134.868 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.648 berichten | 4.927.535 stemmen

locatie: Films » Alex & Emma (2003) » Info

Komedie / Romantiek
96 minuten

geregisseerd door Rob Reiner
met Kate Hudson, Luke Wilson en Sophie Marceau

Alex is een schrijver met een writer's block en bovendien torenhoge gokschulden. Om zijn schuld af te kunnen betalen zal hij zijn boek in 30 dagen af moeten krijgen, anders is hij de prooi van de schuldeiser. Hij huurt stenografe Emma in om hem te helpen. Wanneer hij haar zijn verhaal dicteert, oppert Emma telkens een andere draai aan iedere verhaallijn. Haar intrigerende ideeën stimuleren Alex en zijn boek.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2008, 19:46 uur
Sindibad schreef:
Een hele mooie film, veel humor. Ik werd er blij van en heb hem meerdere malen gezien.

3.5

En dan nu ineens een 0,5?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2008, 13:11 uur
Betere romantische komedie. Leuke acteurs, goed gespeeld en tof verhaal. Zou hem zelfs willen kopen...

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Alex & Emma (€ 2,99)
gratis verzending

Alex & Emma (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Alex & Emma (€ 4,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2008, 20:20 uur
verschillende meningen hier over deze film.
Ik ga hem zometeen kijken.. over 6 min ^^

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2008, 17:36 uur
ik vond er geen reet aan :S

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2008, 21:19 uur
Geweldige en superleuke film.
Echt van genoten en heel blij dat ik deze gezien heb.
Kate Hudson op haar best
3,5

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2008, 20:55 uur
Het was natuurlijk overduidelijk met wie hij zou eindigen, maar hoe het verhaal zou gaan en wat er zou gaan gebeuren, bleef onduidelijk. Voor een romcom is hij echt leuk en aardig origineel!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2009, 11:57 uur
Het is alweer even geleden dat ik deze film zag. Hij was wel zo goed, dat ik sindsdien probeer hem op DvD te krijgen.

Het krachtige aan de film is het weglaten van de overbodige herrie. Een simpel verhaal, een paar goede acteurs en rustig camerawerk.

Daar zouden er van mij meer van mogen komen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2009, 20:14 uur
ik vind het voor een romantische komedie juist minder !
komt niet echt bij in de buurt bij pretty woman of nothing hill.
en kate vond ik veel grappiger in how to loose a guy in ten days (die echt leuk is).

Toch was het wel redelijke Orgineel en schattig en was het acteerwerk ook wel goed.

ik geef hem toch 3 sterren.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2009, 15:17 uur
grappige dialogen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 17:04 uur
Snap niet waarom hij zo weinig scoort. Vond het een grappige film en Kate Hudson was hier zo schattig in.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2010, 10:49 uur
Bij romantische komedies vind ik het toch een belangrijk punt welke acteurs erin spelen. Luke Wilson vind ik goed gekozen met Kate Hudson had ik in het begin wat moeite maar op gegeven moment gaat het wel.
Inhoudelijk is het een verhaal wat al vaker is verfilmd. De manier waarop is wel weer anders en in deze film goed gedaan. De film wordt vooral aantrekkelijk omdat naast het schrijven, het boek ook mooi wordt verfilmd.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2010, 23:31 uur
Meevallertje.

Had hier weinig van verwacht, het begint ook niet al te best eigenlijk. Het gedoe met de Cubanen is flauwig, maar eens het boek start wordt het snel een stuk leuker.

Er hangt een lekker luchtig sfeertje. Niet expliciet grappig, maar wel geinig en vlot. Wilson echt perfect voor deze rol, Hudson is wat minder boeiend maar is ook niet vervelend.

Visueel zijn de boekstukken best aangenaam, de rest is een beetje droog maar de film poogt dan ook niet geweldig gestileerd over te komen. Uiteindelijk vooral een vlot filmpje dat hoe langer hoe beter weet te overtuigen.

Grote cinema wordt het nergens, het is ook nooit meer dan een geinig opvullertje, maar daar stelt de film zeker niet in teleur. Eerste echte voldoende voor Reiner.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2010, 8:05 uur
Onderhond schreef:
Eerste echte voldoende voor Reiner.

Gauw The American President kijken dan :) Of trouwens... doe maar niet :D

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 21:51 uur
Eeen hele leuke film die bleef boeien tot het eind.
3.5

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2010, 21:21 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Aardig vermaak, al is het wel jammer dat er teveel tijd besteed wordt aan het in beeld brengen van wat er in het boek gebeurd. Aangezien het al meteen duidelijk is dat het zijn eigen leven moet weerspiegelen, zag ik liever meer tijd besteed aan het contact tussen hen onder het schrijven. Toch vermaakt het best redelijk en is de cast ook aardig.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 september 2010, 0:07 uur
Ongelofelijk slechte, onrealistische en voorspelbare film...

*0,5

Ik dacht in het begin dat het expres 'slecht' was, maar helaas bleef de hele film zo doorgaan!

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 december 2010, 19:40 uur
Ik vond het echt geen goede film,ik ben zelfs na een tijdje in slaap gevallen en in slaap vallen tijdens een film overkomt me dus nooit

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2011, 14:41 uur
leuk echt waaar maar wel wat te weinig actie daarom 3,5 sorry

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2011, 9:34 uur
Eeen aardig niemand dalletje. Maar er had meer ingezeten. Voor 1 keer wel het aankijken waard,

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2012, 18:07 uur
matige film, humor kon veel beter
wel origineel verhaal denk ik en wel nog leuk uitgewerkt. maar had echt meer humor verwacht, soms wel leuke dialogen maar echt grappig werd het nooit. ook romantiek miste ik een beetje. ik had deze film ergens gratis gekregen want zou deze film nooit kopen. dit is eigelijk mijn genre niet. Al bij al heb ik zeker niet met verveling naar deze film gekeken, was best wel nog een leuke film, maar te weinig gelachen. had niet veel verwachtingen van deze film, maar heb wel nog met plezier gekeken. acteerprestaties waren nog wel goed, al is dit niet zo belangrijk is dit soort films

leuk om een keer te kijken maar daar stopt het wel
3/5: wel nog goed gemaakt