134.862 gebruikers | 85.575 films | 31.015 regisseurs | 3.506.245 berichten | 4.927.108 stemmen

locatie: Films » Moonstruck (1987) » Info

Komedie / Romantiek
102 minuten

geregisseerd door Norman Jewison
met Cher, Nicolas Cage en Vincent Gardenia

De Newyorkse Loretta van Italiaanse komaf is al op jonge leeftijd weduwe geworden en denkt nu weer een nieuwe liefde gevonden te hebben in de stijve humorloze Johnny die niet kan kiezen tussen Loretta en zijn moeder. Als Johnny's moeder in Italië op sterven ligt, moet Johnny wel naar haar toe en vraagt Loretta om contact op te nemen met zijn jongere broer Ronny waar hij al jaren niet meer mee spreekt. Wanneer Loretta Ronny leert kennen ziet ze dat ze dezelfde passies hebben, en ze valt voor hem.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 september 2001, 8:15 uur
Cher bewijst hier weer eens een flinke dosis acteertalent te hebben. Verder bevat de film een reeks geweldige uitspraken.
"Old man, you give those dogs another piece of my food and I'm gonna kick you 'til you're dead!"

neo
(moderator)
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 september 2001, 11:02 uur
cher is inderdaad erg goed en ook cage speelt een goeie rol.cher kreeg volgens mij ook een Oscar voor deze rol.4 sterren

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Moonstruck (€ 4,99)
exclusief € 1,19 verzendkosten

Moonstruck (€ 4,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Moonstruck (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2002, 2:19 uur
schitterende film (ondanks of dankzij Cher) en een perfecte Cage met een Jewison die zijn beste film aflevert; 4 keer gezien en verliest nog niks van zijn kracht..Toen ik hem voor het eerst zag was dat een zeer grote verrassing

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2002, 1:52 uur
Mwa... Vond het best te kijken, maar helaas errug standaard weer :|

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2002, 23:55 uur
Hij viel mij erg tegen. Vindt Cage in de meeste rollen goed spelen, maar hier viel hij tegen. Cher deed het wel aardig, maar die heb ik nog nooit in een andere film zien spelen. Het verhaaltje was aardig standaard (daarom boeide het me ook niet zo) en het einde vond ik erg vreemd en een beetje afgeraffeld. 2*

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2003, 16:58 uur
Vrij lang geleden, maar ik vond hem toen erg goed. Mooi getroffen sfeer en zeer sterke acteurs.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2004, 0:52 uur
in de veronica gids stond 4 sterren
ik kom niet verder dan 3 nou misschien later nog een halfje erbij.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2004, 23:04 uur
Moonstruck is een fijne zedenkomedie die op een amusante manier vragen oproept over trouw en ontrouw, en naar Hollywood-gewoonte de zogenaamde echte liefde laat overwinnen op een minder gemeende vorm ervan. Een lang huwelijk wint het van een slippertje, ware passie wint het van 'gemakkelijke liefde'. Toch is Moonstruck achteraf bekeken ook alweer niet de grote film die de critici en de American Film Academy er destijds van maakten. De prent kreeg maar liefst zes Oscarnominaties. Cher haalde er eentje binnen, vermoedelijk vooral omdat ze erin slaagde een personage neer te zetten dat qua levensopvatting en -stijl erg ver van haar eigen flamboyante persoonlijkheid afstaat (in Mermaids en Mask zette ze mijns inziens sterkere vertolkingen neer). Ook Olympia Dukakis viel in de prijzen voor haar heerlijk ongezouten vertolking van Chers moeder en John Patrick Shanley won de Oscar voor het origineel scenario. Regisseur Norman Jewison die eerder Fiddler on the Roof en Agnes of God regisseerde viel naast de prijzen..

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2004, 11:50 uur
"But love don't make things nice. It ruins everything. It breaks your heart. It makes things a mess. We aren't here to make things perfect.

The snowflake is perfect. The stars are perfect. Not us. Not us. We are here to ruin ourselves and to break our hearts and love the wrong people and die."

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2005, 12:17 uur
Cher en Cage zijn super, een beetje traag maar toch genoeg voor 3*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2006, 1:43 uur
Heerlijke romantsche comedy, en nu eens niet in de gemakkelijke Hollywood traditie, maar dat kon ook bijna niet anders met Cher en Cage (de oude die nog niet voor gemakkelijke blockbusters had gekozen) in de hoofdrollen.

Cher kreeg (eindelijk!!) haar welverdiende Oscar voor haar spetterende hoofdrol.

Zien is geloven!
5 sterren.

Movie_fan#
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2007, 16:41 uur
Mooie vertolikingen, echte liefde....

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2007, 17:33 uur
Prachtige film. Cher en Nicolas Cage hebben een hele fijne romance, deze film is warm. Heel warm. Zo warm. Ik kan niet zeggen in welke gradatie warm, maar dat hij warm is, is zeker waar. Warm aanbevolen, warm om je aan te verwarmen, warm om je aan te branden, zelfs, denk ik. Gewoon een ongewoon zeldzaam warme film, dus.

