Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van kappeuter. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2015, februari 2015, maart 2015, april 2015, mei 2015, juni 2015, juli 2015, augustus 2015, september 2015, oktober 2015, november 2015, december 2015, januari 2016, februari 2016.

Northfork (2003)

zaterdag 13 februari, 12:02 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Frank (2014)

donderdag 11 februari, 16:08 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Love Is Strange (2014)

woensdag 10 februari, 13:04 uur

Sympathieke film over twee homoseksuele mannen die goed bij elkaar passen, maar toch gedwongen worden gescheiden te leven.
Het komt zo over dat je je kunt voorstellen dat ze al 40 jaar samen zijn. Goede acteerprestaties van John Lithgow en Alfred Molina, al vraagt het script niet het uiterste van ze.
Het is absoluut geen overdreven gayfilm, maar een gemoedelijke film over relaties en vrienden / familiecontacten. De film moet het hebben van de kleine momenten, niet van het grote verhaal.
Het is een aangename 'kleine' film, die misschien net te weinig plot en diepgang heeft om echt indruk te maken, maar toch behaagt.

» filmdetails  » permalink  » reageer  

Intern, The (2015)

maandag 8 februari, 12:41 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Milk? (2012)

zondag 7 februari, 14:50 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Dritte Generation, Die (1979)

zaterdag 6 februari, 18:43 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Southpaw (2015)

vrijdag 5 februari, 16:46 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Martian, The (2015)

donderdag 4 februari, 16:34 uur


bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen

De film begint erg goed. Het ziet er schitterend uit, de scènes op Mars zijn magnifiek. Matt Damon is in zijn element. Zijn inventieve handelingen en overlevingsstrategie zijn erg boeiend en zijn droge commentaar is leuk. Een soort van Cast Away op Mars.
Jammer alleen dat het hele gebeuren in het controlecentrum van de NASA op de aarde te weinig boeit, met een grote cast aan inwisselbare personages. Een langdradig middenstuk volgt en de scènes met Damon worden een zijlijntje, waarin Damon steeds meliger wordt en Waterloo van ABBA klinkt.
De hele reddingsoperatie wilde maar niet spannend worden voor mij. De voorspelbaarheid is te groot en zelfs de climax was precies volgens het boekje. Ik verwachtte ook al min of meer een happy ending, die er dus ook kwam.
Jessica Chastain, Kristen Wiig en Jeff Daniels zijn acteurs die doorgaans goed en vol overtuiging spelen, maar hier is het allemaal wat kleurloos wat ze laten zien. Dat had ook wel met een minder bekende cast gekund.
De film doet denken aan zowel Gravity als Moon. Twee films die ik allebei afwisselender en beter vond. Toch wel de moeite waard om eens gezien te hebben, maar ik vond het al met al wat teleurstellend. Ik had hier meer van verwacht.

» filmdetails  » permalink  » reageer  

Mercano, el Marciano (2002)

Alternatieve titel: Mercano the Martian, woensdag 3 februari, 14:10 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Return to Oz (1985)

Alternatieve titel: De Wonderlijke Wereld van Oz, dinsdag 2 februari, 13:24 uur

Onderhoudende semi-vervolgfilm op de klassieker Wizard of Oz, met een relatief duister randje.
Dorothy gaat met een bont gezelschap op pad. Het opwindbare robotje en de kip zijn grappig.
Ik vind deze film wat minder magisch dan Wizard of Oz, maar Return to Oz kent zeker een aantal bijzondere scènes, zoals de scène met de hoofden. Het einde is ook sterk.
Fairuza Balk is een behoorlijk jonge Dorothy, terwijl het verhaal zich 6 maanden na de gebeurtenissen in Wizard of Oz afspeelt, maar een kniesoor die daar op let.
Gewoon leuk om eens gezien te hebben, maar voor mij geen film om nog eens te zien.

» filmdetails  » permalink  » reageer  

Bob and the Trees (2015)

zondag 31 januari, 10:01 uur

Een mooi subtiel drama, rond de nukkige houthakker Bob Tarasuk die hier 'zichzelf' speelt.
De setting is schitterend; Massachusetts in een dikke laag sneeuw. Prachtig gezicht, de varkens en schapen in dat sneeuwrijke landschap.
De film kent een aangenaam rustig verteldtempo.
Bob is een man van het type binnenvetter, die zijn eigen gang gaat en het liefst met rust gelaten wordt. Deze karaktertrek zit hem echter in de weg als er wat tegenslagen komen.
Een film die documentair overkomt en me daarom soms even deed denken aan Het Is een Schone Dag Geweest (1993)

» filmdetails  » permalink  » reageer  

Legend (1985)

zaterdag 30 januari, 15:46 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Of Mice and Men (1992)

vrijdag 29 januari, 15:48 uur


bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen

Prachtige en sfeervolle film naar het beroemde boek van John Steinbeck.
Malkovich speelt zijn rol met veel overtuiging. Het wekte bij mij veel medelijden op voor zijn personage. Hoe hij zijn obsessie voor hun gezamenlijke droom uitbeeldt is ontroerend.
De film beeldt goed uit hoe de arbeiders vroeger op het land te werk gesteld werden, met weinig rechten, als moderne slaven. Wel betaald, dat nog wel.
De scènes met de zoon van de eigenaar zorgen voor de nodige spanningen, maar met name de scènes met zijn vrouw, die maar niet kan begrijpen waarom ze nou niet even gewoon kan komen buurten bij de mannen. Sherilyn Fenn speelt de rol van eenzame vrouw goed, die zich stierlijk verveelt.
De rol van Ray Walston als breekbaar oud mannetje is ook mooi.
De onvermijdelijke tragische ontknoping is precies zoals die moet zijn. Het kon gewoon niet steeds net goed blijven gaan, althans helaas zat dat er niet in... Hoe George hem uiteindelijk 'verlost' is wrang maar op dat moment het beste voor Lennie en een daad van een man met een groot hart.

