Black Sunday (1977)

geregisseerd door
John Frankenheimermet
Robert Shaw,
Bruce Dern en
Marthe KellerEen terroristische organisatie uit het Midden-Oosten wil een aanslag plegen op de V.S. Tijdens de planning worden ze overvallen door Israeli's en hun terrorisme expert Kobakov. Dahlia is de enige van de groep die ontsnapt, en start opnieuw met de planning, nu met hulp van een geschifte Vietnam-veteraan. Kobakov, echter, heeft op zijn beurt delen van de planning gezien en informeert de Amerikanen. Helaas wordt hij niet altijd even serieus genomen en zijn de voorbereidingen voor de aanslag al in een ver stadium.
3,0
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2002, 2:32 uurBest een spannende thriller.
Ik vind 't een beetje een Fellini-achtig beeld hierboven, die reuzinneborst die over de rand van het stadion kijkt.
Of ben ik de enige ?
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2002, 12:04 uurHehe, nou je het zegt.. Nee, ik dacht bij het zien van het plaatje meteen aan het ongeluk met de Hindenburg.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2002, 12:08 uur'k dacht: da's weer zo'n rampenfilm uit de jaren 70

[permalink] geplaatst op 21 oktober 2002, 16:52 uurShit, niet gezien gister. Was te moe en het was op de BBC... (ik had geen beschikking over de befaamde "BBC-ondertiteling" van pagina 888- wie kent die nu niet), dus: niet gekeken!
Jammer, lijkt me een stoere film.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 oktober 2002, 16:54 uurWees blij, want hij kwam niet. Sterker nog, in plaats daarvan kwam Body of Evidence....aaarghh
4,0
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2002, 2:29 uurIk zat er zo op te wachten, jaren geleden kwam ik em tegen op een vlooienmarkt, boeieh dacht ik toen. Ik heb toen even naar wat info gezocht en was erg benieuwd. De BBC heeft het niet uitgezonden ivm Bali, neem dat maar van mij aan. Het schijnt(als je de vpro mag geloven) juist een film te zijn die nu behoorlijk actueel te noemen is. Ik hoop dat ie binnenkort gewoon gewoon uitgezonden wordt. AAAAArrrrghhhhhhh.
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2002, 12:09 uurja en in plaats daarvan zenden ze body of evidence uit , bah
4,0
[permalink] geplaatst op 20 februari 2003, 2:30 uurDamb, deze is toch echt wel goed gemaakt. Spannend, goed geacteerd, mooie hoofdrolspeelster, dat laatste half uur zat ik echt aan de buis gekluisterd...een rampenfilm die de cliches toch weet te vermijden.Strakke film.
3,5
[permalink] geplaatst op 26 oktober 2003, 18:28 uurHeel spannend en toch best origineel. Hele mooie DVD voor $5.88.
[permalink] geplaatst op 26 oktober 2003, 18:55 uurstreeter schreef:
Hele mooie DVD voor $5.88.
Da's wel de moeite waard idd.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 juli 2008, 6:12 uurNog steeds niet op dvd te koop en dst is jammer want deze zou ik graag willen hebben.
Er komen veel prutsfilms wel op dvd en dan zoiets niet?
3,0
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2008, 18:26 uurMet name Dern schittert in deze thriller. Is inmiddels een kleine klassieker. De spanning weet de film te redden van gemiddeldheid. Goed.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 juni 2009, 16:56 uurIk heb hem als kind voor het eerst gezien en kan me nog herinneren dat ik diep geschokt was door dat arme boertje dat nietsvermoedend voor een foto denkt te poseren en vervolgens door een regen van pijltjes wordt doorboord.
4,0
[permalink] geplaatst op 7 juni 2009, 15:39 uurJa, klopt. Onvergetelijke scene.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 maart 2010, 22:10 uurIk wist het niet meer zeker, maar inderdaad kleine Wendy had hem al eens gezien!!
En wat een geweldige film bleek het te zijn.
En wat een profetische ook....terroristen willen gruwelijke aanslag plegen in de VS.
Mooie opbouw naar het laatste half uur waarbij het nagelbijten is.
Jaren zeventig topper!
3,5
[permalink] geplaatst op 22 december 2010, 20:02 uurEinde vind ik vrij lame, verder een onderhoudende film.