132.210 gebruikers | 83.303 films | 30.189 regisseurs | 3.421.856 berichten | 4.775.692 stemmen

Experiment in Terror (1962)

Experiment in Terror (1962)
14 stemmen | gemiddelde 3,39
mijn stem:
Misdaad / Thriller
123 minuten

geregisseerd door Blake Edwards
met Glenn Ford, Lee Remick en Stefanie Powers

Kelly Sherwood wordt lastig gevallen door een man met een hese stem. Diezelfde man wil Kelly gebruiken om met haar hulp $100.000 te stelen van de bank waar Kelly werkt. Hij dreigt haar jongere zuster Toby Sherwood te vermoorden, wanneer Kelly naar de politie stapt. Toch informeert Kelly de FBI-agent John 'Rip' Ripley.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2005, 14:51 uur
"Experimenting In Terror
Sony Pictures is putting together a remake of the 1962 Blake Edwards thriller "Experiment in Terror." Edwards will be back as executive producer with Robert Pucci doing the script. The original film was based on the novel "Operation Terror" by Gordon Gordon and Mildred Gordon and set in San Francisco. It was about a woman (Lee Remick) who is forced by a criminal (Ross Martin in a powerful debut) using her to help him steal money from the bank where she works. He threatens to kill her teenage sister (Stefanie Powers) if she refuses. She brings in an FBI agent (Glenn Ford) to deny the villain`s plan.
"

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2007, 12:06 uur
Kon deze nu maar eens uitkomen op dvd met ned subs.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2008, 14:28 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
En nu, zoveel jaar later, heb ik 'm eindelijk gezien.

De opening is geweldig:we volgen een dame in een luxe wagen naar huis. Het is laat in de avond en dus al donker. De verlichting van de stad ziet er fantastisch uit.
Dit alles met het Mancini's thema voor de film: briljant!

Zo zijn er nog een aantal hoogtpunten in de film die me lang zullen
bijblijven, waaronder de eerste verschijning van de moordenaar in garage.En verkleed als oude dame op het damestoilet.

Maar het meeste eng in de film is het asmatische ademhalen van de moordenaar.

Ik kende Blake Edwards hiervoor eigenlijk alleen van zijn Pink Panther films. Blij dat ik nu ook Experiment in terror heb ontdekt!

4 Dikke sterren!

FatMike

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2008, 14:32 uur
Voordat ik in het bezit kwam van deze film hield ik al van de soundtrack. Mancini's Experiment in terror is geweldig!
Juist door de muziek heb ik altijd al interesse gehad in de film.
Toen ie eindelijk op dvd uitkwam, moest ik 'm hebben !

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2008, 19:55 uur
En nu als de sodemieter beginnen aan de Peter Gunn serie.. Goede thrillerserie van dezelfde Blake Edwards!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2010, 7:22 uur
brucecampbell schreef:
Kon deze nu maar eens uitkomen op dvd met ned subs.

- DVDreview.