Dracula's Dog (1978)

geregisseerd door
Albert Bandmet
Reggie Nalder,
Michael Pataki en
José FerrerDe hond van Dracula staat na ongeveer een eeuw zo weer op uit zijn graf en gaat op zoek naar een nakomeling van de Dracula clan. Die blijkt in Los Angeles te wonen. Op weg naar Californië verspreidt Zoltan zijn hondenvampirisme in zowel mens als dier.
Derkje
[permalink] geplaatst op 4 januari 2004, 16:24 uurRedelijke film, met wat bloedige momenten van b-film koning band.
1,5
[permalink] geplaatst op 13 april 2005, 22:03 uurZoltan... als kind zag ik de poster bij de V&D. Het was nog in de tijd van Betamax. Ik meende dat Zoltan horror voor gevorderden was. Als je alle Draculafilms had gezien én overleefd, dan mocht je door naar het echte werk: de Hond van Dracula. Was Dracula nog een mens met misschien de resten van een hart, zijn hond zou onverbiddelijk zijn.
De film zelf... Ach. De slaaf van Dracula, die tot leven wordt gewekt is geweldig. Rijdt rond in een lijkenbak en blikt onverschillig in de ruimte. Zijn hobby is het noemen van shond's naam. Zoltaan... Zoltaan... Zoltaan...
Zoltan zelf is eigenlijk best lief. Een rustige hond waarbij de slachtoffers hem zelf richting keel moeten duwen, anders doet hij niets.
2,0
[permalink] geplaatst op 14 april 2005, 10:41 uurIk kan me de poster van Zoltan ook nog goed herinneren. Nachten hield de afbeelding van de hellehond me uit de slaap. Helaas besefte ik toen nog niet dat het kijken van de film een van de beste middelen zou zijn om rustig in te dommelen.
Het verhaal zit vol plotgaten (Zoltan kan soms wel en soms niet tegen daglicht en waarom ropt Veidt niet gewoon de houten staak uit Dracula's lijk om hem te doen opstaan, in plaats van de laatste nakomeling van Dracula in Californië op te zoeken) en scènes die totaal onbelangrijk zijn, zoals talloze autoritten door een recreatiepark.
Tot slot de muziek: een aanstekelijk themaatje dat in diverse synthesizerarrangementen bestemd voor de verschillende soorten stemmingen ten gehore wordt gebracht.
Zou ik nog bijna vergeten te vermelden dat de herdershond, die het eerste half uur van de film nagenoeg onafgebroken blaft, constant dezelfde reeks van zes keer blaffen laat horen: "Waf waf wef waf woeoef woeoef."
1,5
[permalink] geplaatst op 21 april 2005, 9:13 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNatuurlijk is het leed na deze film nog niet ten einde. Zoltan vergrijpt zich aan een puppy, die je gedurende deze film niet meer terugziet. Tot de eindscene, waar het vertederende beestje de afschuwelijke ogen van een Hond van Dracula heeft gekregen. Het gevaar waart dus nog op de wereld rond.
[permalink] geplaatst op 6 maart 2006, 17:34 uurkijk die wangen ..lijkt meer op een hamster met slagtanden
[permalink] geplaatst op 11 juli 2006, 19:15 uurWat een slechte b film is dit.
3,0
[permalink] geplaatst op 15 november 2008, 19:51 uurDit was de eerste film die ik ooit zag op een video-recorder. Bij een klasgenootje. Videotheken waren er nog niet. Video's huurde je bij de fotograaf. Die ongeveer 10 titels had.
Maakte op mij als elf-jarige toch wel indruk.
Ooit teruggezien op m'n 19e en kon het toen nog wel redelijk waarderen.
2,5
[permalink] geplaatst op 22 februari 2009, 23:10 uurA guilty pleasure...

Bij momenten best genietbaar. De hond speelt goed.
Er bestaan veel slechtere films...
4,5
[permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 18:47 uurIk begrijp niet dat er zo weinig mensen zijn die deze film gezien hebben.
Het is een klassieker in het B-horror genre en (in my honest opinion) een must-see voor liefhebbers van pulp of horror (of beide;))
Het verhaal is misschien niet al te hoogstaand, maar als alles rondom/met Dracula gedaan is dan kan je alleen nog maar het huisdier van Dracula een film geven.
De dvd was van zeer goede kwaliteit (zowel beeld als geluid)!!!
Daar verbaasde ik mij wel over, want ik kan deze film alleen maar met slijtage omdat de VHS een beetje vaak gedraaid is/was.
Ik zeg een must have dvd!!!

2,5
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2010, 10:54 uurBand (die later veel bekendheid kreeg met Full Moon pictures van o.a. puppetmaster) levert hier een redelijke B Film af. het is allemaal natuurlijk vrij doorzichtig (let ook op die schijnende kraaloogjes van de hond) maar dat mag de pret niet drukken. De film bevat een aantal aardige scenes, maar zal bij de meesten niet lang blijven hangen. 2.5.
2,0
[permalink] geplaatst op 25 december 2011, 12:13 uurhellboy.ray schreef:
De dvd was van zeer goede kwaliteit (zowel beeld als geluid)!!!
Ik zeg een must have dvd!!!
waarschijnlijk hebben ze een ander VHS exemplaar gebruikt om de DVD te maken.