Mickey Blue Eyes (1999)

geregisseerd door
Kelly Makinmet
Hugh Grant,
Jeanne Tripplehorn en
James CaanEen Engelse veilingmeester krijgt steeds meer met de mafia te maken wanneer hij er achter komt dat de vader van zijn vriendin een mafiabaas is. Wanneer één van de peetvaders besluit om de schilderijen van zijn talentloze zoon via het veilinghuis te verkopen gaat de FBI zich ermee bemoeien.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 januari 2011, 12:47 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk vind Hugh Grant geen slechte acteur maar heb het evengoed toch wel met hem gehad. Deze film kan ook uit het lijstje van favoriete films. Heb deze nou 3 keer gezien, maar een beetje favoriete film hoor je toch keer op keer te kunnen bekijken lijkt me.
Mij valt op, misschien niet na één keer kijken, dat die vrouwelijke tegenspeelsters in de Hugh Grant romantische komedies vaak helemaal niet zo goed zijn gekozen, zodat de chemie dan ook niet overtuigend is. De scripts van die films zijn trouwens ook niet erg geweldig. Hugh Grant doet wel zijn best, zoals vaker, maar het is toch vooral door James Caan, dat dit nog een redelijk leuke film blijft. Het samenspel tussen Grant en Caan is dan ook veel beter dan die tussen Grant en Tripplehorn. Ik vind het dan ook grotendeels meer een komedie dan een romcom.
De eerste 20 minuten zijn echt wel slappe hap. Daarna kent de film leuke gedeelten, zoals met die oude vrouw die het schilderij wil kopen tijdens de veiling. Toch is de film heel wisselend, dat komt door de rest van de cast. Sommige spelers doen het leuk, andere doen zo flauw en overdreven.
De laatste 20 minuten zijn de beste. Dat is meestal zo met dit soort films, erg voorspelbaar allemaal. Beetje rommelig wel met wat ze allemaal willen maar zo'n scène dat ze samen in het toilet zijn blijft natuurlijk wel geinig. Aan het eind toch ook een vrij sterk moment zodat je even op een dwaalspoor wordt gebracht.Tripplehorn wordt "doodgeschoten". 3.0
3,5
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2011, 13:48 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOngeveer 2,5 jaar geleden zag ik deze film. Ik kon me herinneren dat ik hem nou niet echt fantastisch vond maar ik wilde hem nog eens zien en bekeek hem dus nog eens. Hij blijkt veel leuker dan de eerste keer dan ik hem zag. De film bevat sterke grappen in mijn ogen. Hugh Grant speelt leuk, zoals hij eigenlijk altijd wel doet. Zodra hij gangster moet gaan doen en zo ook probeert te praten vond ik echt heel erg leuk. Vooral bij die bediende in het restaurant:
Waitress: And how would you like that cooked?
Michael Felgate: Ree.
Waitress: Excuse me?
Michael Felgate: Rah.
Waitress: Raw?
Michael Felgate: Rahr.
Waitress: Rare? And to drink?
Michael Felgate: Bee.
Waitress: Beer?
Michael Felgate: Yah.
Waitress: You talk funny.
De film bevat nog enkele van dit soort scenes (en waarbij hij kennismaakt met gangsters) en die vond ik allemaal best leuk. Jammer dat het cliché liefdesverhaaltje ook weer aan bod moest komen maar gelukkig is dat geen groot minpunt. Leuke persiflage op de maffia films iig die ik vast nog wel eens vaker zal zien.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2011, 13:59 uurtommykonijn schreef:
Maar het is toch een romantische komedie, een subgenre die volgens een bepaalde structuur wordt gemaakt. Ik vind deze juist door het gangsterverhaal nog niet eens zo heel cliché.
Dick2008 schreef:
Ik vind het dan ook grotendeels meer een komedie dan een romcom.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 september 2011, 21:34 uurLeuke erg vermakelijke film. Net zoals Analyze this een knipoog naar de maffiafilms met dit keer een romantisch tintje.
Al DeNiro
[permalink] geplaatst op 1 december 2011, 19:01 uurVeel leuker dan Analyze This.
Hugh Grant is briljant

3,0
[permalink] geplaatst op 1 december 2011, 23:29 uurMinder leuk dan Analyze This
Maar toch vermakelijk

2,5
[permalink] geplaatst op 1 december 2011, 23:57 uurBest geinige grollen film met een hoop Soprano acteurs en mobster grapjes die niet altijd even geslaagd zijn. Film wist helaas nergens te verrassen. 2,5 / kleine 3*
2,0
[permalink] geplaatst op 2 december 2011, 13:11 uurEen flauwe film met zwakke acteurs en een flauw script. Engelse humor, maar dan van de soort waarvan ik hooguit een glimlach op de lippen krijg. Hugh Grant is eigenlijk het enige pluspunt.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 april 2012, 13:15 uurVeel te flauw en doorzichtig. Helaas ook zwaar over the top.