134.863 gebruikers | 85.598 films | 31.022 regisseurs | 3.506.301 berichten | 4.927.221 stemmen

locatie: Films » Bashu (1989) » Info

Drama / Oorlog
120 minuten

geregisseerd door Bahram Beizai
met Adnan Afravian, Susan Taslimi en Parvis Pourhosseini

Een dorpje in het zuiden van Iran beeft onder Iraakse bombardementen. Een vrachtwagen houdt halt; een angstig 9 jarig jongetje komt te voorschijn en verschuilt zich in de wagen, die z'n weg vervolgt. Zijn naam is Bashu en hij heeft tijdens de bombardementen beide ouders verloren. In het bergachtige noorden van het land stapt de jongen uit. Hij kent hier niemand, de mensen verstaan hem niet; hij verschuilt zich. Tot Naie, een jonge moeder van twee kinderen en echtgenote van een werkzoekende man, zich over hem ontfermt en Bashu in huis neemt. Ze spreken niet dezelfde taal en Bashu, donkerder van huidskleur, verontrust en intrigeert de autochtone bevolking.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2005, 11:23 uur
Baram Beizaie is een van de beste Iranse regiseurs dat jamer genoeg in buitenland weinig bekedheid kent. Hij is weliswaar een arthous moevie maker maar een van de besten dat de groote Iranse publiek weet naar de zalen te treken. In de lijst van de beste Iranse films ooit kwam dit film op nr. een.

cempaka
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2005, 9:40 uur
Naii, een liefdevolle en zeer krachtige vrouw, ontfermt zich over Bashu, een verdwaald oorlogsweesje. Met dieren en het jongetje maakt ze vanuit haar hart een direkt en oprecht contact, hiervoor 5*. Maar de rest van het verhaal en de andere spelers raken me niet zo.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2007, 18:41 uur
Ontroerende facinerende film.Aantrekkeijk door de puurheid van karakters en humor .Over discriminatie van oa ras en over emancipatie,vluchtelingen problematiek.Prachtige beelden van de natuur,tradities.En hoe een getraumatiseerd kind zich staande probeert te houden in onzekere toestand.