe met het sexueel kindermisbruik!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Bad Influence (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Bad Influence (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Bad Influence (€ 6,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 18:06 uur
Rob Lowe is Bad Influence

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2002, 12:47 uur
Hele mooie muziek trouwens op dat feest; volgens mij Arabische pop.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2002, 17:03 uur
damn, die Lowe kan nog wel wat. James spader zoals gebruikelijk de dorky dude, aardige psychotriller,leuker dan verwacht.

Herald

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2003, 8:51 uur
Vyvre schreef:
Herald schreef:

Subtiel taalgebruik.

The return of Herald! ;-)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 oktober 2005, 16:13 uur
Erg ondergewaardeerde film met een werkelijk sublieme Lowe. Ik weet dat ik samen met een vriend nog jaren uit deze film geciteerd heb.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2008, 22:20 uur
Mooie film en best wel goed opgebouwde spanning al zie je het wel aankomen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 15:00 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Het is inderdaad vooral aan Spader en Lowe te danken dat deze film zo geslaagd is. Het verhaal bouwt wel lekker spannend op, maar natuurlijk zijn er weer de nodige domme beslissingen te bespeuren(o.a. gaan zeulen met een lijk door gangen en in een lift, Michael die Alex te lijf gaat met een mes terwijl hij moet weten dat hij dat gaat verliezen), maar vooruit. Erg stijlvol gefilmd in ieder geval met een prima soundtrack. Een 4,0* kan ik er niet meer voor geven, dus een halfje er af.

3,5*.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juni 2010, 23:10 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De film begint wel goed.
Het is boeiend om te zien hoe Alex steeds meer invloed op Michaels leven krijgt en hoe zijn acties steeds verder gaan. De scène waarin Alex een door Michael gemaakt seksfilmpje toont op een feestje van diens schoonouder, vergeet je nooit meer :D.

Maar... zoals bij zoveel thrillers valt het script door de mand als de ontknopingen moeten komen. Bepaalde twists zijn ronduit ongeloofwaardig, personages nemen domme, onlogische beslissingen om het verhaal gaande te houden.
De film is wel vakkundig geregisseerd en behoorlijk goed geacteerd.

Tijdens het kijken was ik er wel van overtuigd dat dit een film uit midden jaren '80 was. De yuppies in de werkomgeving, da's pure eighties; en het thema van de film past ook goed in de lijn van de assertiviteitscursussen die toen zo populair waren. Vermoedelijk was het script al een paar jaar eerder klaar.

Al bij al is het geen slechte film, maar ook geen onvergetelijke.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2011, 12:46 uur
Redelijk geslaagde thriller over de nieuwe vriendschap tussen twee mannen waarbij de ene de ander dingen laat doen waar hij voorheen het lef niet voor had. En uiteraard volgt de rekening later. Een goeie, maar enigzins voorspelbare opbouw. De film kijkt in ieder geval goed weg en Rob Lowe doet het aardig als de licht psychotische vriend.

Voor de oplettende kijker: David Duchovny is een halve seconde te zien tijdens de scene in de bar.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2011, 13:52 uur
Erg goed geacteerd. De scène waarop Rob Lowe even een videootje draait is tenenkrommend geniaal. Het geheel is duidelijk geïnspireerd door Hitchcocks Strangers on a train, maar dat mag de pret niet drukken. Lowe is een heerlijke creep.