134.868 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.705 berichten | 4.927.619 stemmen

Strictly Ballroom (1992)

Muziek / Romantiek
94 minuten

geregisseerd door Baz Luhrmann
met Paul Mercurio, Tara Morice en Bill Hunter

Scott Hastings is een danskampioen, maar hij valt niet in de gunst bij het danscomité omdat hij zijn eigen pasjes introduceert wat tegen alle regels in is. Fran is een lelijk eendje die Scotts danspartner wordt. Samen wagen deze twee misfits de kans om de Australische Pan Pacific Kampioenschappen te winnen.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2001, 19:58 uur
Baz Luhrmann? Baz Luhrmann?? Hmmn deze film moet ik dus nog maar eens gaan kijken, vind de twee films die hij hierna maakte geweldig.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2001, 16:03 uur
Gaat 'm zien, gaat 'm zien!!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Strictly Ballroom (Import) (€ 19,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Strictly Ballroom (€ 21,48)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2001, 16:10 uur
Lijkt Johnny Depp wel..

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 oktober 2001, 22:57 uur
Wat in Romeo + Juliet niet werkt, werkt hier wel. Bijzondere film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2001, 23:26 uur
in de dvd van Moulin Rouge! hebben ze het er zelfs over dat voor (met Romeo+Juliet) het eerste deel van een troligie is... hmmn moet ik dus maar ergens vandaan zien te halen deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2003, 21:36 uur
Nou de trilogie is compleet (niet de meest mannelijke hoek van m'n dvd collectie, maar goed ;))

Geweldig vermakelijk, lekker over-the-top en kitscherig weer. Leuk om te zien met R+J en MR! in je achterhoofd. Benieuwd wat ik er van had gevonden als ik deze eerst had gezien. Maar goed, erg leuk...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2003, 23:58 uur
Jordy, als je deze op video hebt gezien, mag ik 'm dan van je lenen? Ben ik al jaren naar op zoek namelijk en de videotheken waar ik lid van ben, hebben 'm niet.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2003, 2:22 uur
dvd erg goedkoop op play.com...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juni 2004, 18:54 uur
Beetje dansliefhebber kan deze film goed waarderen. Leuk is dat in de film het meerendeel word verteld door de dans. ps Deze film kun je tegenwoordig overal koopen voor 5 euro ofzo zelf bij de supermarkten. ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2004, 15:27 uur
Heb hem ook via Super de Boer. Had hem jaren geleden al eens gezien en was blij verrast dat ik hem tegenkwam tussen de komkommers en de cola voor 1.99 samen met Pipi Langkous!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2004, 15:51 uur
By Sanders supermarkten voor €3.99,das toch geen geld voor misschien wel de beste dansfilm ooit.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2005, 17:38 uur
Ik krijg nog steeds rillingen van emotie bij de laatste scene en ik heb hem pas keertje of 15 gezien

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2005, 19:16 uur
Dit was de allereerste dvd die ik ooit gekocht heb, idd ook bij de supermarkt. Geweldige film en heerlijk over the top, alle cliches worden erbij gehaald, maar hier wordt er juist prima mee om gegaan. Wie van Baz Luhrman houdt, moet deze film gaan zien.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juli 2005, 21:07 uur
Shi-i-i-it, helemaal gemist op tv afgelopen zondag. Wil iemand me de videoband uitlenen?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2005, 22:26 uur
zeker geen slechte dansfilm. Het was allemaal wel wat kitscherig,maar dat mocht ook.
Ik heb me niet verveeld, maar deze film evenaart natuurlijk niet de twee grote meesterwerken die hij hierna heeft gemaakt, mn. R+J en MR!
toch 3.5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2006, 21:28 uur
Van de zomer eindelijk gezien doordat aardig iemand me de dvd uitleende. Het viel niet tegen. Leuke dansfilm met charmante, grappige personages. De kleinschaligheid en knulligheid van alles vind eigenlijk het leukst. O ja, en de kitsch natuurlijk inderdaad.
Fijn aan Luhrmann, zowel bij Moulin Rouge als bij Strictly Ballroom, vind ik dat hij tamelijk oppervlakkige verhaaltjes vertelt en godzijdank ook niet pretendeert méér te doen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2009, 20:48 uur
Prima dansfilm, hoewel dat er in het begin helemaal niet naar uitzag. Toen ik die opgedirkte stijve dansparen zag begeleid door de oubollige muziek van Johann Strauss had ik al een waardering van 2,0* in mijn gedachte. Maar gelukkig liep dat allemaal anders toen Fran, uitstekend gespeeld door Tara Morice, op het toneel verscheen. De oubollige muziek van Johann Strauss veranderde in een frisse en sensuele rumba en ‘paso doble’. Het einde was uiteraard wel erg voorspelbaar, maar de prachtige ‘paso doble’ van Paul Mercurio met Tara Morice was toch wel even een lust voor het oog. Mooiste scène; de ouders van Fran die Scott (Paul Mercurio) eventjes lieten zien hoe je een ‘paso doble’ moet dansen.

