132.160 gebruikers | 83.233 films | 30.180 regisseurs | 3.420.333 berichten | 4.772.975 stemmen

White Men Can't Jump (1992)

White Men Can't Jump (1992)
763 stemmen | gemiddelde 2,89
mijn stem:
Komedie / Drama
112 minuten

geregisseerd door Ron Shelton
met Woody Harrelson, Wesley Snipes en Rosie Perez

Oplichter Bill is op de vlucht voor zijn schuldeisers en belandt hierbij in de wijk Venice in Los Angeles. Om wat bij te verdienen daagt hij op een veldje waar een groep zwarte jongens aan het basketballen is, één van hen uit tot een duel om geld. Sidney gaat de uitdaging aan, want hoe zou zo'n slungelige blanke nu iets van basketbal afweten? Wanneer Sidney voor de ogen van zijn vrienden wordt ingemaakt, bedenkt hij dat hij samen met Bill wel eens veel geld zou kunnen verdienen door weddenschappen aan te gaan. Dit zou ook voor hem goed uitkomen, want Sidney kan wel wat geld gebruiken. Maar wat Sidney echter niet weet, is dat Billy schulden heeft bij twee gangsters die hun geld binnenkort komen opeisen.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 oktober 2007, 0:23 uur
Ik vond het begin echt fan-tas-tisch, op dat basketballveld. De dialogen, de energie, de humor. Het leek net improvisatie, maar is ongetwijfeld allemaal uitgeschreven door de regisseur/schrijver. Na het eerste half uur of zoiets zakt de film wat af, maar ik ben echt een beetje verbaasd om de lauwe reacties hierboven.
Jammer dat de vrouwen in de film zo afhankelijk worden afgeschilderd, maar misschien zijn de vrouwen zo in Venice, LA. Ik ben er nooit geweest.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 oktober 2007, 0:34 uur
Kut, jammer dat ik hem heb gemist!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

White Men Can't Jump (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

White Men Can't Jump (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

White Men Can't Jump (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

Vandernagel
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2007, 8:50 uur
Een redelijk goede film met een beetje van alles. Echter gedurende de hele film bekruipt me het gevoel dat er veel meer in had gezeten, zelfs een potentiele 4,0 sterren. Maar ja, dat zat er niet in.

3,0 sterren

The Last
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2008, 20:33 uur
1 van de betere 'sportfilms'.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2008, 16:42 uur
Grappige conversaties en leuke chemie tussen Wesley Snipes en Woody Harrelson. Doe daar bovenop een hoop jeugdsentiment.

4,0 sterren

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2008, 22:50 uur
Erg vermakelijke film snap niks van dat lage gemiddelde

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2008, 15:29 uur
Als liefhebber van de sport moest ik deze zien. Misschien een standaard, maar zeker wel een vermakelijke film. Het verhaal kon beter, maar het is zeker te pruimen. Beide acteurs doen het redelijk tot goed. Leuk dat Harrelson de titel op het eind veranderd in 'White Men Can Jump'! Alhoewel ik dat wel zag aankomen, vrij voorspelbaar dus.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2008, 10:35 uur
ik hou veel van basketbal, en daardoor is deze film toch nog een beetje goed overgekomen.
de acteerprestaties vind ik niet echt schitterend en het verhaal is ook maar zus en zo.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2008, 21:09 uur
Best leuke film waarin Snipes goed acteert.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2009, 22:10 uur
Ontzettend simpel en slap maar het heeft leuke filmbeelden en in de basketbal scéne worden ze lekker gedist. :D

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2009, 11:45 uur
Redelijke komedie. Ik moet zeggen dat er best chemie aanwezig was tussen Snipes en Harrelson, maar dat er simpelweg te weinig leuke grappen in zitten om te kunnen spreken van een goede komedie.

Dat gedoe tussen Harrelson en Perez was verder uitermate irritant. Laatstgenoemde persoon had wat mij betreft uit de film gelaten kunnen worden.

Film wordt ook wat te lang gerekt.

3*.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2009, 13:57 uur
Heb me gisteren toch wel weer vermaakt met de dialogen. Halfje erbij.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2009, 13:58 uur
nightbreed schreef:
Afgezaagd en niet echt interessant.
Er is geen chemie tussen de 2 hoofdrolspelers te bespeuren.

Je kan een hoop zeggen over de film, maar de chemie vind ik juist wel erg goed werken. Vind ik ook bij Money Train overigens

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2009, 20:54 uur
Soms leuk.

Maar niet steengoed oid. Ook dit filmpje is met name de moeite waard vanwege de chemie (blijft een smerig woord) tussen het duo. Bevat een paar leuke grapjes al vind ik het drama-gedeelte iets minder geslaagd. Vrolijke Swingbeat-score ook trouwens.

Anyway, best vermakelijk en een nipte voldoende voor deze verstand-op-0-flick.

Redelijk.

donkied schreef:
:O HAAR STEM

?

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 16:39 uur
Grootste minpunt van de film was Rosie Perez. Verder redelijke film met mooie stukjes basketbal.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 6:12 uur
leuke film!!!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 10:58 uur
snipes nog in z'n sterke acteer dagen....erg leuke film.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 17:37 uur
Klassieker die elk jaar weer eens op TV komt. ga hem dit keer niet kijken. Want heb hem al 4 keer gezien ofso. Maar het blijft een vermakelijk filmpje

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2010, 23:16 uur
Aardig idee alleen wordt het te eentonig.
Acteren is goed gedaan.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2010, 19:34 uur
Goed voor tussendoor. Niets spectaculairs maar wel prima vermaak, voor bijna twee uur.