Calendar Girls (2003)

Komedie
105 minuten
geregisseerd door
Nigel Colemet Helen Mirren, Julie Walters en Annette Crosbie
Een groepje vrouwen van middelbare leeftijd willen iets nuttigs doen voor het Britse kankerfonds. Bij wijze van ludieke actie besluiten ze te poseren voor een pin-up kalender... in hun blootje! Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 maart 2009, 17:12 uurLeuk tussendoortje, niet meer en niet minder..
3,5
[permalink] geplaatst op 6 mei 2009, 11:57 uurOpvallend veel slechte reacties over deze film. Het stuk in de film over Hollywood interesseerde me niet zo, maar alles daarvoor vond ik ontzettend vermakelijk. De dames acteerde goed, en nergens werd het te cliché. Afentoe wat onduidelijk, maar de film is precies waargebeurd, dus onrealistisch kan het niemand het vinden.
0,5
[permalink] geplaatst op 6 mei 2009, 12:03 uurFlauwe film, misschien leuke vor Libelle lezers of EO leden. Het is allemaal erg braaf. Vind Britse humor over het algemeen wel leuk, maar deze film heeft niet veel humor.
Film heeft veel aandacht gekregen van de pers, waaardoor mijn verwachtingen misshien te hoog waren.
Jammer maar helaas film was wat mij betreft een grote flop
0,5
[permalink] geplaatst op 6 mei 2009, 12:03 uurmarkie1978 schreef:
Flauwe film, beetje kinderachtig, viel tegen.
Ach zag dat ik al een reactie had gegeven
5,0
[permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 13:32 uurIk vind dit een ongelooflijk mooie film, met super goede acteerprestaties. Vooral Helen Mirren en Julie Walters zijn prachtig.
Maar de ganse cast is zeer goed hoor, vooral de vrouwen verdienen een dikke proficiat, je moet het maar aandurven om op hoge leeftijd naakt voor de camera's te staan.
Dat het verhaal ook wat tragiek bevat komt het geheel (dat trouwens op ware feiten is gebaseerd) zeker ten goede.
Ik heb veel pret beleefd aan deze film ondanks de tragische ondertoon.
4,0
[permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 19:54 uurPrachtige vrouwen, prachtige acteurs in een prachtige film. Ze kunnen wat dat betreft wel een blik open trekken in Engeland. Tragiek is hier zeker niet overdreven sentimenteel, het is allemaal wat sprookjesachtig gebracht, de Engelse landschappen zijn wat dat betreft schitterend. Zo'n verhaal kunnen alleen Engelsen maken zonder over de scheef te gaan en er een draak van te maken. Ik heb ook genoten van deze film, die ik hier zwaar ondergewaardeerd vind. O ja, ik ben een echte vent, lees de Libelle niet en ben ook geen lid van de EO.