How to Steal a Million (1966)
Alternatieve titel: How to Steal a Million Dollars and Live Happily Ever After

57 stemmen | gemiddelde 3,42

Romantiek /
Komedie123 minuten
geregisseerd door
William Wylermet
Audrey Hepburn,
Peter O'Toole en
Eli WallachNicole Bonnet (Audrey Hepburn) is de dochter van een meestervervalser. Ze vindt het spijtig dat haar vader op die wijze zijn kost verdient, maar ze houdt van hem en kan het hem eigenlijk niet kwalijk nemen. Op een avond verrast ze een man (Peter O'Toole) in de grote hal van haar vaders huis, met een vervalsing van een 'onbekend' werk van Vincent van Gogh in zijn handen. Ze vermoedt dat hij een dief is, die met het werk van haar vader aan de haal wil gaan. De confrontatie is echter verrassend, want beiden kunnen blijkbaar bijzonder veel van elkaar leren.
4,5
[permalink] geplaatst op 15 februari 2004, 19:38 uurAudrey Hepburn en Peter O'Toole zijn aan elkaar gewaagd in deze uitstekende komedie over een miljoenendiefstal uit een museum in Parijs. Charles Boyer speelt O'Tooles vader en Hugh Griffith Hepburns vader...
3,0
[permalink] geplaatst op 6 mei 2006, 22:01 uurHeb deze film vroeger eens gezien. Vond het toen een erg vermakelijke en goede film. Ik wist alleen de titel niet meer, en heb dus jaren in het duister getast.
*** sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 30 september 2006, 18:41 uurOp het begin een uitstekende film met een uitstekende Hepburn en O'Toole. Later werd hij wat minder en werd het saai.
Bij elkaar toch nog een 3
3,5
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2006, 20:42 uurHow to steal a million, to steal something you made, that isn't exactly yours, but is you in a way...
Het moge duidelijk wezen, het bovenstaande geeft de sfeer van deze film perfect weer. How to Steal a Million kan namelijk omschreven worden als een klassieke screwball-comedy met de allures van een comedy of remarriage, aangevuld met een vleugje 'comedy Hitchock' (Peter O'Tooles introductie).
Grootste troef van deze film is ongetwijfeld Audrey Hepburn, die als geen ander charmeert en me alsmaar meer voor haar uiterst bevallige en schattige snoetje doet vallen...
Haar introductie in How to Steal a Million is een 'picture' op zich. Het toont nog maar eens dat Miss Hepburn het ultieme stijlicoon van haar tijd was en misschien nog steeds is (postuum invloed hebben op de mode, het is weinigen gegeven). Die bril, haar kleding en het hoedje; ik kan er maar geen genoeg van krijgen...control yourself Matchostomos

Het samenspel met Peter O'Toole is van een hogere orde, mede door de typisch brits bijdragende humor van O'Toole zelf. Nooit gedacht dat deze man zulk komisch talent in zich had, want qua timing was hij bij momenten perfect.
Net zoals zijn personage zal ik dan ook geen 'neen' zeggen tegen een 16de eeuwse Hepburn.
Let ook even op de bewaker met een aanzienlijk overgewicht, die als typische running-gag nog een leuke rol krijgt bij het stelen van het beeldje.
p.s.: Waar blijft die verdomde Hepburn dvd-box?!
[permalink] geplaatst op 5 april 2008, 9:36 uurEen prima film met een uitstekende en een uiterst bevallige Hepburn, op afstand gevolgd door O'Toole. Minpuntje is dat O'Toole de neiging heeft om heel even richting de camera te kijken te kijken; hij is zich teveel van de camera's bewust. En natuurlijk ook Eli, iemand dit te vaak wordt vergeten, behalve de desbetreffende westerntje.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 december 2009, 0:24 uurAudrey Hepburn en Peter O'Toole zijn ongelooflijk charmant in deze melige komedie over het stelen van een beeldje uit een zwaar beveiligd museum.
4,0
[permalink] geplaatst op 3 juni 2010, 22:13 uurPerfecte, leuke komedie film. Het verhaaltje is wel goed uit gewerkt. Sommige scene's zijn gewoon erg grappig. Hepburn en Sellers deden het weer goed. Ook een van de beste rollen van Sellers. 4,0.
[permalink] geplaatst op 2 september 2011, 8:24 uurBeetje laat gereageerd maar, beter laat dan nooit.
Hoe kom je bij Sellers??? ik kan zijn naam nergens ontdekken. O'toole is geen andere naam van Sellers(dat is Clouseau). Enige overeenkomst is Peter.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 september 2011, 8:39 uurIk bedoelde inderdaad Peter O'Toole. Ik weet niet hoe ik toen met Sellers aankwam. Maar ik kan me oude bericht helaas niet meer aanpassen.