Waardering; 4,0*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2009, 18:09 uur
leuke film gezellig voor een feestje! met geweldige dansen!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2009, 13:56 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een goede danser besluit om te gaan dansen met een anoniem, lelijk meisje dat niet kan dansen, ze heeft een Spaanse roots getuige de tenenkrommende conversaties waar we te verstaan krijgen dat ze het huis niet mag verlaten voor een 'belangrijke danswedstrijd'. Ik geef niet snel een moer om het script. Maar serieus........!

Gelukkig zijn de danswedstrijden zelf zoals je het mag verwachten van Luhrman: Energiek, alhoewel duidelijk onderontwikkeld ten opzichte van Moulin Rouge, vooral de flitsende editing ontbreekt nog. Kitcherig, veel kleurenpracht, indrukwekkende kostuums en een hoop glamour + Theatraal qua acteerprestaties. Verders ook een aparte vertelvorm met name in het begin, waar ik aanvankelijk het idee had naar een documentaire te zitten kijken, zoals de betrokkenen over het Pan Facific kampioenschap spraken.....

Baz Luhrman had zich beter wat meer kunnen richten op de dansfestijnen i.p.v. veel te veel te focussen op de niemandallerige relatie die tussen Scott Hastings en zijn lelijke eendje ontstond. Mijn god zeg, wat was dat cheesy! Kies dan voor het totale sprookjesgevoel!

Verder wel content met het uiteindelijke einde waar Scott Hastings en zijn partner gelukkig niet nog even de Pan Pacific winnen. Eigenlijk een typische feel good film, die qua einde hetzelfde aanvoelt als het veel later uitgebrachte Little Miss Sunshine. Het weet allemaal wel te entertainen maar nog niet echt te overtuigen. 3*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2010, 17:08 uur
Leuk, leuk, leuk. Luhrman kan het zelfs zonder al teveel poespas...

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2010, 20:32 uur
Vreselijke film. Begon eigenlijk al ergerlijk met die verhaaltjes tussendoor maar de rest is niet beter. Een hoop gedans, ik zou bijna zeggen 'for dancers only' maar tussendoor ook enigszins slaapverwekkende dialogen, met wat geschreeuw en geblèr erbij. Toch alweer een film uit 1992, had ik niet verwacht. Verder dacht ik dat het een komedie was :?(zoals ook bij IMDb staat), misschien vanwege de wat luchtige opzet. Klopt echt niet, romantische muzikale film zoals hierboven staat is beter. 1.0.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2011, 9:44 uur
Een intens gevoel voor humor, energiek, kleurrijk, fris, stijlvol, satirisch, vol hartstocht, overtuigend en vermakelijk. Deze romantische komedie creëert zijn eigen charme en geestigheid en dankzij een uitmuntende bezetting en de strikte sfeer van de klassieke danswedstrijden, steekt ie ver boven bijvoorbeeld 'Dirty Dancing' uit. De dansnummers kennen een prachtige choreografie en de muziek is gevariëerd, vrolijk en levendig. De romatische elementen dienen slechts als achtergrond. Je zou de film een komedie van manieren kunnen noemen en het geeft je dat warme gevoel van binnen.