» filmdetails  » permalink  » reageer  

Everest (2015)

donderdag 28 januari, 15:39 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Joe Kidd (1972)

woensdag 27 januari, 13:51 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Wolfpack, The (2015)

dinsdag 26 januari, 12:54 uur


bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen

Bijzonder interessante documentaire over een aantal broers (en een zusje) die in volkomen isolement zijn opgegroeid, en nu langzaam ontwaken in de echte wereld.
Het kijken naar films en het naspelen van scènes is vrijwel hun enige uitlaatklep geweest, en het maken van muziek. Ze lopen erbij als de neven van de mannen van Reservoir Dogs, in hun nette pakken. Ze lijken allemaal ook nog eens erg op elkaar.
Het is diep triest dat het gezin door hun vader zo is geterroriseerd, want het is niet mis wat ze hebben meegemaakt. Wat de vader precies allemaal heeft gedaan wordt niet geheel uit de doeken gedaan, maar dat er bijvoorbeeld te veel drank in het spel was wordt wel duidelijk. De moeder komt erg fragiel en beschadigd over, maar je ziet wel dat ze haar kinderen probeert te beschermen.
Beschermen was een merkwaardig excuus van de vader om de boze buitenwereld buiten te laten, maar het wrange is dat hun binnenwereld al die tijd vele malen erger en beangstigender was dan de buitenwereld.
Mooi om te zien dat de jongens nu langzaam opbloeien en wel naar buiten kunnen. De angst regeert niet langer. Het is een bizar idee dat ze nu pas voor het eerst naar de film kunnen. Voor hen een overweldigende ervaring. Het zijn cinefielen en hun enthousiasme werkt aanstekelijk.
Het wordt wel duidelijk dat het gezin al even een hulpverleningstraject in is geweest. Ze zeggen ook eerlijk dat ze nog niet zo lang geleden niets hadden kunnen zeggen voor de camera, omdat ze niet gewend waren te praten.
Ik ben wel wat bang voor blijvende schade voor de kinderen. Het is niet te hopen dat ze ooit een verslaving ontwikkelen of een angststoornis. Voorlopig hebben ze elkaar nog, maar als ze ooit op eigen benen zullen moeten staan zullen ze het nog zwaar krijgen. Tegelijk zullen ze ook eeuwig dankbaar zijn voor de zee van vrijheid, als ze daar maar goed mee om weten te gaan. So far so good.
De oudste zoon heeft letterlijk de weg vrijgemaakt voor een leven buiten het appartement. Het is maar goed dat dit is gebeurd, want anders was het slecht met gezin afgelopen.
Op het einde zie je beelden van een door de jongens gemaakte film, met figuren die angst en woede uitbeelden, met inventief gemaakt decor en masker. Vader en moeder figureren er ook in. De cirkel is rond.

» filmdetails  » permalink  » reageer  

Bears (2014)

Alternatieve titel: Disneynature's Bears, zondag 24 januari, 10:06 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Nell (1994)

zaterdag 23 januari, 17:09 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Maze Runner: The Scorch Trials (2015)

Alternatieve titel: Maze Runner 2, vrijdag 22 januari, 11:40 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Ant-Man (2015)

donderdag 21 januari, 9:41 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Samba (2014)

woensdag 20 januari, 10:22 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Janine (2010)

dinsdag 19 januari, 17:27 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,5 sterren

» filmdetails  

Lucy (2014)

dinsdag 19 januari, 10:54 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Aloha (2015)

zondag 17 januari, 9:06 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Chef (2014)

donderdag 14 januari, 17:46 uur

Sympathieke film met een mooie rol van Jon Favreau. Chef gaat in de eerste plaats over passie en ik vind Favreau zijn passie voor eten en koken overtuigend over komen.
Ik kan me voorstellen dat hij helemaal over de zeik raakt van de vernietigende recensie van zo'n invloedrijke blogger. Vooral ook omdat hij binnen de zaak geen kant op kan.
De film handelt ook over de vader-zoon relatie, die door de persoonlijke crisis hechter wordt. Leuk samenspel tussen die twee.
Chef is onder te verdelen als een sandwich; in 2 'gelijke' delen. Het eerste deel gaat over het restaurant, daarna gaat het over de foodtruck. Deze onderverdeling zorgt voor wat afwisseling.
Een leuke zomerse roadtrip met de foodtruck. Aangename film die drama en luchtigheid goed combineert.

» filmdetails  » permalink  » reageer  

Turist (2014)

Alternatieve titel: Force Majeure, donderdag 14 januari, 15:57 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Conjuring, The (2013)

dinsdag 12 januari, 20:04 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Self/less (2015)

Alternatieve titel: Selfless, zondag 10 januari, 15:49 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Good Kill (2014)

zaterdag 9 januari, 15:29 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

One I Love, The (2014)

donderdag 7 januari, 16:05 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Shaun the Sheep Movie (2015)

Alternatieve titel: Shaun het Schaap, woensdag 6 januari, 17:22 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Wild (2014)

dinsdag 5 januari, 20:25 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Pirate's Passage (2015)

maandag 4 januari, 16:03 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Crow, The (1994)

zondag 3 januari, 19:55 uur

stem geplaatst

» filmdetails  

Kingsman: The Secret Service (2014)

zaterdag 2 januari, 13:42 uur

stem geplaatst

» filmdetails