Als ik een jongen kon krijgen die dezelfde dialogen uitspreekt als Nicolas hier, dan was ik denk ik toch wel het gelukkigste meisje ooit.. Zucht en zwijmel. (*Haalt de eenzame traan weg die dreigt te vallen..*)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2008, 8:56 uur
Tijdje geleden dat ik hem gezien heb maar het is een erg goed gespeelde film met goed acteer werk en een mooi verhaal

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2008, 16:04 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Cher zag er toen toch echt veel knapper uit dan nu.
Vooral Cage speelt geweldig in de film, Cher juist niet zo. Een beetje irritant zelfs. Niet geweldige film, maar hoe Cage "Wood you marrie me?" zegt op die hele sloom Cage manier is gewoon echt meesterlijk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2008, 18:53 uur
Vrij standaard Hollywood film. De film wist mij nergens echt te ontroeren en grappig wil het ook niet worden. Van begin tot einde is de film voorspelbaar, en het is dan ook onbegrijpelijk dat deze film een Oscar heeft gewonnen voor het script. Sterke rollen zijn er voor Nicolas Cage en Olympia Dukakis.

The Last
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2008, 16:11 uur
Ik ga mee met bovenstaand bericht van Co Jackso. Ook 2,5*.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 december 2008, 23:48 uur
Na herzien te hebben een beetje tegenvallende en clichématige film. Toch is deze romcom best vermakelijk en het acteerwerk is prima in orde. Redelijk.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2009, 17:28 uur
Grootste pluspunt aan de film was voor mij toch wel Dukakis en in mindere mate Cher, maar daartegenover staat een verschrikkelijke Cage (niets nieuws daarin). Het standaard verhaal zelf kabbelt voort en weet je nooit (romantiek, humor en drama) te grijpen. Doordat de gehele film netjes binnen de lijntjes blijft, loop je al snel tegen de standaard zaken aan (voorspelbaarheid, clichés, ...). De sfeer op zich is redelijk maar toch blijft het maar gewoontjes. Het mist dat extra iets om er een goede film van te maken.

speranza
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2009, 18:13 uur
Dit is een heerlijke film. Cher spat van het het scherm af!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 17:25 uur
Deze film is gewoon betoverend. Er is een tijd geweest dat ik deze film letterlijk iedere avond keek, weken achter elkaar. Je wordt gewoon betoverd, zeg maar. Heerlijke uiteenlopende personages, en erg romantisch en ook ontzettend leuk.

Ze hadden met al deze personages een geweldige sitcom kunnen creëren. Dat had super geweest. Hoe dan ook; Cher heeft haar welverdiende Oscar gewonnen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 september 2010, 0:10 uur
Een verrukkelijke film, hoe vaak ik m ook bekijk. Heerlijk romantisch, erg leuk en hartverwarmend. iedere acteur speelt een glansrol, dat krijg je in heel goede films, zelfs de honden doen mee. De soundtrack is geweldig, de film is helemaal raak. Een film tovert elke weer een glimlach op mijn gezicht, een beetje moonstruck denk ik :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2011, 20:12 uur
Ik vind het allemaal mooi gemaakt, maar ik 'geloof' het gewoon niet! Cher, die ik meestal een goed actrice vind, doet het hier niet voor me. Misschien mis ik wat vuur in haar ogen.hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de rest : Ze spelen allemaal erg goed, maar het blijft bij 'spelen'. Ligt volgens mij niet aan de acteurs (de cast an sich. of casting (is weer een ander verhaal)), maar eerder aan de regisseur. Het klinkt misschien vreemd, maar een Italiaanse/Italo-amerikaanse regisseur had misschien meer met dit materiaal gekund. En dat terwijl ik Jewison eigenlijk altijd okee vind.
Laat ik het zo zeggen: Ik mis de pasta, de knoflook en de vettige gehaktballen! Het is een mooi verhaal, maar omdat ze het per sé zo Italiaans hebben willen maken (en daar mijns inziens niet in zijn geslaagd) vind ik het nogal nep.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 22:03 uur
Zo zie je maar dat een romantische komedie met Amerikaanse sentimentaliteit en dik onderstreept met muziek (zowel pop als opera) toch dik in de Oscars kan vallen.
Was het begin wel grappig, Nicolas Cage's verhaal en houding waren erg onwaarschijnlijk en nam de film voor mij een duik.
Nadien bleek de "misstap" echter een onderdeel van de vaudeville die daarna werd opgedist en best plezierig overkwam met de ontbijtscène op het einde als hoogtepunt.
Cher en Olympia Dukakis werden knap in de picture gebracht.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2012, 22:11 uur
Dit moet genomineerd worden voor slechtste acteerprestatie aller tijden: YouTube - moonstruck clip